Kan eerste vrouwelijke president in Mexico, land van gendergeweld en femicide, het tij keren?

De kans is reëel dat de Mexicanen op 2 juni voor het eerst een vrouw tot president kiezen. De vraag is of beide toprivalen, de linkse Claudia Sheinbaum of de centrumrechtse Xóchitl Gálvez, het verschil kunnen maken in een land waar geweld tegen vrouwen alomtegenwoordig is.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Kortemark: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Kortemark trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Kortemark.
The post Verkiezingsresultaten in Kortemark: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout blijft voorzitter van Groen: “Voldoende stand gehouden”

Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji blijven ook na de verkiezingen voorzitters van Groen. Dat hebben ze maandagochtend bevestigd na het partijbestuur. “We hebben voldoende stand gehouden om een sterke groene kracht in de toekomst te blijven”, klinkt het in koor.
The post Jeremie Vaneeckhout blijft voorzitter van Groen: “Voldoende stand gehouden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vero stopt eind deze maand met succesvolle Brasserie Marie: “Maar geen paniek, het verhaal van het restaurant gaat verder”

Het zijn de laatste weken voor Vero Vlieghe (46) in het succesvolle restaurant Brasserie Marie in Hulste (Harelbeke). In het restaurant kan je gezellig met zijn tweetjes dineren, maar ook bij grote groepen is de zaak populair. Eind deze maand laat Vero de zaak overnemen door twee medewerkers om meer tijd vrij te maken voor haar gezin. “Of ik het

Lees meer »

Gaan Marine Le Pen en Giorgia Meloni het Europees Parlement transformeren?

Op het Europese toneel is radicaal-rechts weer aan het feest. Zo wordt het Rassemblement National van de Franse politica Marine Le Pen wellicht de allergrootste partij in het Europees parlement. Maar door hun onderlinge verdeeldheid kunnen de radicaal-rechtsen voorlopig niet wegen op de vorming van een nieuwe Europese Commissie — de Europese regering, zeg maar. Wie ligt er daar op

Lees meer »

Tom Kristiaan brengt nieuwe song: ‘Swans of Bruges’

Tom Kristiaan, componist van enkele heerlijke neo-klassieke muziekwerken baseert zich vaak op beelden. Samen met de Noorse componist John Vegard Schouw maakte hij nu de song, in dezelfde intieme sfeer, Swans of Bruges.
The post Tom Kristiaan brengt nieuwe song: ‘Swans of Bruges’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

MR en Les Engagés gaan Waalse regering vormen en klikken zich aan elkaar vast voor de federale en Brusselse regeringsonderhandelingen

MR en Les Engagés, de grote winnaars van de verkiezingen in Franstalig België, gaan onderhandelen over de vorming van een Waalse Gewestregering en een Franse Gemeenschapsregering. Dat hebben partijvoorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) aangekondigd op een gezamenlijke persconferentie. Ook in Brussel en op het federale niveau klikken MR en Les Engagés zich aan elkaar vast.

Lees meer »

Vierde leerjaar van vbs De Wijzer wordt derde in finale van Whizzkids in Walibi: “Ze leerden veel van en met elkaar”

De leerlingen van het vierde leerjaar van vrije basisschool De Wijzer behaalden onlangs de derde plaats in de finale van Whizzkids in Walibi. Juf Manou Vandenberghe is dan ook bijzonder trots op de prestatie van haar leerlingen.
The post Vierde leerjaar van vbs De Wijzer wordt derde in finale van Whizzkids in Walibi: “Ze leerden veel van en met

Lees meer »