Drie mensen opgepakt in Polen na mogelijke brandstichtingen namens Rusland

In Polen zijn drie personen opgepakt die verdacht worden van brandstichtingen namens Rusland. Dat hebben de Poolse veiligheidsdiensten woensdag gemeld. 

Meer krantenkoppen in België

België bouwt mee aan wereldwijd waarschuwingssysteem voor extreem weer

Ons land draagt ruim 4 miljoen euro extra bij aan een wereldwijd waarschuwingssysteem voor extreem weer. Dat heeft ontslagnemend minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) bekendgemaakt. Het nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat ook de minst ontwikkelde landen hun bevolking kunnen waarschuwen voor extreme weerfenomenen, zoals orkanen en overstromingen. Die komen door de klimaatopwarming steeds vaker voor.

Lees meer »

Het regent klachten over schade door Fiberklaar: “Onze authentieke gevel kunnen we niet meer herstellen”

Beschadigde gevels en opritten, barsten in de muren, kapotte gasleidingen: het is maar een greep uit de problemen die Fiberklaar veroorzaakt. Als dochteronderneming van Proximus leggen ze in heel Vlaanderen een glasvezelkabel voor supersnel internet. Maar bij de installatie loopt het zó vaak mis dat al minstens 8 van de 100 gemeenten de werken stillegden. Ook het aantal klachten stijgt:

Lees meer »

Speciale rondrit tussen Ichtegem en Oostende voor Jules Vanhevel, de wielerheld die 100 jaar geleden Parijs-Roubaix won

100 jaar geleden, in 1924, behaalde de Ichtegemse wielerheld Jules Vanhevel een glansrijke overwinning in Parijs-Roubaix. Nu zaterdag 22 juni is er daarom een Tour d’honneur. Vanhevel, een inwoner van Ichtegem die later naar Oostende verhuisde, ligt begraven in Oostende.
The post Speciale rondrit tussen Ichtegem en Oostende voor Jules Vanhevel, de wielerheld die 100 jaar geleden Parijs-Roubaix won

Lees meer »

Perskring brengt ‘Metal Art’ naar stadhuis: vijf getalenteerde kunstenaars met Tieltse link stellen er hun werken tentoon

Dankzij de Tieltse Perskring kan je straks twee weekends op rij ‘Metal Art’ bewonderen in de voorhal van het stadhuis. Met zware gitaren of Graspop heeft de expo voor alle duidelijkheid niets te maken. Wel zullen er werken te bewonderen zijn van vijf getalenteerde kunstenaars die allemaal een link hebben met Tielt.
The post Perskring brengt ‘Metal Art’ naar

Lees meer »

Loslopende herdershonden verscheuren jack russel Obi: “Ik hoorde mijn vriendin krijsen en Obi piepen”

Drie loslopende Turkse herdershonden van een schapenboer hebben in Vremde een jack russel doodgebeten en verscheurd. Het hondje lag thuis gewoon op het terras. “Mijn vriendin is in shock. Ze zal hulp nodig hebben om dit te verwerken”, zegt baasje Koen Mortelmans. Het is het tweede bijtincident met deze honden in een half jaar. Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) van

Lees meer »

Nog nooit zoveel inschrijvingen bij Examencommissie

De Examencommissie, vroeger de middenjury genoemd, was nooit populairder dan nu. In 2023 waren er 4.220 eerste inschrijvingen, allemaal jongeren die de school verlaten om hun diploma op een andere manier proberen te halen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »