Na helikoptercrash: inschrijvingen geopend voor kandidaten van Iraanse presidentsverkiezingen

In Iran is donderdag de inschrijving begonnen van kandidaten voor de vervroegde presidentsverkiezingen van 28 juni. Dat heeft het staatspersbureau Irna bericht. Kandidaten kunnen zich gedurende vijf dagen aanmelden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voorlopig voldoet niemand aan de basisvoorwaarden om zich kandidaat te stellen.

 

Meer krantenkoppen in België

Vader en zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

“Alles geven, hè!”: fans kunnen in Hasselt eventjes zelf Frankie of Protput zijn aan de bureaus van ‘Het eiland’

In de Corda Campus, een bedrijvencampus in Hasselt, staan deze week de bureaus zoals die in de legendarische VRT-serie ‘Het eiland’. Die serie bestaat 20 jaar en ging over de hilarische gebeurtenissen in het fictieve bedrijf ‘Cynalco Medics’. Fans kunnen gebruik maken van de bureaus om een dagje zelf mee te maken hoe het is om Sammy, Protput of Alain

Lees meer »

Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend: “Enige partij die kiest voor een ander soort samenleving”

Met oktober in het vooruitzicht, maakt ook Groen de eerste vijf namen van hun lijst bekend. Merkwaardig is dat ecologische partij volop inzet op nieuw talent, met drie compleet nieuwe namen in de top vijf. “Onze stad heeft nood aan een partij die echt inzet op sociale thema’s.”
The post Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend:

Lees meer »

Dag na brand in Oostende wordt via gat in muur wietplantage ontdekt bij buren: “Het stonk wel eens, maar hier hadden we nooit aan gedacht”

Opvallend nieuws uit de Kaaistraat in Oostende, een dag na de brand in een flatgebouw waarbij een man (35) zich naar veiligere oorden moest springen. In het aangrenzende gebouw werd via een gat in de muur een wietplantage aangetroffen. Alles wijst erop dat het eerder een toevallige ontdekking was. Een 21-jarige man werd opgepakt. “En zeggen dat er kinderen in

Lees meer »

Knipperlichten in grond voor meer veiligheid in Gistel

Op verschillende kruispunten waar fietsroute Groene 62 de openbare weg kruist, liet het stadsbestuur blauwe knipperlichten in de grond installeren om mogelijk gevaarlijke oversteekplaatsen aan te duiden.
The post Knipperlichten in grond voor meer veiligheid in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »