Zes arrestaties in Hongkong, wellicht eerste onder nieuwe veiligheidswet

De politie van Hongkong zegt dat dinsdag zes verdachten zijn gearresteerd onder de nieuwe nationale veiligheidswet, wegens “publicatie van berichten met opruiende intentie”. Vijf vrouwen en een man tussen 37 en 65 jaar werden opgepakt, zegt het departement nationale veiligheid van de politie van Hongkong.

 

Meer krantenkoppen in België

Peperdure camera’s, ‘UK Border Force’ en mogelijke omkoping: waarom gerecht binnenviel bij politiezone Westkust en gemeentehuis De Panne

De huiszoekingen in het gemeentehuis van De Panne en het politiekantoor van Koksijde draaien om een conflict over peperdure camera’s om onze kustlijn in de gaten te houden. Dat verneemt onze redactie uit goeie bron. Maandagochtend namen speurders tijdens huiszoekingen de computers en gsm’s mee van De Panne-burgemeester Bram Degrieck en korpschef Nicholas Paelinck. Vooral een conflict tussen Paelinck en

Lees meer »

Stefaan en Stephanie laten na 20 jaar horecazaak De Smisse over aan twee medewerkers: “Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Opmerkelijk horecanieuws uit Damme: twintig jaar na de opstart laten Stefaan Claeys en Stephanie Traen hun immens populaire horecazaak De Smisse over aan Jeroen Boussemaere en Aaron Desmet, twee medewerkers die de zaak door en door kennen. “Na twintig jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt Stefaan.
The post Stefaan en Stephanie laten na 20 jaar horecazaak

Lees meer »

Stroomvoorziening in Ecuador komt geleidelijk opnieuw op gang

Ecuador is woensdag getroffen door een landelijke stroomstoring, zo meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem. Sinds 15 uur lokale tijd (22 uur in België) kwamen meldingen van stroomstoringen binnen, meldt dagblad ‘El Universo’. Een uur na de stroomonderbreking kwam de elektriciteitsvoorziening geleidelijk terug op gang.

Lees meer »

Anneleen Fransen van Boven de Wolken komt op lijst van Trots op Oostende: “Ik wil een troostbeleid uitwerken”

Anneleen Fransen, de oprichtster van Boven De Wolken, zal als onafhankelijk kandidaat de lijst van Trots op Oostende vervoegen. Ze wil hierdoor van Oostende de Troosthoofdstad van Vlaanderen maken. “We hebben afgelopen legislatuur in onze stad zoveel moois mogen verwezenlijken. Als eerste stad zijn we gestart met een sterrenregister, ondertussen hebben maar liefst 200 gemeenten er ook één. Het toont

Lees meer »

Automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Een zware loting: Singapore en Filipijnen zijn tegenstanders van Huybrechts en Van den Bergh op World Cup of Darts

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38) vormen wel degelijk het Belgische koningskoppel voor de World Cup of Darts van einde juni in Frankfurt. Dat heeft de Professional Darts Corporation (PDC) nu ook officieel bevestigd. In de eerste ronde wachten meteen twee zware dobbers, want Huybrechts en Van

Lees meer »

LIVE GAZA. Doden en gewonden na Israëlische bombardementen op tenten van ontheemde Palestijnen nabij Rafah

Het Israëlische leger heeft volgens Palestijnse bronnen tenten van ontheemde Palestijnen in het Al Mawasi-gebied gebombardeerd, ten noordwesten van Rafah in de Gazastrook. Daarbij zijn zeker zeven mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt. Door de aanvallen zijn tenten in brand gevlogen, zo meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger had het gebied eerder aangewezen als humanitaire zone voor

Lees meer »

Margaux (22) en Margaux (22) leerden elkaar kennen tijdens vakantiejob en openen nu samen zomerbar: “Over een naam hoefden we niet lang na te denken”

Margaux Tack (22) en Margaux Geuens (22) openen samen een eigen zomerbar in de tuin van B&B Fruithof Tack in de Doornstraat in Sint-Gillis-Waas. Het duo leerde elkaar kennen tijdens een vakantiejob en wil naar eigen zeggen een horecaleegte in de gemeente opvullen. Over een naam voor de zomerbar moesten ze niet lang nadenken.

Lees meer »

Nu Siciliaans dorpje opnieuw huizen voor een paar euro verkoopt: hoe verging het Vlamingen die daarop ingingen?

Het Siciliaanse dorpje Sambuca zet een aantal van zijn oude huizen te koop voor amper 3 euro. Een beproefde truc in het zuiden van Italië: soortgelijke acties lieten in het verleden al uitgestorven plaatsen heropleven. In de dorpjes Mussomeli en Acquaviva Platani kochten een hoop Vlamingen een paar jaar geleden zelfs huizen aan 1 euro per stuk. Hoe ging het

Lees meer »