“Hij heeft autistische trekjes”: Duitse politica onder vuur na beledigende uitspraak over Scholz

De Duitse politica Marie-Agnes Strack-Zimmermann (66) heeft commotie veroorzaakt nadat ze in een interview heeft gezegd dat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz (65) “autistische trekjes” heeft. Verschillende politici eisen dat Strack-Zimmermann haar excuses aanbiedt. 

Meer krantenkoppen in België

“Hopelijk zet Nafi Thiam of Remco Evenepoel straks een Bavik of Kwaremont aan de lippen”: brouwerij De Brabandere partner van Lotto Belgium House tijdens Olympische Spelen

De vele Belgische fans op de Olympische Spelen in Parijs zullen dankzij Brouwerij De Brabandere hun tricolore gevoel nóg sterker kunnen laten weerklinken. De West-Vlaamse brouwer is met Bavik Super Pils en Kwaremont officieel partner van het Lotto Belgium House in Parijs én het Olympic Festival in Middelkerke. “Wij willen helpen om mensen samen te brengen.”
The post “Hopelijk

Lees meer »

170 kg puin per vierkante meter in Gaza: VN noemt “ongeziene schade” bedreiging voor gezondheid en milieu

In Gaza dreigt een milieucrisis zonder weerga, waarschuwt de VN. Het water raakt vervuild doordat de meeste waterzuiveringssystemen en afvalverwerkende installaties niet meer werken. De bodem wordt dan weer verontreinigd door onder andere niet-ontplofte munitie, asbest en zware metalen. Dat dreigt nog lang een impact te hebben op de gezondheid van de inwoners van Gaza.

Lees meer »

Na de genadeloze afstraffing van zoon Alexander reageert Open Vld-coryfee Herman De Croo: “Die tranen… Zo aangeslagen zag ik hem nooit”

Een gitzwarte zondag, dat werd 9 juni voor Open Vld. De Vlaams liberalen behaalden hun slechtste score in 30 jaar. Herman De Croo (86) zag z’n zoon Alexander met tranen in de ogen de nederlaag toegeven. “Ik zag hem nooit zo aangeslagen, maar Alexander heeft de politiek niet nodig om gelukkig te zijn”, aldus De Croo senior in Dag Allemaal.

Lees meer »