Oude Egyptenaren probeerden 4.000 jaar geleden al kanker te behandelen

Meer dan 4.000 jaar geleden ondernamen de oude Egyptenaren pogingen om kanker chirurgisch te behandelen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in vakblad ‘Frontiers in Medicine’. 

Meer krantenkoppen in België

Groen licht voor industriezone Careelstraat

De gemeenteraad van Tielt zette vorige week het licht op groen voor de ontwikkeling van een nieuwe industriezone langs de Meulebeeksesteenweg. Tijdens het openbaar onderzoek werden negen bezwaarschriften ingediend. Er zou nu alsnog een infovergadering voor de buurt georganiseerd worden.
The post Groen licht voor industriezone Careelstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na vraag Vooruit: burgemeester belooft geldautomaat in Westkapelle

Gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit) ijverde op de gemeenteraad voor de installatie van een geldautomaat in Westkapelle. Burgemeester Jan Morbee liet verstaan dat het gemeentebestuur hiervoor in bespreking is met de firma Batopin en hoopt op de realisatie ervan nog dit jaar.
The post Na vraag Vooruit: burgemeester belooft geldautomaat in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadslijst-criticus Benjamin Vandorpe (CD&V) na exit van Van Quickenborne: “Goed dat er eindelijk duidelijkheid is”

”Er waren veel criticasters, maar ik was gewoon de luidste”, gemeenteraadslid Benjamin Vandorpe (CD&V) is maar wat blij dat Ruth Vandenberghe en niet Vincent Van Quickenborne de Stadslijst voor Kortrijk zal aanvoeren. Al is het nog niet zeker dat Vandorpe ook effectief een plekje op de lijst zal bekleden, wel neemt hij sowieso een ondersteunende rol op.
The post

Lees meer »

LIVE GAZA. Bevrijding van vier Israëlische gijzelaars ontaardt in bloedbad: “210 doden en 400 gewonden”

Bij de bevrijdingsactie van vier Israëlische gijzelaars zijn volgens het Hamasbestuur 210 Palestijnen gedood en meer dan vierhonderd anderen gewond geraakt. “Het al-Aqsaziekenhuis is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). “Het ziet eruit als een slachthuis, met overal bebloede patiënten en afgerukte ledematen.” Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Speciale eenheden vallen appartement binnen in Sint-Lievens-Houtem: “Eén persoon opgepakt, mogelijk ook wapen gevonden”

Speciale interventie-eenheden zijn zaterdagnamiddag een appartement in Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem binnengedrongen. Volgens buren zou daarbij één persoon opgepakt zijn en werd mogelijk ook een wapen aangetroffen, al werd dat nog niet bevestigd door het parket. Eerder op de dag waren ook al agenten in de straat aanwezig na een uit de hand gelopen ruzie.

Lees meer »