“Wie zit af en toe tegen burn-out aan?”, vroeg Tom Waes. En toen gingen handen van bijna álle leerlingen omhoog

Bijna álle laatstejaars van middelbare school PIKOH in Hasselt gaven in het VRT-programma Eerste keus aan soms te bezwijken onder de druk. Pedagoog Philippe Noens (Odisee) pleit voor een ‘Marshallplan’ om de mentale gezondheid van jongeren weer op te krikken.

 

Meer krantenkoppen in België

Politiezone Mira waarschuwt voor oplichting via telefoon in Anzegem: “Kregen al meerdere oproepen van bezorgde inwoners”

Politiezone Mira waarschuwde woensdag op sociale media voor oplichting via telefoon. “Ons onthaal kreeg het afgelopen uur meerdere telefoons van bezorgde inwoners”, staat er te lezen op de Facebookpagina van Politiezone Mira. “Zij werden opgebeld door een Belgisch GSM-nummer en kregen een zogezegde Cardstop-medewerker aan de lijn.”
The post Politiezone Mira waarschuwt voor oplichting via telefoon in Anzegem: “Kregen

Lees meer »

Geschminkte Gullit-imitator stopt na internationale ophef: “Het blijkt toch dat ik er mensen mee voor het hoofd stoot”

De Nederlandse fans zorgden zondag voor flink wat ambiance in Hamburg. Maar het was niet alleen de kleur oranje die de aandacht trok. Drie supporters die zich voordeden als oud-sterspeler Ruud Gullit kregen – vooral buiten Nederland – flinke kritiek vanwege hun zwartgeschminkte gezichten. Dat is volgens verschillende experten een racistische traditie. Reden voor een van de dubbelgangers om te

Lees meer »

Patrick Himpe verrast door collega’s nu hij 50 jaar aan de slag is bij drukkerij van textielbedrijf LANO

Op 17 juni is drukker Patrick Himpe dag op dag 50 jaar aan de slag in de drukkerij van textielreus LANO in Harelbeke. Hij werd verrast met een versierd bureel door personeelsdirecteur Karel Lagast en collega’s Maureen Verhoye, Heidi Debakker en Isabelle Vandamme. “Een zeer aangename verrassing”, aldus Patrick.
The post Patrick Himpe verrast door collega’s nu hij 50

Lees meer »

Sol Degrieck en Sigrid Rondelez: zij dromen al van de Spelen van 2032

Sol Degrieck behoort op haar veertiende al tot de beste surfsters ter wereld. Vanaf zaterdag 29 juni neemt ze deel aan de wereldbekermanche windsurfen op het Spaanse Gran Canaria. Een kwestie van veel talent en goesting, in combinatie met de ervaring en tips van voormalig professioneel windsurfster Sigrid Rondelez, haar coach én mama.
The post Sol Degrieck en Sigrid

Lees meer »

Mauro Degroote uit Deerlijk is één van de jonge avonturiers én de enige West-Vlaming die meespeelt in de musical ‘Peter Pan’

Vanaf 7 december 2024 presenteert Deep Bridge een volledig eigen musicalversie van het tijdloze verhaal van ‘Peter Pan’ in Antwerpen, Gent en Hasselt. Sophie Janssens (Peter Pan), Nordin De Moor (Kapitein Haak), Lotte De Clerck (Wendy), Jozefien Grossen (Nana) en Jervin Weckx (Mr. Smee) krijgen op deze betoverende reis een stevige lading zeer jong musicaltalent mee, want maar liefst 14

Lees meer »