Politie zet traangas en waterkanon in om pro-Palestijnse betoging van Brusselse studenten op te breken

Duizenden jongeren en studenten protesteerden woensdagavond aan de Israëlische ambassade in Ukkel. Daarmee wilden ze duidelijk maken dat ze de acties van Israël in de bezette Palestijnse gebieden afkeuren. Rond 19:30 uur werd de sfeer grimmiger en zette de politie traangas en het waterkanon in.

 

Meer krantenkoppen in België

Alexander Doom ziet kansen op EK atletiek: “Het wordt een open finale”

Met Alexander Doom en Jonathan Sacoor lopen er maandag twee Belgen de finale van de 400 meter op de Europese atletiekkampioenschappen in Rome. Zij treden zo in de voetsporen van Cédric Van Branteghem (2002), Kevin Borlée (2010, 2016, 2018), Jonathan Borlée (2010, 2014, 2018) en Dylan Borlée (2022).
The post Alexander Doom ziet kansen op EK atletiek: “Het wordt

Lees meer »

Emmanuel Nkunduwimye krijgt 25 jaar cel voor oorlogsmisdaden en genocide

Het Brusselse hof van assisen heeft Emmanuel Nkunduwimye maandagavond veroordeeld tot 25 jaar cel wegens oorlogsmisdaden en genocide. De 65-jarige Belgisch-Rwandese man werd schuldig bevonden aan een onbekend aantal moorden, verkrachting en poging tot moord in een wooncomplex in de Rwandese hoofdstad Kigali, waar hij een garage had op het moment van de genocide tegen Tutsi’s tussen april en juli

Lees meer »

Vier Amerikaanse professoren neergestoken in een park in China

In een park in China zijn vier Amerikaanse professoren van Cornell College in Iowa neergestoken. De professoren waren in China voor een samenwerking met een universiteit in het noordelijke Jilin. Ze raakten alle vier zwaargewond. De Chinese autoriteiten beschrijven de aanval als “een geïsoleerd incident” en zeggen dat ze maatregelen nemen om de “veiligheid van buitenlanders te waarborgen.”

Lees meer »

Uniforme terrassen op Grote Markt tegen 2028: “Alle horecabazen staan erachter”

Horecazaken met een buitenterras krijgen tegen 1 juli 2028 een uniforme look. “Historisch plaatsen die het beeld bepalen van de stad moeten uniform zijn, net zoals bij de verlaagde Leieboorden. Dat is al lang het beleid van Kortrijk en bedoelt om verrommeling tegen te gaan”, zegt Wouter Allijns, schepen van Ondernemen.
The post Uniforme terrassen op Grote Markt tegen

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »