Na huiszoekingen in Brussel: hoe diep drong Moskou door in het Europees Parlement?

Het Belgische gerecht is binnengevallen in de kantoren van het Europees Parlement. De huiszoeking kadert in een onderzoek naar Russische inmenging door het Voice of Europe-netwerk, waaraan ook Vlaams Belangers interviews gaven.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit Plus stelt lijst voor met Ann Brusseel en Niko Geldhof

Vooruit Plus stelde de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “We doen dat precies vier maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt John Crombez. Hij wordt in een folder in alle brievenbussen volop uitgespeeld : John voor burgemeester. Maar op de lijst vallen veel meer zaken op.
The post Vooruit Plus stelt lijst voor met Ann Brusseel en Niko Geldhof appeared first

Lees meer »

LIVE. Wat kunnen we de komende dagen nog verwachten? Weerman legt uit – Ook Rock Werchter bezorgd over festivalparkings na felle regen

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen is er al veel regen gevallen. “Lokaal kan er tot 50 millimeter vallen”, aldus onze weerman David Dehenauw aan HLN. In Vlaanderen geldt code geel voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hier en daar wordt er wateroverlast gesignaleerd. Volg al het nieuws over de regen in ons liveblog.

Lees meer »

“Het is hier stil als ze er niet is”: Annie Hongenae is mantelzorger van haar zus Carine

Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, (schoon)ouder, kind, familielid, buur of een vriend, die omwille van ziekte, handicap, ouderdom, psychische kwetsbaarheid of verslaving extra zorg nodig heeft. Het is een serieus engagement. Dat weet ook Annie Hongenae, die al jarenlang in het weekend voor haar zus Carine zorgt.
The post “Het is hier

Lees meer »

Schepen Hedwig Kerckhove (66) stopt na indrukwekkende politieke loopbaan van drie decennia: “Ik val niet in een zwart gat”

Het duurde ettelijke maanden vooraleer Hedwig Kerckhove (66) in 1994 kon overtuigd worden om in de politiek te stappen, maar het kostte hem maar enkele dagen om er eind deze maand opnieuw een punt achter te zetten. Een hersenbloeding liet hem niet veel keuze. “Ik ben door het oog van de naald gekropen”, geeft hij toe. “Ik mag dat risico

Lees meer »

“Flavas is een uniek en erg toegankelijk biertje”: driesterrenrestaurant Boury en stadsbrouwer Kazematten slaan handen in elkaar

Het driesterrenrestaurant Boury heeft de krachten gebundeld met de stadsbrouwerij Kazematten uit Ieper om een eigen bier op de wereld te zetten. Flavas is een blond en kruidig gerstenat en smaakt meteen naar meer. “Wie onze creatie drinkt, moet meteen zin hebben in een tweede glas.”
The post “Flavas is een uniek en erg toegankelijk biertje”: driesterrenrestaurant Boury en

Lees meer »

Hoeveel verdienen Adil en Bilall aan miljoenensucces ‘Bad Boys’? “Levenslang zullen ze geld opstrijken door deze film”

“Ze zijn nu al de best betaalde Vlaamse regisseurs ooit.” Filmkenners zijn het erover eens: het monstersucces van ‘Bad Boys: ride or die’ doet de kassa rinkelen bij onze Adil en Bilall. Amper één week na release draaide hun tweede Hollywoodprent al meer dan honderd miljoen euro omzet. Maar hoeveel krijgt het regisseursduo zélf om in de spaarpot te steken?

Lees meer »

‘Meneer doktoor’ maakt plaats voor ‘mevrouw doktoor’: “Mijn oma was halve eeuw geleden witte raaf. In mijn richting zijn we in de meerderheid”

Het was decennialang een mannenzaak, maar het beroep van huisarts staat voor een kantelpunt. Hr-dienstverlener Acerta voorspelt dat er binnenkort voor het eerst ooit meer vrouwelijke dan mannelijke huisartsen aan de slag zijn in ons land. Wat is de oorzaak van die evolutie, en is er eigenlijk een verschil tussen meneer en mevrouw doktoor?

Lees meer »

“Het is een openbaar geheim dat hij al jaren worstelt met drank en drugs”: is de ondergang van Justin Timberlake ingezet?

Het ziet er niet goed uit voor Justin Timberlake (43). Eerder deze week werd hij gearresteerd voor rijden onder invloed. Hij zou een indrukwekkende cocktail van alcohol en drugs in zijn bloed hebben gehad, een ongezond dieet voor een man die een wereldtournee tot een goed einde moet brengen. “Hij worstelt al jaren”, aldus insiders. “Zijn vrouw en kinderen zijn

Lees meer »