Laura (26) kan niet zelfstandig leven, maar werd toch opgeroepen als bijzitter voor verkiezingen

Laura Deconinck (26) uit Sint-Pieters-Leeuw heeft een zware meervoudige beperking en kan niet zelfstandig leven. Maar toch is ze opgeroepen als bijzitter voor de verkiezingen van zondag 9 juni. Haar moeder Nathalie Rahoens reageert geschokt en vraagt een betere aanpak in dit digitale tijdperk. Maar zo simpel is dat niet volgens Binnenlandse Zaken.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israëlisch leger kondigt dagelijkse “tactische pauze” in zuiden van Gaza aan om hulp door te laten

Het Israëlische leger heeft zondag aangekondigd dat het dagelijks een “tactische pauze van militaire activiteiten” zal invoeren in een deel van de zuidelijke Gazastrook. Het leger doet dat om de levering van hulpgoederen te vergemakkelijken. Internationale hulporganisaties waarschuwden eerder voor een groeiende humanitaire crisis in dat gebied. Het Israëlische leger benadrukt wel dat de operatie in Rafah doorgaat.Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »

Cyril Ramaphosa herkozen als president van Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse parlement heeft met een duidelijke meerderheid de 71-jarige Cyril Ramaphosa herkozen als president. Ramaphosa, van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), kreeg steun van 283 parlementsleden. Tegenkandidaat Julius Malema moest het stellen met 44 stemmen. Het Zuid-Afrikaanse parlement telt in totaal 400 leden.

Lees meer »

Nieuwe opstoot van corona en dat is ongewoon: “Dit zie je doorgaans niet bij virussen die infecties van luchtwegen veroorzaken”

Ons land heeft af te rekenen met een nieuwe opstoot van het coronavirus. Het aantal besmettingen zit al enkele weken in stijgende lijn en dat is ongewoon voor respiratoire virussen in deze periode van het jaar. “Corona blijft een raar beestje”, reageert viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. “Het virus is moeilijker te voorspellen. Maar er is hoop.”

Lees meer »

Stadsbestuur zwaait personeelsleden die met pensioen gaan uit op de Mercator

Op dinsdag 11 juni vond op de Mercator een pensioenviering plaats voor medewerkers van Stad Oostende die in de voorbije periode afzwaaiden of het pensioen aanvroegen. De stad zwaaide haar medewerkers met een lange staat van dienst uit op een feestelijke manier én op een bijzondere locatie. Ze kregen ook een kleine attentie. (HH)
The post Stadsbestuur zwaait personeelsleden

Lees meer »

“Minder snoeien in sociale zekerheid en minder belastingverhogingen”: moeten de regio’s de federale begroting redden?

Als het van econoom Gert Peersman afhangt, moeten de regio’s hun steentje bijdragen om de federale begroting te redden. De Gentse professor pleit voor een staatshervorming waarbij de oplopende pensioenkosten deels worden doorgeschoven naar de verschillende regio’s. "Op die manier moet de federale regering minder snoeien in de sociale zekerheid en minder belastingen verhogen."

Lees meer »