Hoge Gezondheidsraad pleit voor verbod op gokreclame: “Gokverslavingen zijn een groot onderschat probleem”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd om de verslavingsrisico’s van gokactiviteiten in België te verminderen. De Raad pleit voor krachtigere en gevarieerdere waarschuwingen op advertenties voor loterijen, sportweddenschappen en andere gokactiviteiten, maar benadrukt dat een volledig verbod op gokreclame het meest doeltreffend zou zijn. Daarnaast pleit de HGR voor het verhogen van de minimumleeftijd voor deelname aan gokspelen naar 21 jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Doorbraak in onderzoek naar frontotemporale dementie, waar onder andere acteur Bruce Willis aan lijdt

Belgische wetenschappers hebben een doorbraak bereikt in het onderzoek naar frontotemporale dementie, een vorm van dementie die vooral jongere mensen treft. Een bekende patiënt is de Amerikaanse acteur Bruce Willis (69). De wetenschappers konden een eiwit identificeren dat bij een bepaalde variant van frontotemporale dementie problemen veroorzaakt. "Hoe meer inzicht we in deze mechanismen krijgen, hoe meer mogelijkheden dat opent

Lees meer »

Geen doorstart voor winkels Scotch & Soda: ook filialen in België gaan dicht

Het is de Nederlandse winkels van kledingmerk Scotch & Soda niet gelukt een doorstart te maken, melden de curatoren van het failliete bedrijf. Volgens hen waren er wel gegadigden met serieuze interesse, maar haakten zij af omdat ze niet ook het merk Scotch & Soda konden kopen. Ook de winkels in België gaan sowieso dicht, aldus de Nederlandse curatoren.

Lees meer »

Astronomen zien voor het eerst zwart gat ‘ontwaken’ en materie opslorpen: “Ongezien gedrag van een sterrenstelsel”

Voor het eerst in de geschiedenis hebben wetenschappers een zwart gat zien ‘ontwaken’. Dat gebeurde eind 2019, toen een sterrenstelsel ver weg plots heel helder werd. Dat blijkt uit een studie van astronomen van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) in het Duitse Garching, die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Astronomy & Astrophysics.

Lees meer »

Meer details bekend over arrestaties in zaak rond vermoorde Laura (66) en vermiste Marc (71): “Draait om financieel geschil in Spanje”

In de zaak rond het Belgische koppel dat eind april spoorloos verdween uit hun woning op het Spaanse eiland Tenerife, zijn donderdag drie arrestaties uitgevoerd. Dat bevestigen het federaal parket en de Spaanse Guardia Civil aan onze redactie. Twee arrestaties vonden plaats in België, want twee verdachten zouden Spanje ontvlucht zijn na de vondst van het lichaam van de vermoorde

Lees meer »

Waterpolo Oostende na een jaar terug naar de Super League

Het waterpoloteam van Royal Ostend Swimming Club (ROSC) speelt komend seizoen na een afwezigheid van een jaar opnieuw in de Super League. De kustploeg eindigde in de competitie tweede na Strombeek maar de Brusselaars zien af van de promotie.
The post Waterpolo Oostende na een jaar terug naar de Super League appeared first on KW.be.

Lees meer »

Unizo legt prioriteiten voor aan politici

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober formuleerden de leden van ondernemersverenigingen Unizo Sint-Eloois-Winkel en Unizo Ledegem hun prioriteiten. De Unizo-afdelingen gingen in dialoog met het gemeentebestuur over verschillende thema’s.
The post Unizo legt prioriteiten voor aan politici appeared first on KW.be.

Lees meer »