EU richt AI-kantoor op om technologie te beheren: “We willen het risico op misbruik verminderen”

De Europese Commissie gaat een AI-kantoor oprichten dat een nieuwe wetgeving rond artificiële intelligentie moet uitvoeren. De dienst, die in Brussel gevestigd zal zijn, zal bestaan uit 140 experts op vlak van technologie, justitie en economie, meldt de Commissie. 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 600.000 mensen op de vlucht voor geweld in Haïti

Het aantal mensen dat binnen hun eigen land op de vlucht is, is in Haïti sinds maart met 60 procent gestegen als gevolg van het toenemende bendegeweld. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. Volgens het VN-agentschap gaat het om bijna 600.000 ontheemden.

Lees meer »

“Kasper hoort thuis in de Premier League”: Peter Schmeichel wakkert geruchten over transfer naar Engeland aan én knuffelt zoon live op tv

Waar ligt de toekomst van Kasper Schmeichel (37)? De Deense doelman verlaat Anderlecht en als het van vader Peter (en Schmeichel zelf) afhangt, is er maar één bestemming mogelijk: de Premier League. “Hopelijk is dit EK een goed platform”, zegt Schmeichel senior. Na Denemarken-Engeland vond er ook een mooi moment plaats tussen vader en zoon. Uitgerekend Peter interviewde voor FOX

Lees meer »

Youtuber dringt ’s nachts verlaten Plopsaland binnen en klimt op attracties: “Water is ijskoud”

Youtuber Yung Jamie heeft enkele dagen geleden een video op sociale media gepost waarop hij Plopsaland binnendringt. “Hier is een zwakke plek”, zegt hij terwijl hij over een hek klimt. De jongeman gaat op enkele attracties zitten en duikt zelfs een vijver in. Het attractiepark heeft een klacht ingediend. “Hij heeft niks beschadigd, maar we willen vooral een signaal geven

Lees meer »

“Niet normaal hoe jullie in de regen staan te dansen”: Pommelien Thijs als Vlaamse godin onthaald op Pinkpop Nederland

Het goot, maar Pommelien Thijs was de zon. Vijfduizend Nederlanders opgeklaard door onze Vlaamse trots. “Zij heeft álles om ons land te veroveren”, spraken ze klare taal over haar eerste keer op Pinkpop – en HLN was erbij. Haar grootste show bij de noorderburen tot nog toe, en de start van een veelbelovende festivalzomer voor het poprockfenomeen – met een

Lees meer »

“We wilden koste wat het kost het levenswerk van mijn overleden vrouw Ilse verderzetten”: Camperhoeve De Bonterie uit Diksmuide wint award voor beste camperplaats

De winnaars van de Campercontact Awards zijn bekendgemaakt. In België verdient Camperhoeve De Bonterie uit Keiem volgens de gebruikers van Campercontact de titel Camperplaats van het jaar. De Bonterie is een initiatief van Wouter Bonte en vooral van zijn vrouw Ilse Hindryckx. Ilse overleed echter totaal onverwacht in november 2022 en nu zet haar man, melkveehouder Wouter, het levenswerk van

Lees meer »

Een bloemetje voor Ria die de klok rond voor haar Bertrand zorgde

“Als er iemand een bloemetje verdient, dan is het mijn moeder Ria Hautekier wel”, mailt Davy Van Stekelenburg naar onze redactie. “Ondanks haar longziekte COPD stond ze jarenlang dag en nacht paraat voor mijn vader die zwaar ziek was.”
The post Een bloemetje voor Ria die de klok rond voor haar Bertrand zorgde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontbindt oorlogskabinet

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn uit 6 leden bestaande oorlogskabinet ontbonden, dat hebben verschillende Israëlische media gemeld en werd bevestigd door een Israëlische functionaris. Vorige week nog stapte minister Benny Gantz op uit het kabinet. Het kabinet werd opgericht na de aanval van Hamas op Israël in oktober.

Lees meer »