Kan eerste vrouwelijke president in Mexico, land van gendergeweld en femicide, het tij keren?

De kans is reëel dat de Mexicanen op 2 juni voor het eerst een vrouw tot president kiezen. De vraag is of beide toprivalen, de linkse Claudia Sheinbaum of de centrumrechtse Xóchitl Gálvez, het verschil kunnen maken in een land waar geweld tegen vrouwen alomtegenwoordig is.

 

Meer krantenkoppen in België

21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn aandeel in een cannabisplantage in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De plantage werd maandag ontdekt naar aanleiding van een brand in een aanpalend gebouw.
The post 21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen voor Amerikaanse bommenwerpers boven Barentszzee

Rusland zegt zondag dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler Pro League op gang

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag om 20u45 in het Jan Breydelstadion het seizoen 2024-2025 op gang. Bij de bookmakers is Club Brugge topfavoriet om zichzelf als kampioen op te volgen. Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en Racing Genk lijken opnieuw de voornaamste uitdagers te zullen worden.
The post Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

3 op de 10 werknemers krijgen onvoldoende ruimte om te rouwen na verlies van dierbare: “We weten ons geen houding te geven”

Rouwen vraagt tijd en ruimte, die werknemers op de werkvloer niet altijd krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerpse uitvaartspecialist Dela bij tweeduizend Belgen. Drie op de tien werknemers vinden dat ze geen of onvoldoende steun krijgen op het werk om te rouwen. Een luisterend oor bieden is belangrijker dan advies geven, zegt woordvoerster Marysia Kluppels.

Lees meer »

Charmant toevluchtsoord aan de Côte d’Azur: dit is Villa Mirage, het Franse optrekje van de Zweese royals

Het gezin van prinses Madeleine (42), tweede dochter van koning Carl Gustaf (78) en koningin Silvia (80), woont na een afwezigheid van bijna tien jaar terug in Zweden. Tijd voor een heuglijke familiereünie deze zomer, en waar is het beter bijpraten dan op Villa Mirage, het vakantiethuis van de Zweedse royals in de baai van Saint-Tropez? Het gebouw kent een

Lees meer »