Vader van vier verongelukt na wielertocht op Ventoux. “Sommigen willen Strava-record van Van Aert breken: gekkenwerk!”

Een 42-jarige wielertoerist is dinsdag na de afdaling van de Mont Ventoux aangereden door een autobestuurder die de West-Vlaming te laat had opgemerkt. De vader van vier kinderen overleefde de klap niet. Elk jaar fietsen 180.000 liefhebbers de mythische berg omhoog, onder wie duizenden Vlamingen. Niet zonder gevaar, zo blijkt nogmaals. “Sommigen willen het record van Wout van Aert breken terwijl ze maar een fractie zo goed kunnen fietsen.” 

Meer krantenkoppen in België

Rode Duivels starten EK met verrassende nederlaag tegen Slowakije, 2 treffers Lukaku afgekeurd

De Rode Duivels zijn maandagavond in het Deutsche Bank Park in Frankfurt am Main hun EK gestart met een verrassende 0-1-nederlaag tegen Slowakije. Voor Domenico Tedesco was het de eerste nederlaag als Belgisch bondscoach, na een ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden.
The post Rode Duivels starten EK met verrassende nederlaag tegen Slowakije, 2 treffers Lukaku afgekeurd appeared first on

Lees meer »

Iraans hooggerechtshof schrapt doodvonnis rapper Toomaj Salehi

Het hooggerechtshof in Iran heeft de doodstraf van de bekende rapper Toomaj Salehi voorlopig opgeschort, zo meldt zijn advocaat. Dit komt als een tijdelijke opluchting voor de muzikant, die een symbool werd voor de protesten in Iran in 2022. De juridische zaak tegen hem is echter nog niet volledig afgesloten.

Lees meer »

Jeugdverenigingen in Beernem en Oedelem geteisterd door vandalenstreken: “Ze lieten zelfs hun handtekening achter met stift”

Zowel in de lokalen van Chiro Oedelem, de gebouwen van Oranje Beernem als in de ruimtes van de Scouts van Beernem haalden jongeren de laatste weken vandalenstreken uit. Hoewel de schade niet altijd bijzonder groot is, trekken de jeugdverenigingen aan de alarmbel. Burgemeester Jos Sypré (CD&V) reageert verbolgen op de feiten. “Deze mensen zetten zich vrijwillig in voor de lokale

Lees meer »

Hert dat tuin al jaren bezoekt, waarschuwt bewoner voor komst van zwarte beer: “Ongelooflijk wat wilde dieren allemaal kunnen”

Een hert sloot jaren geleden vriendschap met een Amerikaans gezin en bezoekt regelmatig hun tuin. En die opmerkelijke vriendschap loont: op een ochtend was het dier – Dat Ziggy heet – erg onrustig en leek het de bewoners ergens voor te waarschuwen. Al snel werd duidelijk waarom Ziggy zo nerveus was toen plots een zwarte beer opdook. “Zij is zo’n

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri (29) uit Heule is de vijfde Letterzetter

Dichter en woordkunstenaar Myriem El-Kaddouri (29) is aangesteld als nieuwe stadsdichter van Kortrijk, tot juli 2026. Als Letterzetter wordt ze mentor van een jongerencollectief van een 20-tal schrijvers en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.
The post Myriem El-Kaddouri (29) uit Heule is de vijfde Letterzetter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Shakedown Nieuwkerke ideale opwarmer voor Ardeca Ypres Rally

Zoals vanouds konden de deelnemers aan de Ardeca Ypres Rally hun rallywagen aan een laatste test onderwerpen tijdens de jaarlijkse shakedown in Nieuwkerke. Net zoals in Boezinge gisteren, was het ook in de Heuvellandse gemeente terug op de koppen lopen, en mogelijks had het mooie weer daar wel een aandeel in.
The post Shakedown Nieuwkerke ideale opwarmer voor Ardeca

Lees meer »

Damesploeg van Golden Point is West-Vlaams padelkampioen bij de P50

De dames van Golden Point Middelkerke (P50) wonnen het afgelopen weekend tegen TP Yper de West-Vlaamse padelfinale met 2-4. Zo mag de ploeg zich opmaken voor de kwartfinale van de Vlaamse eindronde komende zondag tegen Garrincha Gent.
The post Damesploeg van Golden Point is West-Vlaams padelkampioen bij de P50 appeared first on KW.be.

Lees meer »