Toezichthouders die oogje willen dichtknijpen voor spiekende studenten “bang” na bedreigingen van Ben Weyts

De deelnemers aan een ‘surveillancestaking’ aan vijf Vlaamse universiteiten zijn geschrokken door de reactie van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en enkele rectoren. Maandag gaven ze aan te zullen wegkijken bij examentoezicht, omdat ze vinden dat Vlaamse universiteiten ook wegkijken van het bloedvergieten in de Palestijnse gebieden.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden en Trump leggen regels voor tv-debat vast

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn uitdager Donald Trump zijn het eens geworden over de regels die zullen gelden tijdens hun eerste tv-debat in de aanloop naar de komende presidentsverkiezingen. Dat is zondag meegedeeld door de Amerikaanse nieuwszender CNN, die het debat zal uitzenden.

Lees meer »

Dutroux loopt over van zelfmedelijden in zeldzaam interview en denkt nooit meer vrij te komen

De Franse journalist Karl Zéro nam een exclusief interview af bij Marc Dutroux. De beruchtste Belgische seriemoordenaar werd veroordeeld tot een levenslange celstraf en zit ondertussen al twintig jaar in de gevangenis. Dutroux beweert dat hij ‘gelyncht’ werd en zich oneerlijk behandeld voelt, omdat ‘de medeplichtigen’ nooit gestraft zijn. Hij betuigt ook heel kort spijt voor de moorden op Julie,

Lees meer »

Onbekend schilderij van Ensor duikt op na 80 jaar

Een onbekend schilderij van James Ensor is na ruim tachtig jaar boven water gekomen en wordt eind juni geveild. Het gaat om een stilleven met roze en witte bloemen in een vaas. Het werk start met een taxatie van 10.000 euro, zo meldt het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions.

Lees meer »

Roemenen voor rechter voor grote reeks diefstallen in winkelfilialen Kruidvat

Een koppel Roemenen moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor diefstallen in meer dan 20 winkels van de keten Kruidvat. In totaal zouden ze daarbij 22.082 euro hebben buitgemaakt. De twee ontkennen een groot deel van de feiten. “Niet alle winkeldiefstallen kunnen in de schoenen worden geschoven van deze twee mensen”, aldus de verdediging.
The post Roemenen

Lees meer »

Volledige wijk in Deurne verandert jarenlang in bouwwerf, buurtbewoners ontevreden met plannen

De Arenawijk in Deurne staat de komende jaren voor een grondige transformatie, maar niet alle bewoners zijn tevreden met de plannen van de stad. Er worden gebouwen gerenoveerd en sociale woningen afgebroken. In de plaats daarvan komen er nieuwe sociale woningen, een basisschool en een sporthal. "We krijgen dus alleen maar meer bewoners op een kleine oppervlakte", zegt buurtbewoner Luk

Lees meer »

Week lang onderhoudswerken aan Konterdambruggen

Vanaf maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni voert de dienst Maritieme Toegang van de Vlaamse overheid onderhoudswerken uit aan de Konterdambruggen (blauwe bruggen). De gekende omleidingsroute is tijdens deze periode van kracht en het fietsverkeer tussen Bredene en Oostende verloopt langs de Slijkensesteenweg.
The post Week lang onderhoudswerken aan Konterdambruggen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Life verdedigt zijn titels op het BK Disco & Modern

Danscentrum Life greep recent opnieuw naar de gouden titels op het Belgisch kampioenschap disco dansen met de formaties First Life en Mini Move (foto rechts). Ook het team New Life behaalde er dit weekend goud en kan zichzelf nu Belgisch kampioen noemen. De Adult teams dansten zichzelf ook naar het podium, met een tweede plaats
The post Life verdedigt

Lees meer »

“Doorheen onze carrières hebben we genoeg aan de kant gezet”: Bart Kaëll na de klaagzang van Wendy Van Wanten over pensioen

“Ik kan er niet eens mijn huis mee onderhouden”, sakkerde Wendy Van Wanten (64) recent over haar pensioen van 1.500 euro. De zangeres moet blijven bijklussen om haar levensstandaard te behouden. Een alleenstaand geval? Of zitten ook haar collega’s met financiële kopzorgen op hun oude dag? Zanger Bart Kaëll reageert: “Ik kom uit een middenstandersfamilie, voldoende geld opzij zetten is

Lees meer »