Voorwaardelijke celstraf voor man (66) die ongepaste beelden maakt van minderjarige pluskleindochter

De 66-jarige P.L. uit Roeselare is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden voorwaardelijk nadat hij foto’s maakte van zijn toen 14-jarige pluskleindochter. Een vreemd bericht naar het meisje bracht de feiten aan het licht.

“Het zijn heel delicate feiten die gebeurden in een context waarbij een minderjarig zich in een veilige thuishaven zou moeten bevinden”, omschreef de Procureur des Konings de zedenfeiten waarvoor P.L. terechtstond.

De 66-jarige man uit Roeselare, die intussen in Portugal woont, had zijn pluskleindochtertje die toen 14 jaar was begluurd. Intussen maakte hij ook beelden van haar, zo kwam later aan het licht. De man had in juli 2022 een bericht gestuurd naar het meisje via Messenger. “Hij zei dat het hem iets deed en dat hij geprikkeld was”, aldus de advocaat van de burgerlijke partij.

Gedegouteerd

Het meisje was ontzet en vertelde het haar moeder, die stapte naar de politie. Na een huiszoeking bleek dat hij ook foto’s en filmpjes had gemaakt van zijn stiefkleindochter. Het levert de man nu een celstraf van 18 maanden en een boete van 500 euro op, beide voorwaardelijk. Daarbovenop wordt hij 5 jaar ontzet uit de rechten.

De 66-jarige Roeselarenaar had de feiten toegegeven. Zijn advocaat vertelde dat hij gedegouteerd is van zichzelf. “Hij heeft intussen stappen genomen om zich te laten begeleiden voor zijn verkeerde gedachten.”

The post Voorwaardelijke celstraf voor man (66) die ongepaste beelden maakt van minderjarige pluskleindochter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Georges uit Brugge viert 100ste verjaardag

Op zondag 21 juli vierde Georges Despriet zijn honderdste verjaardag in restaurant Chagall. Schepen Pablo Annys feliciteerde de eeuweling in naam van het Brugs stadsbestuur.
The post Georges uit Brugge viert 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

Zondag was warmste dag ooit op aarde

Het was zondag 21 juli de warmste dag ooit. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van de Copernicus klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie, die dergelijke mondiale weerpatronen sinds 1940 bijhoudt.

Lees meer »

Marsrobot ontdekt verrassend (en bij toeval) pure zwavel: “Een oase in de woestijn, we kunnen dit niet verklaren”

De rijdende robot Curiosity heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan op Mars en dat bij toeval. Curiosity reed over een steen die daardoor openbarstte, waarna een hoeveelheid puur zwavel zichtbaar werd. Het gaat om een primeur, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. "We kunnen dit niet verklaren", klinkt het daar. "Maar dat maakt het net zo boeiend."

Lees meer »

Raad van State fluit Philippe Close terug over uitzondering op geluidsnormen voor Brusselse Zuidfoor

De Raad van State heeft woensdag in een arrest burgemeester Philippe Close (PS) teruggefloten voor de uitzondering die hij toekende op de geluidsnormen aan de Zuidfoor. De burgemeester is volgens de Raad van State niet bij machte om een afwijking op de geluidsnormen toe te staan. Goedele Desmet, een van de buurtbewoners die de zaak aanhangig maakte, is verheugd over

Lees meer »

Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen in Merelbeke spelen, gemeente vraagt juridisch advies

Voetbalclub Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen komend seizoen in Merelbeke spelen. De club uit 1e provinciale zocht een nieuw stadion, omdat het van het stadsbestuur van Aalst niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Het gemeentebestuur van Merelbeke kan wel nog altijd beslissen dat het terrein om organisatorische of veiligheidsredenen niet geschikt is. De gemeente wint nu juridisch

Lees meer »