LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Wapenfabrikant nieuwe sponsor van Dortmund, recordaantal stewards op Wembley om chaos te vermijden

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022, opnieuw van goudwaarde zijn voor zijn ploeg? Volg het hier in de liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Acht Israëlische soldaten gedood bij explosie in Gaza

Lees hier al het nieuws terug over de oorlog in Gaza. Bij een explosie in Rafah zaterdagochtend zijn acht Israëlische soldaten om het leven gekomen. Het is het dodelijkste incident voor Israëlische soldaten sinds januari. Hamas heeft de Verenigde Staten verzocht hun bondgenoot Israël onder druk te zetten om een permanent staakt-het-vuren in het gebied te aanvaarden. “Blinken blijft praten

Lees meer »

“Hij uitte openlijk kritiek op Poetin”: hoe de man die geen spion kón zijn nu toch veroordeeld is

Ongeloof en regelrechte verontwaardiging. Zo reageerden zijn collega’s toen Vjatsjeslav Morozov (51) begin dit jaar werd opgepakt voor spionage. Hij was professor aan de grootste universiteit van Estland en een autoriteit inzake Russische politiek. Minzaam in de omgang en kritisch voor wat er in Moskou gebeurt. “Het is voor zijn afkomst dat hij wordt gestraft”, zo brieste een bevriende academicus.

Lees meer »

Hoogstraten stimuleert sociale verhuur door premies te geven aan wie verhuurt via woonmaatschappij

De stad Hoogstraten gaat mensen die hun pand sociaal laten verhuren door woonmaatschappij De Noorderkempen een premie geven. Eigenaars krijgen 50 procent van het verschil tussen de marktprijs en de prijs die de woonmaatschappij betaalt. "Via de premies hopen we dat veel eigenaars de stap zetten naar sociale verhuur, zodat kwetsbare gezinnen toch een betaalbare thuis vinden in onze stad",

Lees meer »

Leider Islamitische Staat mogelijk gedood bij Amerikaanse luchtaanval

Een Amerikaanse luchtaanval heeft mogelijk het leven gekost aan de man die wordt gezien als de wereldwijde leider van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat meldt NBC News zaterdag. Bronnen zeggen tegen de Amerikaanse nieuwszender dat Abdulqadir Mumin het doelwit was van een aanval die vorige maand plaatsvond in Somalië.

Lees meer »

Red Panthers voor Parijs zijn bekend: Ballenghien maakt olympische droom waar, Picard krijgt in doel voorkeur op D’Hooghe

De Red Panthers mikken op een medaille op de Spelen in Parijs 2024. Bij de bekendmaking van de kern van zestien hockeyinternationals vandaag houdt bondscoach Raoul Ehren vast aan zijn mix tussen ervaring en jong geweld, met één erg moeilijke beslissing. In doel krijgt Elodie Picard de voorkeur op Aisling D’Hooghe, die zich als reserve moet klaarhouden. In de aanval

Lees meer »

MTC Redbone uit Zwevezele viert 30-jarig bestaan, ‘keizer’ Eric Andries (83) heeft al 400.000 km op de teller

De leden van motorclub MTC Redbone uit Zwevezele blinken hun motoren dit jaar extra op, want de club bestaat 30 jaar en dat mag gevierd worden. Burgemeester Lieven Huys loofde de goede sfeer, de vriendschap en het respect binnen de organisatie. Eén motard viel extra op: de 83-jarige Eric Andries maalt jaarlijks zo’n 20.000 km af, breekt elk record en

Lees meer »

Zo zal centraal deel van Ringpark Groene Vesten in Antwerpen er over enkele jaren uit zien: geluidsmuur en nieuw Ringpad

De Stad Antwerpen heeft het voorontwerp van ‘Cluster Centraal’ goedgekeurd, dat is het grootste deelproject van het Ringpark Groene Vesten. Een doorlopend stuk van 2,7 kilometer lang dat 8 verschillende parken doorkruist, zal omringd worden door een geluidsmuur. Die moet de buurtbewoners afschermen van de luidruchtige Ring. Ook komt er een breed, doorlopend en conflictvrij Ringpad voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »