Wie is de Vlaams Belang-stemmer? “85,5 procent voelt zich in de steek gelaten door de politiek”

Maandenlang al doet Vlaams Belang het uitstekend in de peilingen. Een verkiezingsoverwinning lijkt dus in de sterren geschreven. Maar wie zijn de mensen achter die cijfers? ‘Humo’ en ‘De Morgen’ probeerden dat te achterhalen aan de hand van een peiling. Dit zijn de opvallendste resultaten. 

Meer krantenkoppen in België

Websites van Nederlandse rechtse politieke partijen platgelegd door cyberaanval

De websites van verschillende politieke partijen in Nederland zijn donderdag een tijdlang niet of nauwelijks bereikbaar geweest door zogeheten DDOS-aanvallen vanuit het buitenland. Het gaat om de sites van de christendemocratische CDA, de radicaal-rechtse PVV van Geert Wilders en de rechts-populistische partij FVD. In Nederland vinden donderdag de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats.

Lees meer »

Waarom uitbaters van benzinestations steeds vaker een vergoeding vragen om je banden op te pompen 

Steeds vaker moet je betalen voor een bandencompressor aan een benzinestation. Hoe komt dat, want lucht is toch gratis? "Ook al is het lucht, het kost wel geld. Benzinestations moeten die toestellen aankopen en er zijn ook elektriciteitskosten aan verbonden", zegt Filip Rylant van mobiliteitsfederatie Traxio. "Bovendien worden die toestellen soms – al dan niet doelbewust – beschadigd."

Lees meer »

Stefaan en Sophie openen broodjeszaak Krop: “We gaan volop voor vers”

Aan de Blankenbergse Steenweg openden Stefaan Van den Berghe (48) en Sophie De Laere (41) de deuren van Krop, een takeawaybroodjeszaak en saladebar. “De klanten komen al van ver voor onze verse, rijkelijk belegde broodjes”, zegt Sophie.
The post Stefaan en Sophie openen broodjeszaak Krop: “We gaan volop voor vers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bram Degrieck blijft voorlopig aan als burgemeester van De Panne: “Bij mijn weten is er geen klacht of verdenking tegen mijn persoon”

Bram Degrieck blijft voorlopig aan als burgemeester van De Panne. Dat meldt hij woensdag naar aanleiding van de huiszoeking op het gemeentehuis van de kustgemeente. Degrieck weet naar eigen zeggen niet waarover het onderzoek precies gaat. Volgens verschillende media zou het gaan om een dossier van een beveiligingscamera in de strijd tegen mensensmokkel. “Als dat klopt, dan weet ik niet

Lees meer »

Geen sociale woonwijk in Schooldreef: ondanks topadvocaten lijdt gemeente Alveringem definitieve nederlaag

De procedureslag tegen de exuberant hoge kosten voor brandweerbescherming was in 2021 een klinkend succes: de Belgische staat moest Alveringem meer dan 800.000 euro terugbetalen. In een andere rechtszaak – die tussen de gemeente en de broers Zoete – haalt Alveringem nu bakzeil. De gemeente wilde gronden van de familie Zoete onteigenen voor sociale woningbouw, maar drie rechtbanken kelderden het

Lees meer »

Kwart van kinderen wereldwijd leeft in ernstige voedselarmoede

Wereldwijd heeft een op de vier kinderen jonger dan vijf jaar geen toegang tot een voedzaam en gevarieerd dieet. Dat verhoogt hun risico op groeiachterstand en een levensbedreigende vorm van ondervoeding met liefst 50 procent. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het VN-kinderfonds Unicef.

Lees meer »

FBI geeft onderzoeksdossier van zaak O.J. Simpson vrij

De FBI heeft een dossier van 475 pagina’s gepubliceerd over het onderzoek naar de overleden American football-ster O.J. Simpson en de dubbele moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Het is de eerste keer dat die verzamelde documenten voor het grote publiek toegankelijk zijn gemaakt. Dat hebben verschillende Amerikaanse media gemeld.

Lees meer »

Thiam haalt haar grote gelijk met unieke derde Europese titel én waarschuwt de tegenstand: “In Parijs ga ik nog beter zijn”

De twijfels zijn weggeveegd, de druk is weg. Met haar derde Europese titel op rij in de zevenkamp bombardeert Nafi Thiam (29) zichzelf tot topfavoriete om ook voor de derde keer op rij Olympisch kampioen te worden. Of hoe ze door een langere en andere voorbereiding veel meer rust heeft gevonden en gigantische stappen vooruit heeft gezet.

Lees meer »

Noord-Korea bouwt propagandaluidsprekers aan grens met Zuid-Korea

Noord-Korea installeert propagandaluidsprekers aan de grens met Zuid-Korea. Ze zijn een reactie op de propagandaluidsprekers van Zuid-Korea die afgelopen weekend voor het eerst sinds 2018 weer gebruikt werden. Dat was dan weer een gevolg van de ballonnen met afval die Noord-Korea wekenlang de grens heeft overgestuurd.

Lees meer »

Wat als je niet gaat stemmen? Riskeer je een boete?

We moeten op 9 juni drie keer stemmen: voor het Europees Parlement, voor de Kamer en voor de Gewest- en Gemeenschapsparlementen. Maar waar en wanneer moet je stemmen? Riskeer je een boete als je niet gaat? En mag je iemand helpen in het stemhokje? Wij beantwoorden al je vragen.

Lees meer »