“Revolutionair” in Japan: twee personen van hetzelfde geslacht geregistreerd als koppel

Een stad in Japan heeft twee mensen van hetzelfde geslacht officieel geregistreerd als koppel. De actie wordt beschreven als “revolutionair”. Huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht worden er nog niet officieel erkend.

 

Meer krantenkoppen in België

Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden”

Met het Vat van Rodenbach werden de Roeselaarse batjes vrijdagavond afgetrapt. Een traditie die ieder jaar een pak volk naar de Grote Markt lokt. Zo ook dit jaar. “Dit is een leuk pensioenfeestje.”
The post Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusthuis Ofelia moet ten laatste in september de deuren sluiten nadat het erkenning verliest: tientallen bewoners moeten verhuizen

Het woonzorgcentrum Ofelia in Overijse moet tegen uiterlijk 15 september 2024 de deuren sluiten. Het Departement Zorg heeft de erkenning van dit woonzorgcentrum ingetrokken, omdat het er ondanks herhaaldelijke aanmaningen niet in slaagt de kwaliteit van de zorg voor zijn bewoners op een voldoende hoog niveau te houden. Er verblijven momenteel nog een 30-tal personen in het woonzorgcentrum. Het Departement

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland zegt dat het 114 Oekraïense drones heeft geneutraliseerd: “Man omgekomen door vallend puin van drone”

Rusland heeft vrijdag gezegd dat het donderdagnacht 114 Oekraïense drones heeft geneutraliseerd, die onder meer de regio Krasnodar in het zuiden van het land viseerden. Eén persoon is daarbij gedood volgens de lokale autoriteiten. De Amerikaanse regering wil de verkoop van software van het Russische cybersecuritybedrijf Kaspersky Lab in de Verenigde Staten verbieden. De hechte banden van het bedrijf met

Lees meer »

Bruno Vanden Broecke, 10 jaar na ‘Safety First’ en 20 jaar na ‘Het eiland’: “Die personages zullen me blijven achtervolgen”

Wie het cv van Bruno Vanden Broecke (49) erop naslaat, komt heel wat iconische tv-rollen tegen. ‘Het eiland’, ‘Wat als’ en ‘Safety First’ bijvoorbeeld. Toch gaat het hart van de acteur vooral sneller kloppen op het podium. Binnenkort waagt hij zich aan een marathonvoorstelling: vijf theaterstukken op één dag. Een hele uitdaging, geeft hij toe in ‘Primo’. “Geen idee of

Lees meer »