Belg werkt gemiddeld elf jaar en vier maanden voor eenzelfde werkgever

De Belg werkt gemiddeld elf jaar en vier maanden bij dezelfde onderneming. De gemiddelde anciënniteit ligt daarmee iets hoger dan vijf of tien jaar geleden, berekende hr-organisatie Acerta. Werknemers hebben in hun carrière dus in totaal gemiddeld vier werkgevers.

 

Meer krantenkoppen in België

President Macron roept op tot samenwerking tegen “extremen”: “Ik wil de sleutels van de macht in 2027 niet aan radicaal-rechts geven”

De Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen tot samenwerking om “de extremen een halt toe te roepen” in aanloop naar de parlementsverkiezingen van eind deze maand. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens zijn eerste persconferentie na de ontbinding van het Franse parlement zondagavond. Hij verklaarde zich bereid om voorstellen van sociaaldemocraten en leiders van centrumrechts en de groenen op te

Lees meer »

‘Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter’: Low Impact Man en ‘Sing Again’-winnares Marjolein maken benefietlied voor klimaatactivist Wouter Mouton

Wouter Mouton, de bekendste klimaatactivist van ons land, kijkt tegen een pak rechtszaken aan. Om alle kosten te kunnen dragen, vindt komende zaterdag in Gent een benefiet plaats. Mét bijhorend nummer, want Low Impact Man Steven Vromman en ‘Sing Again’-winnares Marjolein Acke sloegen de handen in elkaar om een muzikale lofzang over de Bruggeling te lanceren.
The post ‘Wouter,

Lees meer »

Vrouw drinkt champagne… Wat later wordt ze bloedend wakker in berging van onenightstand: “Ik geef toe dat het wat wild was”

“Ik heb geen idee hoe die drug in die champagnefles is beland.” Verkrachting met foltering én toediening van schadelijke stoffen: daarvoor riskeert David D. (40) uit Veltem-Beisem vandaag vijf jaar cel in de Leuvense rechtbank. Het slachtoffer: zijn onenightstand, die hij mee naar huis had genomen vanuit café Het Rozenhof in Herent. In de smartphone van de man kregen de

Lees meer »

Maria Rooms, overgrootmoeder van basketbalspeelster Julie Van Loo, blaast 102 kaarsjes uit

Maria Rooms vierde op 5 juni samen met haar familie en enkele personeelsleden van het Woonzorgcentrum ‘Ter Linden’ in Veurne haar 102e verjaardag. Maria is afkomstig uit Wulpen. Daar groeide ze samen met haar broer Daniel en haar zus Yvonne op.
The post Maria Rooms, overgrootmoeder van basketbalspeelster Julie Van Loo, blaast 102 kaarsjes uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische regering stelt 50.000 extra reservisten beschikbaar – Israël is klaar voor “zeer intense operatie” aan Libanese grens, zegt Netanyahu

De Israëlische regering stelt nog eens 50.000 reservisten beschikbaar voor het Israëlische leger, melden lokale media. Daarmee stijgt het aantal inzetbare reservisten naar 350.000. Het leger ontkent dat extra reservisten te maken hebben met de spanningen in het noorden van Israël. De Libanese militante beweging Hezbollah en Israël vallen elkaar vrijwel dagelijks aan. Premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag gewaarschuwd dat

Lees meer »

Glenn Verbauwhede kapot van verdriet na ontslag als keeperstrainer van KV Kortrijk: “Soms vliegt wie het meest doet, het rapst buiten, hé”

Glenn Verbauwhede (39) wenst KV Kortrijk het allerbeste, maar met héél veel pijn in het hart. “Alles gaf ik voor de club en toch schat trainer Freyr Alexandersson me blijkbaar niet meer naar waarde. Het houdt geen steek, wat heb ik in godsnaam verkeerd gedaan”, vraagt Glenn Verbauwhede zich af. KV Kortrijk zette op woensdag 5 juni de samenwerking met

Lees meer »

Kan je voor 3 euro een schoolmaaltijd aanbieden zoals Vooruit zegt?

Is het realistisch om voor een budget van 3 euro een evenwichtige schoolmaaltijd te voorzien voor kinderen op school? Vooruit maakt er een breekpunt deze verkiezingen dat elk kind op school een gratis maaltijd moet krijgen. De partij voorziet daarvoor een budget van 3 euro per kind. Maar wat kan je voor die prijs op tafel zetten?

Lees meer »

“In 2018 sloegen de peilingen de bal ook mis”: Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) houdt de moed erin

Voor het Open VLD van oud-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne zouden de verkiezingen vandaag weleens op een grote nederlaag kunnen uitdraaien. Toch heeft de Kortrijkse burgemeester nog hoop op een goeie afloop. “Deze morgen om 8 uur zijn de échte peilingen gestart.”
The post “In 2018 sloegen de peilingen de bal ook mis”: Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne

Lees meer »