“Jij wilt de auto’s wegpesten uit Brussel” “En jij maakt er een karikatuur van”

Het mobiliteitsbeleid van Elke Van den Brandt (Groen) is een van de grootste

schietschijven in de Brusselse verkiezingscampagne. Ook Cieltje Van Achter (N-VA) neemt vanuit de oppositie de circulatieplannen en kilometerheffing onder vuur. Dat de 19 gemeenten op de schop moeten, daarover blijkt er meer eensgezindheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »

Doek valt definitief over d’Oude Maalderij, uitbater Jef verkoopt inboedel brouwerij en eetcafé: “Wil deze bladzijde graag omdraaien”

De deuren van brouwerij d’Oude Maalderij en eetcafé The Mash in de Ardooisestraat in Izegem blijven definitief dicht. Uitbater Jef Pirens gooide omwille van een relatiebreuk de handdoek noodgedwongen in de ring en zocht nog naar overnemers, maar die zoektocht heeft niks opgeleverd. De inboedel van de brouwerij en horecazaak wordt nu openbaar verkocht en daar zitten heel wat memorabilia

Lees meer »

Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis

Ook in Houthulst kan men voortaan gebruik maken van een deelwagen. “De eerste deelwagen is er een op benzine”, vertelt burgemeester Jeroen Vandromme. “In januari komt er nog een tweede. Die zal elektrisch zijn.”
The post Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

N.S.B. reikt in Oudenburg eretekens uit op nationale feestdag

Zondag 21 juli, de nationale feestdag, kregen verdienstelijke leden van de Nationale Strijdersbond van België, groepering Westkerke-Oudenburg-Roksem & Gistel, een ereteken tijdens een receptie na het Te Deum.
The post N.S.B. reikt in Oudenburg eretekens uit op nationale feestdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

COMMENTAAR. “De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden een rollercoaster van maanden. Maar het is op zijn minst terug spannend geworden”

President Joe Biden bood zo lang mogelijk weerstand tegen het onvermijdelijke, maar aanvaardde zondag dan toch dat hij te oud is om een tweede termijn in het Witte Huis binnen te halen. Zijn partij gaat zo de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen zonder duidelijk draaiboek. Belangrijker nog dan wie ze nu naar voor schuiven, is de vraag op welke

Lees meer »