“Hij heeft autistische trekjes”: Duitse politica onder vuur na beledigende uitspraak over Scholz

De Duitse politica Marie-Agnes Strack-Zimmermann (66) heeft commotie veroorzaakt nadat ze in een interview heeft gezegd dat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz (65) “autistische trekjes” heeft. Verschillende politici eisen dat Strack-Zimmermann haar excuses aanbiedt. 

Meer krantenkoppen in België

Gemeentebestuur zet in op elektrisch laden

Het gemeentebestuur zet op vijf locaties nieuwe laadpunten neer voor het ‘tanken’ van elektrische energie. Voortaan kunnen bestuurders van een elektrisch aangedreven voertuig de batterijen opladen op goed bereikbare openbare plaatsen in de gemeente. Er zijn laadpunten bij het cultureel centrum De Tassche, bij het gemeentehuis, bij de evenementenzaal van De Ark in de Melkerijstraat,
The post Gemeentebestuur zet

Lees meer »

“Donkere dag in geschiedenis van Nieuw-Zeeland”: rapport toont misbruik van 200.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen 

Sinds 1950 zijn in Nieuw-Zeeland naar schatting 200.000 van de 650.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen misbruikt. Dat is 1 op de 3, zo blijkt uit een nieuw, vernietigend eindrapport van de Nieuw-Zeelandse Onderzoekscommissie naar historisch misbruik. Verwacht wordt dat de overheid geconfronteerd zal worden met schadeclaims van miljarden dollars.

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gemeenschappelijke militaire manoeuvres in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraten, zei een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de manoeuvres zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde ingezet worden.

Lees meer »