Voormalig provinciaal voorzitter van de voetbalbond Willy Ozeel (75) is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Willy Ozeel (75) uit Poperinge overleden. Meer dan elf jaar was hij provinciaal voorzitter van de voetbalbond. Nadien werd hij lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB, het hoogste bondsorgaan. Willy verloor de oneerlijke strijd tegen een slepende ziekte.

Willy werd geboren in Reningelst op 6 augustus 1948. In juli 1989 kwam hij in het provinciaal comité en werd in 1994 ondervoorzitter. In juli 2001 volgde Willy dan voorzitter Jacques Vandevivere op. Jacques had in dat jaar de leeftijdsgrens bereikt. Willy bleef voorzitter tot oktober 2012 en trok dan naar de bondszetel in Brussel. Na de splitsing van de KBVB werd hij vanaf juni 2019 tot eind juni vorig jaar lid van de Raad van Bestuur Voetbal Vlaanderen.

Graag gezien

Ozeel genoot veel respect en waardering voor zijn niet te evenaren kennis van de reglementen. Hij was graag gezien en een aimabel man die kon genieten van een dikke sigaar. Omdat de verplaatsingen naar Brussel er te veel aan begonnen te worden, legde hij zijn functie neer. Ook al omwille van zijn gezondheid.

In april 1966 behoorde hij tot de stichters van SK Reningelst. Willy was ook jarenlang voorzitter van de Westhoek Verstandhouding dat selectiewedstrijden organiseerde voor miniemen, knapen en scholieren. Hij woonde jarenlang in Marke en was tiende buurman van advocaat Joseph Allijns, de gewezen voorzitter van KV Kortrijk. Willy Ozeel was de afgelopen jaren aangesloten bij VK Dadizele.

Eretekens

Omwille van zijn vele verdiensten was Willy drager van verschillende eretekens. Hij was destijds treinbestuurder en ging met vervroegd pensioen. Zijn echtgenote Paula Willems vergezelde hem heel vaak op de wedstrijden. Willy was de vader van twee dochters: Eveline en Veerle.

Een laatste groet kan woensdag van 14.30 uur tot 19 uur en donderdag tot 17.30 uur in het Funerarium Demuys, Duinkerkestraat 143 in Poperinge. De uitvaart vindt plaats op zaterdag 1 juni om 12.30 uur in de Sint-Janskerk in Poperinge.

The post Voormalig provinciaal voorzitter van de voetbalbond Willy Ozeel (75) is overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IJsboerke opende allereerste kiosk in onze provincie

Dinsdagvoormiddag opende IJsboerke in Ring Kortrijk officieus hun allereerste IJsboerke-kiosk in de provincie. In de vooravond werd de Kiosk officieel geopend door zaakvoerder Stephanie Van Hooghten. “Tot en met eind juni krijgen alle kopende klanten een gratis topping op hun pannenkoek, ijsje of wafel.” Het is een nieuw concept van IJsboerke.
The post IJsboerke opende allereerste kiosk in onze

Lees meer »

Westhoek Oldtimerclub gul voor Oostendse vzw Dyade

Jaarlijks voorziet de Westhoek Oldtimerclub, een vereniging van oldtimerliefhebbers uit West en Oost-Vlaanderen, maar ook Antwerpen, Henegouwen en Noord-Frankrijk, 2.000 euro voor een goed doel, voornamelijk voor kinderen. Dit jaar heeft het bestuur gekozen om een bijdrage te leveren aan Dyade vzw in Oostende, een organisatie die vrijetijdsactiviteiten aanbiedt aan kinderen en jongeren met een
The post Westhoek Oldtimerclub

Lees meer »

“Een dag vol emoties”: Paul Lietaer brengt tijdens 12 uren van Wervik mooi eerbetoon aan grootste fan Serge Vuylsteker

Tijdens de autorally 12 uren van Wervik zorgde de ervaren veelwinnaar Paul Lietaer samen met de organisatoren van autoclub Scuderia Vervica zaterdag voor een heel mooi gebaar ter nagedachtenis van Serge Vuylsteker uit de Leopoldstraat in Wervik.
The post “Een dag vol emoties”: Paul Lietaer brengt tijdens 12 uren van Wervik mooi eerbetoon aan grootste fan Serge Vuylsteker appeared

Lees meer »

Izegems kunststraatje ‘t Kouterke met graffiti krijgt vorm; Art’iz-leerlingen mogen zich uitleven

Tijdens het Batjesweekend werd ‘t Kouterke omgetoverd tot een kunststraatje. “Er vonden workshops plaats waardoor jongeren met graffiti aan de slag gingen, maar het werk is nog niet af”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).
The post Izegems kunststraatje ‘t Kouterke met graffiti krijgt vorm; Art’iz-leerlingen mogen zich uitleven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaat Graspop Metal Meeting nog door als gepland nu regen blijft vallen én alle parkings sluiten? Alles wat jij moeten weten voor je naar de wei vertrekt

Donderdag gaat Graspop Metal Meeting officieel van start. Al dreigt een deel van deze editie van het festival in Dessel in het water te vallen. Voor woensdag schakelde de organisatie al over naar het noodplan en volgde er een crisisoverleg om te bekijken of er ook aanpassingen moeten komen op de andere dagen. Veel onduidelijkheden dus. Wat wél al zeker

Lees meer »

Kledingwinkels geraken zomeroutfits niet kwijt: “Al direct solden tot -70%”

De hemel huilt, en de boekhouding van de kledingwinkels huilt mee. Jurken en shorts blijven onaangeroerd in de rekken: winkels verkopen tot een derde minder kleren. Slecht nieuws voor de winkeliers, maar als consument kan je flink je slag slaan. “Ik verwacht agressieve solden”, klinkt het bij verschillende kledingwinkels. “Meteen met stevige kortingen, ja.”

Lees meer »

Woonzorgcentrum Ofelia in Overijse moet sluiten

Te weinig personeel, medicatie die niet goed geregistreerd werd, problematische zorg: het kleine woonzorgcentrum Ofelia in Overijse moet sluiten omdat het al jarenlang in gebreke blijft. “Ze kregen kansen genoeg”, zegt Joris Moonen, woordvoerder van Zorginspectie.

Lees meer »