De “waanzin” van het lerarentekort: “Ik krijg al drie jaar geen Frans”

Lessen die wegvallen, zorg die verdwijnt, klassen die samengezet worden. Het lerarentekort sloeg de afgelopen jaren in heel wat scholen grote gaten. En dat zal nog jaren zo blijven. “Leerlingen stoppen op de middag. Krijgen geen Engels. Geen wiskunde.”

 

Meer krantenkoppen in België

Vandaal gooit busje met Dreft in fontein en veroorzaakt schuimtapijt: “Grappig? Tot je de kosten hoort”

Een onbekende vandaal vond het woensdagochtend grappig om een busje met Dreft in de fontein op de rotonde in Koekelare te gooien. Het gevolg liet niet lang op zich wachten: een groot schuimtapijt in de werkende fontein. Burgemeester Patrick Lansens (Vooruit) ziet er de humor niet van in. “Grappig? Tot ze horen hoeveel dit kost en hoeveel werk dit veroorzaakt.

Lees meer »

“Ik val compleet uit de lucht”: ook gouverneur Carl Decaluwé genoemd in vermeend schandaal korpschef PZ Westkust

Nadat speurders van de federale gerechtelijke politie maandag zijn binnengevallen bij korpschef Nicholas Paelinck van PZ Westkust en Bram Degrieck, burgemeester van De Panne, wordt ook West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé genoemd. “Ik ben contactpersoon tussen West-Vlaanderen en de UK Border Force”, beklemtoont hij. “Ik val compleet uit de lucht.”
The post “Ik val compleet uit de lucht”: ook gouverneur

Lees meer »

“We lopen enorme imagoschade op”: burgemeester Bram Degrieck en korpschef Nicholas Paelinck misnoegd over huiszoekingen

Tijdens een informatiezitting van de politieraad PZ Westkust gaven korpschef Nicholas Paelinck en burgemeester Bram Degrieck van De Panne duiding na de huiszoeking die maandag gebeurde op het kabinet van de burgemeester en in de kantoren van de korpschef. Daarbij werden een aantal informatiedragers, gsm’s en computers in beslag genomen. De burgemeester en de korpschef waren vooral misnoegd dat ze

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. WHO: ruim 8.000 kinderen jonger dan 5 jaar behandeld voor acute ondervoeding in Gaza – VS: niet alle eisen van Hamas voor wapenbestand zijn “werkbaar”

Hamas wil dat de Verenigde Staten zwart op wit zetten dat Israël zich houdt aan het voorstel voor een staakt-het-vuren dat nu op tafel ligt. Volgens Hezbollah-bronnen vuurden Libanese militanten verschillende typen raketten af op Israël. De Israëlische krant ‘Haaretz’ heeft het over “de grootste aanval sinds het begin van de oorlog”. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 12 juni

Lees meer »

Prinses Kate breekt stilte en verontschuldigt zich in brief: “Het spijt me zeer voor mijn afwezigheid”

Kate Middleton (42), officieel prinses Catherine, werd verwacht een jaarlijks evenement voorafgaand aan de militaire parade ‘Trooping the Colour’ bij te wonen. Maar wegens haar kankerbehandeling kon ze er niet bij zijn. De prinses verbreekt nu voor het eerst de stilte en schrijft een brief om zich te verontschuldigen. “Ik hoop dat ik jullie binnenkort weer kan vertegenwoordigen.”

Lees meer »