Snelste loper van het land is een Keniaan. Maar hij wil een medaille pakken voor België

Hij is sneller dan eender welke Europeaan op de halve marathon en wil graag voor België een medaille binnenhalen wanneer het EK volgend voorjaar in ons land plaatsvindt. Maar dan moet Alex Kibet (34) wel nog eerst aan een Belgische identiteitskaart zien te geraken. En hoewel de Keniaan — recent nog winnaar van de Ten Miles en de 20 km van Brussel — al meer dan tien jaar in Leuven verblijft en zijn beide dochters 100 procent Belg zijn, wordt dat zijn moeilijkste race tegen de klok. 

Meer krantenkoppen in België

Proefproject stembiljetten in braille in kanton Herk-de-Stad heeft kans gemist: “Verkeerde kanton gekozen en te laat gecommuniceerd”

Het proefproject van FOD Binnenlandse Zaken en de Brailleliga om stembiljetten in braille aan te bieden in kanton Herk-de-Stad is uitgedraaid op een mislukking. Niemand in de gemeenten Herk-de-Stad, Halen of Lummen heeft er gebruik van gemaakt. Volgens de Brailleliga is er niet goed overlegd en is er veel te laat gecommuniceerd. FOD Binnenlandse zaken benadrukt dan weer dat het

Lees meer »

Wij hebben een regering in lopende zaken: wat betekent dat?

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft gisteren het ontslag van zijn Vivaldi-regering aangeboden aan de koning, die dat ook heeft aanvaard. Ons land wordt nu geleid door een ontslagnemende regering of een regering ‘in lopende zaken’, tot we een nieuwe regering krijgen. Maar wat betekent dat precies? Wat kan/mag zo’n regering in lopende zaken nog doen?

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Opnieuw levering hulpgoederen aangeleverd via tijdelijke aanlegsteiger Gaza

Bij de bevrijdingsoperatie van gijzelaars in de Gazastrook zijn mogelijk honderden doden en gewonden gevallen. Dat werd eerder gemeld door Hamas, en lijkt nu te worden bevestigd door het lokale ziekenhuispersoneel. “Het hospitaal is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). De Palestijnse president wil zo spoedig mogelijk de Veiligheidsraad bijeen

Lees meer »

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq haalt grootste aantal stemmen van heel Vlaanderen bij de opvolgers

Kris Declercq, burgemeester van Roeselare, stond bij de afgelopen verkiezingen als eerste opvolger voor het Vlaams parlement bij CD&V in West-Vlaanderen. Hij haalde daarbij 9.454 stemmen, het hoogste aantal van alle opvolgers en dat zowel Vlaams als federaal.
The post Burgemeester van Roeselare Kris Declercq haalt grootste aantal stemmen van heel Vlaanderen bij de opvolgers appeared first on KW.be.

Lees meer »