Vijf miljard euro beloofd voor Syrische vluchtelingen

Internationale donoren hebben zich maandag geëngageerd om 5 miljard euro hulp uit te keren om Syrische vluchtelingen te helpen, en daarnaast nog voor 2,5 miljard euro aan leningen te verstrekken. Ze deden dat tijdens de achtste Europese donorconferentie voor Syrië.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Vierde dodelijke slachtoffer onder puin gevonden, zoekactie gaat verder: “Willen 100 zekerheid”

Een dag na de explosie in Hoboken is een vierde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment is het niet duidelijk of er nog vermisten zijn, aldus de politie. De zoekactie gaat vandaag wel verder, om te garanderen dat er geen slachtoffers meer onder het puin liggen. Bij de ontploffing gisterenochtend stortten twee verdiepingen in en werd een

Lees meer »

3 cipiers gewond na aanval door gedetineerde in gevangenis Antwerpen, vakbonden dreigen met nationale stakingsactie

In de gevangenis van Antwerpen zijn gisteren 3 cipiers gewond geraakt toen ze werden aangevallen door een gedetineerde. Eén daarvan raakte zwaargewond aan het hoofd. Toen het personeel de man naar de strafcel wilde brengen, viel de gedetineerde hen aan met een metalen hoekprofiel dat hij mogelijk uit de muur had losgepeuterd. De vakbonden dreigen met een nationale stakingsactie.

Lees meer »

Man (26) begaat zware snelheidsovertreding, maar heeft zeer specifieke uitleg in politierechtbank: “De kippenbillen sloegen op mijn darmen”

Een 26-jarige jongeman uit Bredene moest zich vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank verantwoorden voor een zware snelheidsovertreding. De twintiger werd geflitst toen hij 120 kilometer per uur reed waar slechts 70 was toegelaten. Al had de jongeman een wel heel opvallende uitleg. “Het was écht een medisch noodgeval”, zei advocaat Xavier Van Belleghem.
The post Man (26) begaat zware

Lees meer »

Zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan beursgang

De zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan een beursintroductie, zo schrijft De Tijd. Het proces zit wel nog in een pril stadium, maar het zou de eerste beursgang van enige omvang zijn op de Brusselse beurs in jaren. De laatste grote introducties waren – de afsplitsing van DEME en Syensqo niet meegerekend – die van chemiedistributeur Azelis (september 2021) en

Lees meer »

Nieuwe fietstunnel zal sportcentrum Laguna en Stadion De Taeye met elkaar verbinden

In het kader van de opwaardering van Stadion De Taeye en Lagunasportcentrum in Knokke-Heist tot een volwaardig integraal sportpark, zullen na het bouwverlof van 2024 de wegenis- en rioleringswerken opstarten voor de aanleg van een nieuwe fietstunnel en de omliggende wegenis. Deze werken zullen in vier fasen worden uitgevoerd. De voorbereidende nutswerken beginnen in juli en worden nog voor het

Lees meer »

Ongelukkige naamsverwarring: ex-wielrenner Sven Jodts uit Aalter doodverklaard, terwijl het om andere renner ging

Een ongelukkige naamsverwarring heeft voor heel wat onduidelijkheid gezorgd bij een overlijdensbericht. Voormalig profwielrenner Sven Jodts uit Aalter bleek daardoor even doodverklaard. Tijdens een wielerwedstrijd in het West-Vlaamse Ruddervoorde ging het op sociale media de ronde dat Jodts overleden was, terwijl het om Steve Jans ging. Allebei reden ze vroeger voor het wielerteam Mez.

Lees meer »