Tegen eind 2025 wil Brugge de 140 schoolomgevingen veiliger maken

Tegen eind 2025 wil Brugge de 140 schoolomgevingen veiliger maken met wegmarkeringen die automobilisten moeten aanzetten tot een gematigder snelheid, als aanvulling bij de zone 30. Dat verklaarde burgemeester Dirk De fauw tijdens de gemeenteraad dinsdagavond.

Met als doel de veiligheid van de schoolgaande jeugd te verhogen, stelde Karin Robert (Groen), een plan voor om de verkeerssignalisatie rond scholen aan te passen: “Deze oproep komt voort uit meldingen van bezorgde ouders over het rijgedrag van autobestuurders in de buurt van scholen. Vaak zijn bestuurders zich niet bewust van de aanwezigheid van scholen in hun directe omgeving, waardoor de veiligheid van de kinderen in het gedrang komt.”

Palen

Karin Robert stelt voor om het gebruik van aanduidingspalen, zoals die momenteel worden gebruikt in de autoluwe zones in het stadscentrum, uit te breiden naar schoolomgevingen: “Deze palen kunnen strategisch worden geplaatst bij gevaarlijke punten en schooltoegangen om bestuurders erop attent te maken dat ze in de buurt van een school rijden.”

“De voorgestelde palen zouden drie symbolen vervangen door het symbool van schoolkinderen, dat tijdens de begin-, middag- en einduren van de schooldag groen oplicht. Dit visuele signaal moet autobestuurders waarschuwen en hen aansporen hun snelheid te matigen.”

Markeringen

Burgemeester Dirk De fauw vindt die palen hiervoor niet geschikt en wijst op het feit dat er al aan scholen in de Koude Keukenstraat en de Rijselstraat voor het zebrapad groene thermoplastische markeringen geplaatst werden, zodat automobilisten hun snelheid aanpassen: “We gaan voor conformiteit. Het is de bedoeling om die maatregel nog dit jaar uit te breiden tot alle scholen in de sector noord, in 2025 ook in Assebroek en Sint-Kruis.”

The post Tegen eind 2025 wil Brugge de 140 schoolomgevingen veiliger maken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Blijf ik beter niet meer bevriend met mijn ex?

Voor deze rubriek luisteren we gesprekken af, checken we de mails die u ons stuurt, of pikken we iets op wat in de lucht hangt en distilleren we er een kwestie uit. Die leggen we voor aan drie redacteurs en lezers uit drie verschillende generaties. Deze week: misschien kunnen exen geen vrienden zijn?

Lees meer »

Brandweer Westhoek op bezoek tijdens de Keikopbraderie in Poperinge: “Activiteiten voor jong en oud”

Op zondag 23 juni is er weer Keikopbraderie in Poperinge, het moment om te genieten van de eerste koopjes en het startschot van de zomer. “Het belooft een namiddag te worden vol activiteiten en straatanimatie voor jong en oud. Brandweer Westhoek komt naar de Grote Markt met demonstraties en infostands”, vertelt Lennert Coutigny, deskundige Lokale Economie. Op de Paardenmarkt komt

Lees meer »

Waterpolo Oostende na een jaar terug naar de Super League

Het waterpoloteam van Royal Ostend Swimming Club (ROSC) speelt komend seizoen na een afwezigheid van een jaar opnieuw in de Super League. De kustploeg eindigde in de competitie tweede na Strombeek maar de Brusselaars zien af van de promotie.
The post Waterpolo Oostende na een jaar terug naar de Super League appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je als animator een dubbele bonus”: auteur Dimitri Verhulst doet opmerkelijke uitspraak

De Belgische schrijver Dimitri Verhulst heeft maandagavond in ‘De Afspraak’ op VRT CANVAS een opvallende bekentenis gedaan over zijn tijd als animator in een hotel waar er bonussen werden uitgereikt aan zij die met vrouwelijke gasten sliepen. “Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je zelfs een dubbele bonus.” Verhulst voegde er meteen aan toe

Lees meer »

Dirk Kuyt trapt nieuwe seizoen Beerschot af en juicht voor Oranje: “Hoog gesprongen bij goal Weghorst”

De Nederlandse trainer Dirk Kuyt trapte vandaag de trainingen in het nieuwe seizoen van Beerschot als neo-eersteklasser af. Zijn boodschap aan de groep: “Daadwerkelijk laten zien dat we in 1A thuishoren.” Ondertussen volgt hij nauwgezet het EK voetbal: “Die wedstrijden van Oranje nu zien roept mooie herinneringen op. En België is gewoon héél goed.”

Lees meer »

Al gespot onder Belgische fans in Frankfurt: Ella Leyers en Amy Sonck

Tienduizend Belgische fans wonen de Belgische opener van het EK voetbal in het Waldstadion tegen Slovakije bij. Mag niet ontbreken: Obelix, de sterkste der Galliërs. Maar ook Amy Sonck, de dochter van gewezen Rode Duivel Wesley, en Ella Leyers tekenen al present in Frankfurt. Zo’n 2.500 fans van de Rode Duivels bevinden zich ook in de fanzone aan de Main

Lees meer »