Personeel van crèche staat terecht voor dood van baby, die twintig minuten lang op buikje lag: “De babyborrel bleek achteraf het afscheid”

De zaakvoerster en drie medewerkers van kindercrèche Het Peuterpaleisje uit Puurs (Puurs-Sint-Amands) stonden dinsdag voor de correctionele rechtbank voor de (onvrijwillige) dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje waardoor hij geen lucht meer kreeg.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische sopraan Jodie Devos (35) overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »

België op “Europees strafbankje” en onder financieel toezicht vanwege dieprode begrotingscijfers

De Europese Commissie wil tegen België een procedure openen wegens het grote begrotingstekort. Dat heeft ze woensdag bekendgemaakt. Ons land dreigt nu op het “budgettaire strafbankje” terecht te komen en zelfs een saneringsplan loert om de hoek. De volgende federale regering zal een zware inspanning moeten doen om het begrotingstekort naar beneden te krijgen.

Lees meer »

Jan Depraetere is kandidaat voor N-VA in Deerlijk

Jan Depraetere (55) zal in oktober op de lijst van N-VA te vinden zijn in Deerlijk. Voorzitter Marleen Depaemelaere maakte eerder al bekend dat huidig gemeenteraadslid Filip Terryn als lijsttrekker zal fungeren.
The post Jan Depraetere is kandidaat voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Polyvalente middenvelder Jeppe Erenbjerg eerste versterking voor Essevee

Zulte Waregem heeft zijn eerste inkomende zomertransfer afgerond met de 24-jarige Jeppe Erenbjerg. De Deense middenvelder tekende een contract aan de Gaverbeek voor twee seizoenen met optie op twee bijkomende seizoenen. Hij komt over van Boldklubben af 1893, uit de Deense tweede klasse.
The post Polyvalente middenvelder Jeppe Erenbjerg eerste versterking voor Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

China ‘verchineest’ namen van honderden Oeigoerse dorpen en steden

China heeft de voorbije jaren honderden Oeigoerse dorpen en steden hernoemd om culturele en religieuze verwijzingen uit te wissen. Dat blijkt uit een rapport van de ngo Human Rights Watch. Oeigoerse plaatsnamen worden systematisch vervangen door namen die de ideologie van China’s communistisch regime weerspiegelen. De Oeigoerse minderheid in de westelijke provincie Xinjiang wordt al jaren onderdrukt door de Chinese

Lees meer »

Speciale rondrit tussen Ichtegem en Oostende voor Jules Vanhevel, de wielerheld die 100 jaar geleden Parijs-Roubaix won

100 jaar geleden, in 1924, behaalde de Ichtegemse wielerheld Jules Vanhevel een glansrijke overwinning in Parijs-Roubaix. Nu zaterdag 22 juni is er daarom een Tour d’honneur. Vanhevel, een inwoner van Ichtegem die later naar Oostende verhuisde, ligt begraven in Oostende.
The post Speciale rondrit tussen Ichtegem en Oostende voor Jules Vanhevel, de wielerheld die 100 jaar geleden Parijs-Roubaix won

Lees meer »