Oud-premier Conille aangesteld als tijdelijke regeringsleider in door bendegeweld verscheurd Haïti

In Haïti wordt oud-premier Garry Conille interim-premier. Hij werd aangesteld door de presidentiële overgangsraad en moet het land door een zware crisis helpen. Conille is een 58-jarige arts en voormalige regiodirecteur van de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef. Hij was tussen september 2011 en mei 2012 al premier van Haïti. 

Meer krantenkoppen in België

Eenvoudiger sparen: twee op de drie banken passen aanbod aan na beperking aantal spaarrekeningen

Twee op de drie banken hebben hun aanbod van gereglementeerde spaarrekeningen moeten aanpassen, nadat vorig jaar tussen de regering en de banksector overeengekomen werd dat banken nog maar vier verschillende spaarrekeningen mogen aanbieden. Het aanbod van gereglementeerde spaarrekeningen is eenvoudiger geworden dankzij dit akkoord, zo meldt de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) op basis van een analyse.

Lees meer »

Dieven slaan ‘s nachts toe in shop van tankstation Gabriëls in Geluwe

In de shop van het tankstation Gabriëls langs de drukke Menenstraat in Geluwe gebeurde zaterdagnacht omstreeks twee uur een inbraak. De daders sloegen de glazen toegangsdeur aan diggelen. Het tankstation ligt vlakbij de expresweg N58, zo kan men van daaruit alle richtingen uit om te vluchten. Een buurtbewoner belde de politie.
The post Dieven slaan ‘s nachts toe in

Lees meer »

“We willen deze mooie plek met anderen delen”: Anna en Ad baten midden de velden eetcafé Nomad uit

Verscholen in de velden tussen de Zaubeekstraat en de Waalbeekstraat, baten Anna Verhofstede en Ad Anckaert hun pop-up eetcafé Nomad uit. In de keuken gebruiken ze voornamelijk producten uit hun eigen moestuin of de nabijgelegen bioboerderij. “We wonen op zo’n mooie plek, we wilden dit delen met de mensen”, zegt Anna.
The post “We willen deze mooie plek met

Lees meer »

Amerikaanse neuroloog behandelt patiënten met nieuw alzheimermedicijn: Europa wacht op groen licht

Een revolutionair alzheimermedicijn, lecanemab, biedt hoop maar roept ook vragen op. In de VS wordt het al toegediend, straks misschien ook in Europa. Wie komt er al dan niet in aanmerking? Hoe ziet de behandeling eruit? En wat zijn de bijwerkingen? De Amerikaanse neuroloog Gil Rabinovici dient het medicijn al toe: “De bijwerkingen klinken eng, maar zijn zelden ernstig.”

Lees meer »

Werchter op bergschoenen

Geen stro voor de hippodroom-paarden, wel voor de Hype’O Dream-bezoekers. De organisatie zag de Weymeerschen in een modderpoel veranderen en ging zaterdagnacht aan de slag met schors en stro om de site begaanbaar te maken. Goede oplossing.
The post Werchter op bergschoenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘La Vie Fit’ organiseert derde Bootcamp Koekelare: “Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo deelnemen”

Bootcamp Koekelare, georganiseerd door ‘La Vie Fit’, vindt al voor het derde jaar plaats, telkens op maandag van 19.15 uur tot 20.15 uur. ‘La Vie Fit’ wordt gerund door Nathasha Van Houtte (42), haar echtgenote Lisa Simoen (30) en een toegewijd team, met als doel mensen te begeleiden naar een gezonde, actieve en gebalanceerde levensstijl.
The post ‘La Vie

Lees meer »

Zoon van prins Laurent blijkt even grote racefanaat als zijn vader: prins Aymeric racet op circuit in Frankrijk

Prins Aymeric (18) heeft een voorliefde voor snelle wagens. Dat blijkt uit zijn Instagram waar hij regelmatig foto’s plaatst van auto’s van topmerken zoals Bentley, Mercedes en Rimac. En nu deelt hij videobeelden vanop het circuit Paul Ricard in Frankrijk. De liefde voor wagens komt van zijn papa, prins Laurent. Die laatste scheurde in het verleden graag rond met snelle

Lees meer »