Politie ontruimt schoolgebouw in Eindhoven na “schermutseling met mes”: één lichtgewonde

De Nederlandse politie ontruimt een schoolgebouw in Eindhoven, nadat daar rond 08.00 uur een incident met een mes had plaatsgevonden. Op X spreekt de politie van “een schermutseling met een mes”, waarbij iemand lichte verwondingen opliep aan een hand. Volgens de politie lijkt het niet te gaan om “een bewust tegen de instelling gerichte actie”.

 

Meer krantenkoppen in België

Cynthia meegesleurd door bange hond wanneer ze aangevallen worden door een kwade kalkoen: “Dat beest had vlijmscherpe klauwen”

New Yorker Cynthia Bartlett wilde vorige maand haar hond Buddy uitlaten, maar de rustige wandeling veranderde plots in een hevige strijd toen ze het pad van een wilde kalkoen kruiste. De jonge labrador was eerst nieuwsgierig, maar vluchtte snel weg toen de grote vogel de aanval inzette. “Ik panikeerde en was bezorgd om mijn hond”, aldus Cynthia die intussen kan

Lees meer »

A&D Omloop van Vlaanderen met vernieuwde proeven en extra inspanningen

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september luidt de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen de tweede seizoenshelft van het Kroon Oil Belgian Rally Championship in. De ‘oudste rally’ van het kampioenschap komt dit jaar opnieuw met grondig aangepaste klassementsproeven én de organisatie zet wederom alles op alles voor een optimale beleving. Dat geldt ook voor de VAS- en ASAF-rijders waarvoor

Lees meer »

Bouchez (MR): “Als Open Vld gekozen had voor koers van Egbert Lachaert, waren zij vandaag derde partij van Vlaanderen”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM NIEUWS, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »

20 huiszoekingen, 13 arrestaties en 140.000 euro cash: zaakvoerster (33) van Houthalens boekhoudkantoor en partner (39) blijven in de cel

De zaakvoerster van een Houthalens boekhoudkantoor en haar partner blijven voorlopig in de cel nadat de politie twintig huiszoekingen uitvoerde, 4,3 miljoen euro aan valse facturen werden ontdekt en dertien personen werden gearresteerd. De twee moesten zich vandaag voor de Hasseltse raadkamer verantwoorden voor onder meer valsheid in geschrifte en criminele organisatie. “Het boekhoudkantoor zou spookbedrijven en strofiguren aanleveren om

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Nonkel Rudy is een schat van een man, maar als het over de Rode Duivels gaat, wordt hij onuitstaanbaar”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Stad Izegem lanceert proefproject met‘pizzavuilnisbakken’: “Ontworpen door onze eigen medewerkers”

Het aantal vuilnisbakken op het openbaar domein is in Izegem de voorbije jaren uitgebreid met maar liefst 85 extra vuilnisbakken. Daar komen nu ook twee pizzavuilnisbakken bij. “Met de juiste vuilnisbak op de juiste plaats willen we onze stad nog netter houden”, vertelt schepen van openbaar domein Caroline Maertens.
The post Stad Izegem lanceert proefproject met‘pizzavuilnisbakken’: “Ontworpen door onze

Lees meer »