Matthis uit Holsbeek jongste kandidaat in Vlaams-Brabant: “Zelfs in links Leuven krijg ik positieve reacties op keuze voor Vlaams Belang” 

In Vlaams-Brabant is Matthis Philipsen met zijn 18 jaar en geboren op 7 november 2005, de jongste kandidaat op de kieslijsten. Matthis woont in Holsbeek en is student economie in Leuven. Hij wil vooral economische veranderingen in Vlaanderen en minder regels voor zelfstandigen. 

Meer krantenkoppen in België

“Oekraïne mag Belgische wapens gebruiken om doelen in Rusland te raken”, vindt afscheidnemend chef Defensie Hofman

Oekraïne mag Belgische wapens gebruiken om legitieme doelen op Russisch grondgebied aan te vallen. Dat vindt Michel Hofman, de afscheidnemende chef Defensie van het Belgische leger, en zegt hij in zijn laatste interview met VRT NWS. Daarmee spreekt hij premier Alexander De Croo (Open VLD) en defensieminister Ludivine Dedonder (PS) tegen. Die willen dat militair materieel uit België enkel gebruikt

Lees meer »

Hoogstraten stimuleert sociale verhuur door premies te geven aan wie verhuurt via woonmaatschappij

De stad Hoogstraten gaat mensen die hun pand sociaal laten verhuren door woonmaatschappij De Noorderkempen een premie geven. Eigenaars krijgen 50 procent van het verschil tussen de marktprijs en de prijs die de woonmaatschappij betaalt. "Via de premies hopen we dat veel eigenaars de stap zetten naar sociale verhuur, zodat kwetsbare gezinnen toch een betaalbare thuis vinden in onze stad",

Lees meer »

Molenstraat krijgt volgend jaar ook aangepaste verlichting

Volgend jaar vinden wegen- en rioleringswerken in de Molenstraat in Wervik plaats. Het gaat om een gewestweg. De gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst goed voor de plaatsing van aangepaste verlichting.
The post Molenstraat krijgt volgend jaar ook aangepaste verlichting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man krijgt fikse boete voor tientallen niet geringde fazanten: “Ik heb vier kinderen die geregeld bij restaurant mama komen eten”

Een 66-jarige man uit Langemark-Poelkapelle krijgt 4.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel, omdat hij op vrij grote schaal fazanten kweekte zonder vergunning. Volgens de man at hij geregeld fazant met zijn gezin.
The post Man krijgt fikse boete voor tientallen niet geringde fazanten: “Ik heb vier kinderen die geregeld bij restaurant mama komen eten” appeared first on

Lees meer »