Zelensky op bezoek in België: “Dertig F-16’s voor Oekraïne tegen 2028, eerste toestellen dit jaar geleverd”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij zal het met premier Alexander De Croo (Open Vld) hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en de twee ondertekenen ook een bilateraal veiligheidsakkoord. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) engageert België zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De eerste gevechtsvliegtuigen worden dit jaar nog gestuurd. U kan alles rond het bezoek van Zelensky aan ons land hier live mee volgen. 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf nu kunnen kajakliefhebbers de binnenwateren van Kortrijk verkennen met Dobber

Naast bootjesverhuur van De Keper of Cruize46, de watertanks van Tankkd of suppen met Amanzie of SUPSUP CLUB komt er nog meer waterrecreatie naar de Kortrijkse wateren. Aan de aanlegsteiger in de Handelskaai vind je vanaf heden de kajakverhuur van Dobber.
The post Vanaf nu kunnen kajakliefhebbers de binnenwateren van Kortrijk verkennen met Dobber appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter’: Low Impact Man en ‘Sing Again’-winnares Marjolein maken benefietlied voor klimaatactivist Wouter Mouton

Wouter Mouton, de bekendste klimaatactivist van ons land, kijkt tegen een pak rechtszaken aan. Om alle kosten te kunnen dragen, vindt komende zaterdag in Gent een benefiet plaats. Mét bijhorend nummer, want Low Impact Man Steven Vromman en ‘Sing Again’-winnares Marjolein Acke sloegen de handen in elkaar om een muzikale lofzang over de Bruggeling te lanceren.
The post ‘Wouter,

Lees meer »

“Dit is de bekroning van onze jarenlange inzet”: West-Vlaamse vrienden winnen samen Belgisch kampioen vinkenzetten

Een West-Vlaams duo heeft zich tot Belgisch kampioen vinkenzetten gekroond. Ingelmunsternaren Wim Naert en Geert Vanderplancke kaapten in Oudenaarde de oppergaai van deze oer-Vlaamse volkssport weg, met dank aan hun geliefde vink Bok. Hij zong liefst 947 liedjes en liet de concurrentie mijlenver achter zich. “We zijn apetrots”, klinkt het. “Maar Bok is niet te koop.”
The post “Dit

Lees meer »

Promovendus Dender en trainer Vincent Euvrard hervatten als eerste de trainingen: “Willen nog 8 of 9 versterkingen”

De kop van het nieuwe seizoen 2024-2025 is eraf met de start van de trainingen van promovendus FCV Dender. Het was uitgerekend “Speler van het seizoen ’23-’24” Ridwane M’Barki, die als eerste het oefenveld betrad. De linkerflankaanvaller verlengde zopas zijn contract met twee seizoenen. Enige nieuwkomer tot dusver is de Slovaakse verdediger David Hrncar, overgenomen van SK Beveren.

Lees meer »

De Brugse bibliotheek is tien dagen lang ‘Plaats Delict’

De bibliotheek Biekorf in Brugge is van 20 tot 29 juni Plaats Delict, met een misdadig spannend programma. Tien dagen lang worden gewijd aan spannende boeken en thrillers. De Britse bestsellerauteur Helen Fields trapt het tiendaagse thrillerfeest donderdagavond op gang.
The post De Brugse bibliotheek is tien dagen lang ‘Plaats Delict’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moedig Rode Duivels aan in Waregem Expo

Ook dit jaar kunnen voetballiefhebbers in het algemeen en supporters van de Rode Duivels in het bijzonder terecht in de grote zaal van Waregem Expo voor de wedstrijden van het Europees Kampioenschap in Duitsland. De organisatie is opnieuw in handen van Fairs en Events van Delphine De Jaegher en Chris Baert.
The post Moedig Rode Duivels aan in Waregem

Lees meer »

IJsland geeft toelating voor walvisvangst

IJsland heeft een vergunning voor walvisjacht verleend aan het enige bedrijf op het eiland dat zich daar nog mee bezighoudt. Hvalur hf zal tot het einde van het seizoen dit jaar mogen blijven jagen op walvissen, zo meldt de IJslandse minister van Visserij Bjarkey Olsen Gunnarsdottir.

Lees meer »