F-35-straaljager crasht in VS, piloot redt zichzelf met schietstoel

In de Amerikaanse staat New Mexico is een gevechtsvliegtuig van het type F-35B neergestort. De piloot heeft de crash overleefd en is bij bewustzijn. Dat melden Amerikaanse media, op gezag van de hulpdiensten en de producent van het toestel, Lockheed Martin.

 

Meer krantenkoppen in België

HELP TEDESCO. Wie moet geschorste Lukebakio vervangen? Kies hier uw basiself voor België-Oekraïne

Na de 2-0-zege tegen Roemenië wacht de Rode Duivels woensdag tegen Oekraïne (18u) hun derde EK-wedstrijd. Met welke elf moet Tedesco van start gaan in Stuttgart? Blijven Vertonghen, Theate en Tielemans in jouw basiself? Opgelet: Lukebakio, de vierde wissel die onze bondscoach doorvoerde tegen de Roemenen, kan wegens een gele schorsing niet meespelen. Breng uw stem uit in onderstaande tool.

Lees meer »

“België stakingskampioen in Europa”

België blijft stakingskampioen van Europa, zo blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden. Per 1.000 werknemers is er in ons land sprake van 103 stakingsdagen per jaar in de periode 2013-2022.

Lees meer »

Nieuwe locatie wijnterras valt in de smaak

Tijdens de Ledegemse Batjes pakte de plaatselijke Davidsfonds-afdeling weer uit met haar wijnterras. Doordat de werken aan het Peereboomhuis gestart zijn moest de vereniging op zoek naar een nieuwe locatie om haar gesmaakte initiatief te organiseren. “Ondanks het frisse weer hebben we tijdens het Batjesweekend toch heel wat bezoekers over de vloer gehad. Op Batjeszondag
The post Nieuwe locatie

Lees meer »

Struikelt Biden over zijn woorden, dan halen partijgenoten hem uit de presidentsstrijd: “Dat hadden ze een half jaar geleden moeten beslissen”

In de peilingen ligt hij achter op zijn rivaal Donald Trump (78), zijn waarderingscijfer laat te wensen over en ook de fondsenwerving sputtert: Joe Biden (81) gaat vanuit een belabberde situatie het eerste grote debat met Trump tegemoet. Gaat hij daarin donderdag de mist in, dan willen de Democraten hem naar de uitgang begeleiden. Professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent,

Lees meer »