Tegen eind 2025 wil Brugge de 140 schoolomgevingen veiliger maken

Tegen eind 2025 wil Brugge de 140 schoolomgevingen veiliger maken met wegmarkeringen die automobilisten moeten aanzetten tot een gematigder snelheid, als aanvulling bij de zone 30. Dat verklaarde burgemeester Dirk De fauw tijdens de gemeenteraad dinsdagavond.

Met als doel de veiligheid van de schoolgaande jeugd te verhogen, stelde Karin Robert (Groen), een plan voor om de verkeerssignalisatie rond scholen aan te passen: “Deze oproep komt voort uit meldingen van bezorgde ouders over het rijgedrag van autobestuurders in de buurt van scholen. Vaak zijn bestuurders zich niet bewust van de aanwezigheid van scholen in hun directe omgeving, waardoor de veiligheid van de kinderen in het gedrang komt.”

Palen

Karin Robert stelt voor om het gebruik van aanduidingspalen, zoals die momenteel worden gebruikt in de autoluwe zones in het stadscentrum, uit te breiden naar schoolomgevingen: “Deze palen kunnen strategisch worden geplaatst bij gevaarlijke punten en schooltoegangen om bestuurders erop attent te maken dat ze in de buurt van een school rijden.”

“De voorgestelde palen zouden drie symbolen vervangen door het symbool van schoolkinderen, dat tijdens de begin-, middag- en einduren van de schooldag groen oplicht. Dit visuele signaal moet autobestuurders waarschuwen en hen aansporen hun snelheid te matigen.”

Markeringen

Burgemeester Dirk De fauw vindt die palen hiervoor niet geschikt en wijst op het feit dat er al aan scholen in de Koude Keukenstraat en de Rijselstraat voor het zebrapad groene thermoplastische markeringen geplaatst werden, zodat automobilisten hun snelheid aanpassen: “We gaan voor conformiteit. Het is de bedoeling om die maatregel nog dit jaar uit te breiden tot alle scholen in de sector noord, in 2025 ook in Assebroek en Sint-Kruis.”

The post Tegen eind 2025 wil Brugge de 140 schoolomgevingen veiliger maken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

Hebben Samson & Marie nog voldoende toekomst? Acteur Walter De Donder geeft zijn eerlijke mening

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Ontdek Kunstenfestival Watou met gids of ga op kinderzoektocht

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie tijdens de nieuwe editie van Kunstenfestival Watou. Je kan het parcours ook tijdens een geleid bezoek op maat ontdekken, maar ook aan de kinderen wordt er gedacht.
The

Lees meer »

Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag

In het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus, waar ze sinds februari 2017 verblijft, heeft Maria Denoo haar 100ste verjaardag gevierd. Ze werd gefeliciteerd door onder meer schepen Annick Vanderspurt en rusthuisdirecteur Françoise De Vreeze.
The post Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waanzin op olympisch voetbaltoernooi: gelijkmaker Argentinië na bijna twee uur (!) afgekeurd, match voor paar minuten uitgespeeld in leeg stadion

Te gek voor woorden. Zo valt de ontknoping in Argentinië-Marokko, de openingsmatch van het olympisch voetbaltoernooi, het best te omschrijven. De Argentijnen leken in de 106de (!) minuut alsnog de gelijkmaker te scoren na een knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Bijna twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog

Lees meer »