Het Café Paté collectief organiseert voor het eerst Café Culinair: “Gastronomisch driegangenmenu voor slechts 75 euro”

Het Kortrijkse chefscollectief Café Paté breekt de wekelijkse routine met een gastronomische beleving. “Café Culinair houdt in dat je vijf weken lang een tafeltje kan reserveren van dinsdag tot en met donderdag voor een menu met aangepaste wijnen, water en koffie voor slechts 75 euro, zowel voor lunch als diner”, zeggen initiatiefnemers Dirkjan Decock, Felix François en Matthias Speybrouck.

Culinaire avonturiers en fijnproevers kunnen van 11 juni tot en met 18 juli hun hart ophalen in de zeven deelnemende restaurants van Café Culinair: Restaurant Dirkjan Decock, Het Vliegend Tapijt, Va et Vient, Volver, Hula, Vier en D’ Oude Burcht. “Met Café Culinair zetten we topgastronomie in de kijker. De diverse chefs van Café Paté presenteren hun inspirerende gerechten, elk met unieke flair en creativiteit. Met deze eerste editie willen we de Kortrijkse gastronomie toegankelijker maken en mensen opnieuw laten kennismaken met ons aanbod. Kortrijk heeft enorm veel te bieden, op hoog niveau”, zegt Dirkjan. Met de scherpe prijs van 75 euro voor een driegangenmenu wil het unieke chefscollectief mensen triggeren deel te nemen aan Café Culinair.

“Met deze eerste editie willen we de Kortrijkse gastronomie toegankelijker maken en mensen opnieuw laten kennismaken met ons aanbod. Kortrijk heeft enorm veel te bieden, op hoog niveau” – Dirkjan

“De Kortrijkse gastronomie draait vooral om smaken, proeven en gastvrijheid. Met wedstrijden zoals Café Paté en evenementen zoals deze willen we ons potentieel tonen en Kortrijk culinair op de kaart zetten. We zijn geen concurrenten, maar collega’s en verwijzen geregeld klanten door naar elkaar. Er heerst een grote gunfactor tussen de chefs”, vult Matthias aan.

“Met de Café Culinair-actie bieden we de mogelijkheid om even te ontsnappen tijdens de week en je te laten verwennen met heerlijke gerechten en een uitmuntende service. We zijn trots om samen met alle deelnemende chefs onze passie voor koken te delen en mensen samen te brengen rond de tafel. Café Culinair kan zowel voor een etentje met twee, een gezellig samenzijn met vrienden of een verfijnde zakelijke bijeenkomst geboekt worden”, aldus Felix.

Reserveren kan vanaf maandag 3 juni rechtsreeks bij één van de deelnemende restaurants, met vermelding van ‘Café Culinair’.

The post Het Café Paté collectief organiseert voor het eerst Café Culinair: “Gastronomisch driegangenmenu voor slechts 75 euro” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe zorgcampus ’t Huis aan Condédreef wordt officieel geopend

Het gaat om de grootste investering van Kortrijk in deze legislatuur, goed voor een bedrag van 40 miljoen euro. Na drie jaar bouwen start het hypermoderne zorgcampus ’t Huis op. Een breed scala aan zorg- en gemeenschapsdiensten komen samen op één site, van kinderopvang over sociale dienstverlening tot ouderenzorg. “Een thuis voor iedereen: jong en oud, bewoners en familie en

Lees meer »

‘Inside Out 2′ breekt record: succesvolste animatiefilm ter wereld na eerste weekend

De nieuwe film ‘Inside Out 2′ van animatiestudio Pixar voor Disney heeft meteen een record gebroken. Tijdens het openingsweekend bracht de film maar liefst 140 miljoen dollar op (meer dan 128 miljoen euro). Hiermee heeft het de animatiefilm met het beste openingsweekend wereldwijd verbroken en ‘Frozen 2′ van de troon gestoten, die na het openingsweekend een opbrengst van 135 miljoen

Lees meer »

Ook bij Tim, zoon van Franky Van der Elst, waren er tranen na een zware nederlaag van de Duivels: “Van begin tot einde werd papa uitgejouwd”

Zelfs als het hele land supportert, zijn zij nog steeds de vurigste fans en dus snijdt het dubbel zo hard wanneer papa verliest. Kevin De Bruyne kwam na de verrassende flop tegen Slowakije zijn zoontjes Mason Milian (8) en Rome (5) troosten in de tribune en zo herhaalt de geschiedenis zich. Precies 30 jaar geleden vluchtte de toen 13-jarige Tim

Lees meer »

Saïd Boumazoughe kwam zichzelf tegen in ‘Special Forces’: “Ik weet nu dat ik niet altijd de showman moet uithangen”

Niemand, ook hijzelf niet, had verwacht dat Saïd Boumazoughe (37) het lang zou volhouden in ‘Special Forces’. Maar zie, hij haalde zowaar de laatste aflevering. De gedachte aan z’n kinderen hield hem op de been, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over het loodzware avontuur, z’n migratieachtergrond en de opvallende rol waar hij net naast greep. “Adil had

Lees meer »

Algerijnse man krijgt 4 jaar cel voor foltering van partner: “Hij stak opzettelijk haar dekentje in de zetel in brand”

Een 60-jarige man van Algerijnse afkomst uit Kortrijk stak een dekentje in de zetel in brand om zijn partner schrik aan te jagen. Foltering, zo oordeelt de rechter maar hij stuurde de man niet terug naar de cel. Als hij zich aan een contact- drugs- en alcoholverbod houdt, blijven de rest van zijn 4 jaar cel voorwaardelijk. “Hij behandelde haar

Lees meer »