Geen begrafenis in de kerk, maar wel in de Schouwburg: in Brugge kan het vanaf nu

In Brugge is het vanaf nu mogelijk om begrafenissen te organiseren in culturele gebouwen, zoals de stadsschouwburg. Dat komt omdat er steeds meer vraag is naar plaatsen voor burgerlijke uitvaarten en de bestaande crematoria en zalen kunnen de vraag niet meer aan. Opvallend: in de Sint-Pauluskerk is een burgerlijke uitvaart dan weer niet mogelijk. Die kerk is nochtans ontwijd. Er mogen sociaal-culturele activiteiten plaatsvinden, maar tegen burgerlijke uitvaarten stellen het bisdom en de kerkfabriek hun veto. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Thiam en Vidts starten goed in verspringen, zetten ze nieuwe stap naar goud en zilver in zevenkamp?

Op het EK atletiek in Rome staat vandaag de slotdag van de zevenkamp op het programma. Nafi Thiam begint eraan als leider, Noor Vidts is voorlopig tweede. Verzekeren de Belgische vrouwen zich op het verspringen (momenteel aan de gang), speerwerpen (18u20 of 19u35) en de 800 meter (21u47) van het eremetaal? Volg alles, ook de andere Belgen, in onze liveblog!

Lees meer »

Kunstenaars aan het werk voor Kunstenfestival Watou: “Inwoners hebben weinig schroom”

Ten huize Cecil Camerlynk, langs de Steenvoordestraat 1 in Watou, staat kunst momenteel centraal. Enkele kunstenaars verblijven in haar woning om er te werken aan hun kunstwerken voor de komende editie van Kunstenfestival Watou. Lee Eun Young en Carel Lanters nemen dit jaar voor het eerst deel aan Kunstenfestival Watou. “Het festival kenden we natuurlijk
The post Kunstenaars aan

Lees meer »

“Alles wat ik nu beleef is een droom”: actrice Lynn Van den Broeck etaleert graag haar veelzijdigheid

Nog tot 9 juni kruipt ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck (31) in de huid van de populaire Britse misdaadauteur Agatha Christie in de theatervoorstelling ‘Lady Agatha’. Het podium is en blijft haar grootste passie, al laat ze graag ook andere kanten van zichzelf zien. Dat bewijst ze met deelnames aan ‘MasterChef’, ‘Special Forces’ én opvallende uitspraken in onder meer ‘De

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur drama Sierre krijgt 8 maanden cel met uitstel nadat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder

De 40-jarige weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het busongeval in Sierre krijgt acht maanden cel voor het oplichten van tal van ouders van opvangkindjes. De vrouw gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder zonder over de verplichte vergunningen te beschikken. De celstraf is met uitstel onder voorwaarden opgelegd, waardoor ze niet naar de cel moet.

Lees meer »

Tien jaar na Wervik nu ook een skatepark naast het GC Gilwe

Naast het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe vond zaterdagnamiddag de officiële opening van het skatepark plaats. Goed voor een investering van 180.000 euro. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) reed het skatepark in op een… step. Veiligheidshalve zorgde schepen Bercy Slegers (CD&V) voor een helm.
The post Tien jaar na Wervik nu ook een skatepark naast het GC Gilwe

Lees meer »

Problemen bij overgang van AXA Bank naar Crelan: “Ik kon zelfs geld overschrijven van de rekening van mijn ex. Hoe kan dit?”

“Ik kan nog altijd niet aan mijn rekeningen of betalingen doen.” Daniël De Raeve (69) uit Gent is een van de 840.000 klanten die afgelopen weekend van AXA Bank naar Crelan werd overgezet. Dat moest vlot gaan, maar via 4040 kreeg HLN-consumentenexperte Safia Yachou een twintigtal klachten en ook op de sociale media foeteren klanten dat ze nog steeds geen

Lees meer »

Vriendin (25) Luca Brecel persoonlijk aanwezig in Brugse rechtbank voor rol in drugshandel: “Heb nu het gevoel dat ik toen in een film leefde”

Laura Vanoverberghe (25), de vriendin van voormalig wereldkampioen snooker Luca Brecel, is zich in de rechtbank van Brugge persoonlijk komen verantwoorden voor haar aandeel in een drugszaak. Binnen de ‘C-bende’ fungeerde ze eerst alleen als chauffeur, maar later begon de Blankenbergse ook zelf cocaïne te dealen. Steun van haar vriend kreeg ze in de rechtszaal niet. Haar vader was wél

Lees meer »

Doden bij Israëlisch bombardement op VN-school

Het Israëlische leger heeft donderdagochtend vroeg een bombardement uitgevoerd op een school van het agentschap van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) in de Gazastrook. Daar was volgens het leger een basis van de radicale Palestijnse beweging Hamas en terreurorganisatie Islamitische Jihad ingericht.

Lees meer »

Fanfare van De Leiezonen schenkt cheque aan Somival

De Fanfare van Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen uit Desselgem schenkt na een reeks succesvolle voorstellingen een cheque van 750 euro aan Somival. “Vorig jaar brachten we een bezoek aan Lander Blomme uit Nieuwenhove. De tiener met een meervoudige beperking is een grote fanfarefan. Zijn enthousiasme bracht veel teweeg bij onze muzikanten en daarom besloten we
The post Fanfare van

Lees meer »