Het Café Paté collectief organiseert voor het eerst Café Culinair: “Gastronomisch driegangenmenu voor slechts 75 euro”

Het Kortrijkse chefscollectief Café Paté breekt de wekelijkse routine met een gastronomische beleving. “Café Culinair houdt in dat je vijf weken lang een tafeltje kan reserveren van dinsdag tot en met donderdag voor een menu met aangepaste wijnen, water en koffie voor slechts 75 euro, zowel voor lunch als diner”, zeggen initiatiefnemers Dirkjan Decock, Felix François en Matthias Speybrouck.

Culinaire avonturiers en fijnproevers kunnen van 11 juni tot en met 18 juli hun hart ophalen in de zeven deelnemende restaurants van Café Culinair: Restaurant Dirkjan Decock, Het Vliegend Tapijt, Va et Vient, Volver, Hula, Vier en D’ Oude Burcht. “Met Café Culinair zetten we topgastronomie in de kijker. De diverse chefs van Café Paté presenteren hun inspirerende gerechten, elk met unieke flair en creativiteit. Met deze eerste editie willen we de Kortrijkse gastronomie toegankelijker maken en mensen opnieuw laten kennismaken met ons aanbod. Kortrijk heeft enorm veel te bieden, op hoog niveau”, zegt Dirkjan. Met de scherpe prijs van 75 euro voor een driegangenmenu wil het unieke chefscollectief mensen triggeren deel te nemen aan Café Culinair.

“Met deze eerste editie willen we de Kortrijkse gastronomie toegankelijker maken en mensen opnieuw laten kennismaken met ons aanbod. Kortrijk heeft enorm veel te bieden, op hoog niveau” – Dirkjan

“De Kortrijkse gastronomie draait vooral om smaken, proeven en gastvrijheid. Met wedstrijden zoals Café Paté en evenementen zoals deze willen we ons potentieel tonen en Kortrijk culinair op de kaart zetten. We zijn geen concurrenten, maar collega’s en verwijzen geregeld klanten door naar elkaar. Er heerst een grote gunfactor tussen de chefs”, vult Matthias aan.

“Met de Café Culinair-actie bieden we de mogelijkheid om even te ontsnappen tijdens de week en je te laten verwennen met heerlijke gerechten en een uitmuntende service. We zijn trots om samen met alle deelnemende chefs onze passie voor koken te delen en mensen samen te brengen rond de tafel. Café Culinair kan zowel voor een etentje met twee, een gezellig samenzijn met vrienden of een verfijnde zakelijke bijeenkomst geboekt worden”, aldus Felix.

Reserveren kan vanaf maandag 3 juni rechtsreeks bij één van de deelnemende restaurants, met vermelding van ‘Café Culinair’.

The post Het Café Paté collectief organiseert voor het eerst Café Culinair: “Gastronomisch driegangenmenu voor slechts 75 euro” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na nóg een zomerstorm: wanneer is er beterschap op komst? David Dehenauw kijkt in de weerkaarten en heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen: “Veilige en ondersteunende omgeving bieden”

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is. De Hoppestad is de eerste stad die dit engagement aangaat.
The post Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in

Lees meer »

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »

Christel Van Schoonwinkel heeft vrede met heruitzendingen ‘De kotmadam’: “Zo blijf ik eeuwig jong, tenminste op tv”

‘De kotmadam’ was een broedplaats voor jong acteertalent. Onder hen ook Christel Van Schoonwinkel (56), die er 33 jaar geleden haar debuut maakte als de sexy Betty. Nu de populaire VTM-reeks definitief stopt, zocht HLN haar op voor een exclusief gesprek over de begindagen, de goede band met haar overleden collega Odilon en de vele heruitzendingen. “Ik verdien daar ‘iets’

Lees meer »