Rivieren in Alaska kleuren oranje, en dat verbaast zelfs wetenschappers

Door het ontdooien van de permafrost in de Amerikaanse staat Alaska, komen er giftige metalen vrij die de kleur van tientallen rivieren en beken er van helderblauw naar roestig oranje veranderen. Dat stelt een nieuwe studie.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis

Ook in Houthulst kan men voortaan gebruik maken van een deelwagen. “De eerste deelwagen is er een op benzine”, vertelt burgemeester Jeroen Vandromme. “In januari komt er nog een tweede. Die zal elektrisch zijn.”
The post Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fabriekspand wordt decor voor allereerste Oktoberfest in Roeselare: “Binnenkort maken we line-up bekend”

Tim De Bree en Dominique De Jonghe pakken op 12 oktober in het Fabriekspand in Roeselare voor het eerst uit met een Oktoberfest vol ambiance, artiesten, dj’s en grote pinten bier. “Binnenkort maken we de line-up van de verschillende artiesten bekend.”
The post Fabriekspand wordt decor voor allereerste Oktoberfest in Roeselare: “Binnenkort maken we line-up bekend” appeared first on

Lees meer »

Vier mannen in de cel voor drugshandel vanuit pand in De Panne

Vier mannen zitten sinds eind vorige week in de cel voor hun betrokkenheid bij de drugshandel vanuit een pand in De Panne. De vier, mannen van 18, 18, 22 en 58 jaar, werden op verschillende tijdstippen opgepakt. In het huis werd cocaïne, cannabis en een grote som cash geld gevonden.
The post Vier mannen in de cel voor drugshandel

Lees meer »

Trump opent juridisch “bombardement” op Kamala Harris

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

Uitbraak Nipah-virus in India lijkt voorlopig onder controle, Marc Van Ranst: “Dit virus komt niet naar Europa”

Nadat het Nipah-virus eerder deze week dood van een 14-jarige jongen had veroorzaakt in India en de gezondheidsautoriteiten aan de alarmbel trokken, lijkt de situatie in het onmetelijke land vooralsnog onder controle. Al 17 testen uit de omgeving van de jongen zijn negatief teruggekomen. “Tot nu toe zijn er geen onverklaarde uitbraken”, zo stelt viroloog Marc Van Ranst gerust.

Lees meer »

Buurtbewoners in verzet tegen woningbouw André Ampepark: “We zullen in een getto wonen”

Bewoners van de appartementen rondom het André Ampepark verzetten zich tegen de geplande bouw van vier woonblokken. “Desnoods gaan we naar de Raad Van State”, zegt Mary Stoffel, die een hele reeks argumenten aanbrengt. Woonsprong zegt dat er nood is aan woningen en dat er wel degelijk kan gebouwd worden.
The post Buurtbewoners in verzet tegen woningbouw André Ampepark:

Lees meer »

Britse agent geschorst nadat hij overmeesterde man twee keer tegen het hoofd schopte, betogers beschuldigen hem van racisme

Een Britse agent is op non-actief gezet nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond gisterenmiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op. Honderden betogers trokken naar het

Lees meer »

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »