Voormalig provinciaal voorzitter van de voetbalbond Willy Ozeel (75) is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Willy Ozeel (75) uit Poperinge overleden. Meer dan elf jaar was hij provinciaal voorzitter van de voetbalbond. Nadien werd hij lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB, het hoogste bondsorgaan. Willy verloor de oneerlijke strijd tegen een slepende ziekte.

Willy werd geboren in Reningelst op 6 augustus 1948. In juli 1989 kwam hij in het provinciaal comité en werd in 1994 ondervoorzitter. In juli 2001 volgde Willy dan voorzitter Jacques Vandevivere op. Jacques had in dat jaar de leeftijdsgrens bereikt. Willy bleef voorzitter tot oktober 2012 en trok dan naar de bondszetel in Brussel. Na de splitsing van de KBVB werd hij vanaf juni 2019 tot eind juni vorig jaar lid van de Raad van Bestuur Voetbal Vlaanderen.

Graag gezien

Ozeel genoot veel respect en waardering voor zijn niet te evenaren kennis van de reglementen. Hij was graag gezien en een aimabel man die kon genieten van een dikke sigaar. Omdat de verplaatsingen naar Brussel er te veel aan begonnen te worden, legde hij zijn functie neer. Ook al omwille van zijn gezondheid.

In april 1966 behoorde hij tot de stichters van SK Reningelst. Willy was ook jarenlang voorzitter van de Westhoek Verstandhouding dat selectiewedstrijden organiseerde voor miniemen, knapen en scholieren. Hij woonde jarenlang in Marke en was tiende buurman van advocaat Joseph Allijns, de gewezen voorzitter van KV Kortrijk. Willy Ozeel was de afgelopen jaren aangesloten bij VK Dadizele.

Eretekens

Omwille van zijn vele verdiensten was Willy drager van verschillende eretekens. Hij was destijds treinbestuurder en ging met vervroegd pensioen. Zijn echtgenote Paula Willems vergezelde hem heel vaak op de wedstrijden. Willy was de vader van twee dochters: Eveline en Veerle.

Een laatste groet kan woensdag van 14.30 uur tot 19 uur en donderdag tot 17.30 uur in het Funerarium Demuys, Duinkerkestraat 143 in Poperinge. De uitvaart vindt plaats op zaterdag 1 juni om 12.30 uur in de Sint-Janskerk in Poperinge.

The post Voormalig provinciaal voorzitter van de voetbalbond Willy Ozeel (75) is overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier van mogelijkheden in het leegstaande café De Sportwereld”

‘t Schipke is dood, lang leve ‘t Schipke! Na een noodgedwongen sluiting van meer dan een jaar, krijgt het iconische jeugdhuis uit Lauwe een doorstart. Pal op Lauweplaats zullen er vanaf 9 augustus opnieuw pinten worden getapt en zal de jeugd er een nieuwe uitvalsbasis hebben.
The post Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De avond is nu echt ingezet met de nodige concertjes

Dag twee van de Gentse Feesten is volop aan de gang! Of eerder, avond twee. Op de verschillende pleinen zijn intussen gezellige concertjes bezig, met onder meer Afrikaanse vibes aan het Baudelopark. Het verwachte onweer heeft zich voorlopig nog niet laten zien in Gent, waar ‘zomers’ de sfeer van de avond is. Mis niets van deze Gentse Feesten in onze

Lees meer »

Goud voor Ludwig en Marleen

Op zaterdag 6 juli werd het gouden echtpaar Ludwig Mattan en Marleen Coopman uit de Klaverstraat officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.
The post Goud voor Ludwig en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Streekbieravond in Aarsele pakt uit met zeven nieuwe lekkernijen: “We willen elk jaar nieuwe biertjes op het menu”

Op zaterdag 3 augustus vindt traditioneel een nieuwe editie van de streekbieravond plaats. Intussen is de koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele alweer aan de 21ste editie van haar klassieker toe. Ook de kindernamiddag krijgt een vervolg.
The post Streekbieravond in Aarsele pakt uit met zeven nieuwe lekkernijen: “We willen elk jaar nieuwe biertjes op het menu” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan in Iepers sportcentrum

In het Ieperse sportcentrum met muurschildering van Emma Meesseman kunnen haar stadsgenoten de basketster aan het werk zien tijdens de Olympische Spelen. Piet en Nathalie plaatsen een groot scherm op de plek waar Emma en andere Belgian Cats groot werden.
The post “Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan

Lees meer »

Twee weken was Scott (48) vermist zonder eten of drinken. En dan plots is er die schoenafdruk en dat ene nauwelijks hoorbare woord uit de kloof: ‘Help’

De Amerikaann Scott Hern liet het laatst van zich horen op 5 juli toen hij door de Red River Gorge in Kentucky wandelde op zoek naar watervallen. Daarna bleef het twee weken stil en werd bijna de hoop opgegeven om de man, die het al die tijd moest stellen zonder eten en drinken, nog levend te vinden. Maar zaterdag gebeurde

Lees meer »

? “En neen, Pogacar weet van geen ophouden”

Het doek valt over de Alpen. Tadej Pogacar heeft de puntjes op de ‘i’ gezet en zal morgen in Nice zijn derde eindzege in de Tour op zak steken. Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel verdelen de overige twee podiumplaatsen nadat ze elkaar nog het vuur aan de schenen legden. “De gooi naar plek twee van Remco getuigde wel van lef”,

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »