Personeel van crèche staat terecht voor dood van baby, die twintig minuten lang op buikje lag: “De babyborrel bleek achteraf het afscheid”

De zaakvoerster en drie medewerkers van kindercrèche Het Peuterpaleisje uit Puurs (Puurs-Sint-Amands) stonden dinsdag voor de correctionele rechtbank voor de (onvrijwillige) dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje waardoor hij geen lucht meer kreeg.

 

Meer krantenkoppen in België

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje

John Neyt en Carine Deseranno vierden op zondag 14 juli hun gouden huwelijksverjaardag in het Kasteel van Moerkerke. Het koppel huwde op 5 juli 1974 in Sijsele, waar ze nu nog steeds wonen.
The post John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers”

Landelijke Gilden West-Vlaanderen pakt voor de 29ste keer uit met ‘t Vijfde Wiel. De organisatie van deze gezinsvriendelijke fietshappening op donderdag 15 augustus is deze keer in handen van de Landelijke Gilden van Gistel, Eernegem-Bekegem en Ichtegem.
The post Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leidt DNA-wet tot doorbraak in moordzaak Tania Van Kerkhoven? “Last resort om onderzoek nog één keer nieuw leven in te blazen”

Een klein half jaar sinds de invoering van de nieuwe DNA-wet lijkt die aan te slaan. Verschillende onderzoekers hebben er al gebruik van gemaakt in een poging een doorbraak te forceren in onopgeloste moordzaken. Het parket van Antwerpen bijvoorbeeld hoopt met nieuwe onderzoekstechnieken de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven op te lossen.

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”

Op het voorbije Europees kampioenschap lifesaving voor de jeugd (15-18 jaar) in het Duitse Riesa en Mücheln was Jasper Cloet goed voor verschillende individuele medailles. “Met die prestatie kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”, vertelt Jasper enthousiast.
The post Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK

Lees meer »

Stakende dansers, te sterke Seine en een mogelijk sterrenduet: dit moet u weten voor de Olympische Spelen straks van start gaan

Vandaag al zijn de Olympische Spelen van start gegaan, met onder meer een rugbymatch tussen gastland Frankrijk en de VS. De openingsceremonie is echter pas voor… vrijdag. Hoe kan dat? En dat is niet de enige vraag die we ons stellen, twee dagen voor de officiële start. Hoe zit het ondertussen met de Seine? Zullen de toeschouwers wel iets kunnen

Lees meer »

Open VLD kiest Goedele Liekens als gecoöpteerd senator

Open VLD kiest voor Goedele Liekens als gecoöpteerd senator. Dat bevestigt de partij. Eerder raakte al bekend dat alle partijen buiten Vooruit een senator zullen coöpteren. Bij Open VLD was er nog geen naam bekend, maar die is er met Goedele Liekens nu dus wel. Haar voordracht kon op grote steun rekenen van de fractieleden.

Lees meer »

Bart Swings wint ook marathon op EK skeeleren in Oostende

Skeeleraar Bart Swings heeft donderdag in Oostende de Europese titel op de marathon veroverd. Onze landgenoot bleef Indra Médard en de Spanjaard Patxi Peula voor. Voor Swings was het al de derde Europese titel.
The post Bart Swings wint ook marathon op EK skeeleren in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »