Portret van sultan stond te koop voor 500 euro en gaat onder de hamer voor … 3 miljoen

Het portret van een Indische sultan is dinsdag in Berchem onder de hamer gegaan voor een slordige 3 miljoen euro. Nochtans was dat helemaal niet de verwachting, want de beginprijs stond ingesteld op 500 à 700 euro. “Dit hadden we nooit durven dromen”, zegt Guy Campo van veilinghuis Campo & Campo.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch gevechtsvliegtuig onderschept in Zweeds luchtruim

Lees hier al het nieuws terug van zaterdag 15 juni over de oorlog in Oekraïne. Zweden heeft een Russisch gevechtsvliegtuig onderschept dat zich in het Zweedse luchtruim bevond. De Russische president Vladimir Poetin heeft ook opnieuw bedreigingen geuit aan het adres van het Westen. Hij maakte verder duidelijk wat zijn voorwaarden zijn om met Oekraïne te onderhandelen over vrede. Niet

Lees meer »

Bestuurders die tot 200 km/uur reden tijdens dodelijke straatrace riskeren tot drie en vijf jaar cel: “Moorddadig rijgedrag”

Een Porsche en BMW reden in december 2022 op de E40 richting Brussel aan snelheden tot 200 kilometer per uur, bumper aan bumper. Ter hoogte van Beernem eindigde hun race in een dodelijke crash waarbij een passagier ter plaatse het leven liet. Beide bestuurders moesten zich maandagochtend verantwoorden voor de rechtbank, al besloot een van hen niet af te komen.

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. De Bruyne terug in stadion waar hij boete van 20.000 (!) euro kreeg – geplande wandeling gaat niet door

Matchday! De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal volgt vanavond om 18u. Gisteren had Tedesco goed nieuws rond Vertonghen en Theate, die vanavond zouden kunnen spelen. Meunier van zijn kant sluit dan weer na de tweede match, tegen Roemenië, aan bij de groep in Duitsland. Volg al het nieuws in de aanloop naar de Belgische

Lees meer »

Met nieuwe single ‘Oeh la la la’ is CAMILLE klaar voor de zomer: “In de clip steek ik de draak met deze roddels over mij”

Een nieuwe single, videoclip én tournee. CAMILLE (23) is klaar om de zomer te veroveren. Op haar 23ste verjaardag verraste ze haar fans met haar eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar. Hoewel haar roze wereldje anders doet vermoeden, bewijst ze met de zwoele zomersingle ‘Oeh la la la’ en de bijhorende videoclip dat ze volwassen is geworden. In de clip

Lees meer »

Man (26) begaat zware snelheidsovertreding, maar heeft zeer specifieke uitleg in politierechtbank: “De kippenbillen sloegen op mijn darmen”

Een 26-jarige jongeman uit Bredene moest zich vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank verantwoorden voor een zware snelheidsovertreding. De twintiger werd geflitst toen hij 120 kilometer per uur reed waar slechts 70 was toegelaten. Al had de jongeman een wel heel opvallende uitleg. “Het was écht een medisch noodgeval”, zei advocaat Xavier Van Belleghem.
The post Man (26) begaat zware

Lees meer »

Zondag 23 juni wordt het heraangelegde Historisch Hart feestelijk geopend

Terwijl Group Monument nog de laatste hand legt aan de heropgebouwde weermuur van het oudste gedeelte van onze stad, kijken we al uit naar het eindresultaat. De heraanleg van het Historisch Hart zal voor een mooie verbinding zorgen tussen het winkelwandelgebied, de verlaagde Leieboorden en de Grote Markt. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 23 juni.
The post

Lees meer »

LIVEBLOG SPANJE-KROATIË. Penalty voor Kroaten!

In de ‘groep des doods’ neemt Spanje het op tegen Kroatië. De Spanjaarden leiden met 3-0 na goals van Morata, Ruiz en Carvajal. Kunnen de Kroaten, die toch wel wat kansen misten voor rust, nog weerwerk bieden? Volg de wedstrijd in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Child Focus meldt recordaantal meldingen van misbruikbeelden

Child Focus heeft vorig jaar een recordaantal meldingen van misbruikbeelden gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Die pleit voor de dringende goedkeuring van een Europese verordening die ervoor moeten zorgen dat seksuele misbruikbeelden worden opgespoord en verwijderd van online platforms.

Lees meer »

Eerste bezoekers Graspop stromen toe, ondanks noodplan na hevige regen: “Gaan er het beste van maken”

De eerste bezoekers van Graspop Metal Meeting installeren zich op de camping, hoewel het festival vandaag het noodplan moest activeren door de felle regen. Dat houdt in dat er geen enkele parking open is en dat het voorprogramma vanavond wordt afgelast. De organisatie roept festivalgangers op om vandaag, maar ook de komende dagen, zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te

Lees meer »

Bouchez (MR): “Als Open Vld gekozen had voor koers van Egbert Lachaert, waren zij vandaag derde partij van Vlaanderen”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM NIEUWS, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »