Voorwaardelijke celstraf voor man (66) die ongepaste beelden maakt van minderjarige pluskleindochter

De 66-jarige P.L. uit Roeselare is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden voorwaardelijk nadat hij foto’s maakte van zijn toen 14-jarige pluskleindochter. Een vreemd bericht naar het meisje bracht de feiten aan het licht.

“Het zijn heel delicate feiten die gebeurden in een context waarbij een minderjarig zich in een veilige thuishaven zou moeten bevinden”, omschreef de Procureur des Konings de zedenfeiten waarvoor P.L. terechtstond.

De 66-jarige man uit Roeselare, die intussen in Portugal woont, had zijn pluskleindochtertje die toen 14 jaar was begluurd. Intussen maakte hij ook beelden van haar, zo kwam later aan het licht. De man had in juli 2022 een bericht gestuurd naar het meisje via Messenger. “Hij zei dat het hem iets deed en dat hij geprikkeld was”, aldus de advocaat van de burgerlijke partij.

Gedegouteerd

Het meisje was ontzet en vertelde het haar moeder, die stapte naar de politie. Na een huiszoeking bleek dat hij ook foto’s en filmpjes had gemaakt van zijn stiefkleindochter. Het levert de man nu een celstraf van 18 maanden en een boete van 500 euro op, beide voorwaardelijk. Daarbovenop wordt hij 5 jaar ontzet uit de rechten.

De 66-jarige Roeselarenaar had de feiten toegegeven. Zijn advocaat vertelde dat hij gedegouteerd is van zichzelf. “Hij heeft intussen stappen genomen om zich te laten begeleiden voor zijn verkeerde gedachten.”

The post Voorwaardelijke celstraf voor man (66) die ongepaste beelden maakt van minderjarige pluskleindochter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alles moet weg bij interieurketen Casa: geraakt het bedrijf met nieuwe strategie eindelijk uit rode cijfers?

De Kempense interieur- en decoratieketen Casa is gestart met een grote uitverkoop. Zowel in de winkels als op de webshop worden kortingen van 20 tot 70 procent gegeven, als je twee stuks van een product koopt. “Het is goed dat er iets gebeurt. Want zonder veranderingen stevenen we af op het faillissement”, zegt Johan Van Loon, secretaris van de christelijke

Lees meer »

Een linke loting: Singapore en Filipijnen zijn tegenstanders van Huybrechts en Van den Bergh op World Cup of Darts

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38) vormen wel degelijk het Belgische koningskoppel voor de World Cup of Darts van einde juni in Frankfurt. Dat heeft de Professional Darts Corporation (PDC) nu ook officieel bevestigd. In de eerste ronde wachten meteen twee niet te onderschatten tegenstanders, want Huybrechts

Lees meer »

“Die boer moet die avond schatrijk geworden zijn”: dit waren de natste (en modderigste) Vlaamse festivaledities

Het weerbericht liegt niet. Op Graspop zal de modder nooit veraf zijn. In Werchter smeken de terreinen rond het festivalpark nu al om laarzen. Al zijn zo’n kwakkelzomers wél vaak goed voor ‘historische’ festivaledities en dito concerten. Van een boer die in één avond rijk werd met zijn tractor, de Red Hot Chili Peppers die onder modder werden bedolven én

Lees meer »