Bijna jaar na dodelijke implosie: Amerikaanse miljardair onderneemt nieuwe poging om naar Titanic te duiken

Nog geen jaar na de dodelijke implosie wil een Amerikaanse miljardair bewijzen dat het wel degelijk mogelijk is om met een duikboot in veilige omstandigheden het wrak van de Titanic te bereiken. “De oceaan is bijzonder krachtig. Maar als je er op de juiste manier mee omgaat, kan het je leven veranderen”, stelt vastgoedmagnaat Larry Connor (74). 

Meer krantenkoppen in België

Airbus-toestel van United Airlines verliest onderdeel na opstijgen: “Abnormaal geluid kort na vertrek”

Een vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is donderdag kort na vertrek moeten terugkeren, nadat het toestel een deel van een voering van de binnenkant van de motorkap had verloren. Het vliegtuig was onderweg naar Denver, maar moest noodgedwongen terug naar het vliegveld van Hartford in de staat Connecticut. Voor zover bekend raakte niemand van de 124 passagiers en

Lees meer »

LIVEBLOG TURKIJE-GEORGIË. Chaos in Dortmund: knokpartijen op de tribunes, hevige regen doet dubbele waterval ontstaan

Chaotische aanloop richting Turkije-Georgië. Het water viel vandaag in Dortmund al met bakken uit de lucht en er ontstond zelfs een dubbele waterval boven één van de tribunes van het Signal Iduna Park, waar beide supportersclans ook al op de vuist gingen. Welke ploeg trekt straks óp het veld aan langste eind? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande

Lees meer »

Twee West-Vlaamse procureurs blijven geschorst na examenfraude

De twee West-Vlaamse afdelingsprocureurs die in opspraak kwamen na examenfraude blijven minstens drie maanden langer geschorst. Dat deelt het parket West-Vlaanderen mee. “Deze verlenging doet geen uitspraak over de schuld of onschuld van de betrokkenen. Dit moet het verdere onderzoek uitwijzen”, klinkt het.

Lees meer »

Gewezen GVA-hoofdredacteur Pascal Kerkhove schrijft boek over gesprekken met dementerende moeder: “Hoeveel dementie kan liefde aan?”

Pascal Kerkhove (62) was jarenlang een begenadigd voetbaljournalist bij De Morgen, Het Volk en Gazet van Antwerpen, en dan zeven jaar lang (2007-2014) hoofdredacteur van deze krant. Daarna werd hij, als geboren West-Vlaming, algemeen hoofdredacteur van de Krant van West-Vlaanderen en De Zondag. Dit jaar gooide Pascal Kerkhove zijn focus helemaal om, om een boek te schrijven met als titel

Lees meer »

Open VLD kiest in loop van augustus nieuwe voorzitter

In de loop van augustus is de nieuwe voorzitter van Open VLD bekend. Het ontslagnemend partijbestuur van de Vlaamse liberalen heeft het licht op groen gezet voor het verloop van de voorzittersverkiezingen. Al wordt de timing donderdag nog voorgelegd aan de partijraad.

Lees meer »

Harelbeke, Waregem en Kortrijk tekenen samenwerkingsovereenkomst voor fietssnelweg F7

De samenwerkingsovereenkomst werd getekend in Harelbeke, halverwege het traject van de Fietssnelweg F7 Kortrijk-Waregem, die tegen 2030 klaar zou moeten zijn. In deze overeenkomst worden afspraken vastgelegd die zorgen voor een inhoudelijk en financieel engagement om de planningsfase en het verwerven van de nodige gronden tot een goed einde te brengen. In de drie steden komen infoavonden.
The post

Lees meer »

Parkings van Graspop blijven heel weekend dicht

De parkeerterreinen van Graspop Metal Meeting zullen niet alleen vandaag, maar het hele festivalweekend gesloten blijven. Dat heeft de festivalorganisatie beslist na overleg met de gemeente Dessel. Bezoekers worden opgeroepen om maximaal met het openbaar vervoer en/of de fiets te komen.

Lees meer »

Man (33) die gsm’s steelt van cafégangers riskeert jaar cel

Drie Britse feestvierders werden in mei dit jaar het slachtoffer van diefstal. De drieling was aan het feesten in een Brugs café toen ze plots hun smartphones kwijt waren. Een 33-jarige Tunesiër die verdacht wordt van de feiten ontkent alles met klem. Het Openbaar Ministerie vordert een celstraf van een jaar.
The post Man (33) die gsm’s steelt van

Lees meer »

Ex-werkneemster steelt kassa leeg van Bistro Marron in Kemmel

Twee keer kwam een vrouw langs in de voormalige Bistro Marron in Kemmel. De eerste keer deed ze dat om te werken, de tweede keer om de kassa leeg te roven. In totaal nam ze meer dan 2.500 euro mee. “Toen ze het geld aan het stelen was, keek ze recht in de camera, maar dat bleek haar niet te

Lees meer »