Orban ligt opnieuw dwars: Oekraïne moet langer wachten op wapens

De frustratie over Hongarije neemt toe in de EU, omdat Viktor Orban de financiering van wapenleveringen aan Oekraïne blijft blokkeren. Maar ook van de levering van de Patriot-luchtverdedigingssystemen komt niets in huis.

 

Meer krantenkoppen in België

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen richting Barentszzee: “Om te verhinderen dat Amerikaanse bommenwerpers zouden oversteken”

Rusland zegt dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak”

Een verrassing van formaat. De Belgian Young Yellow Tigers met Janne Deleu hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.
The post Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak” appeared first

Lees meer »

Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan ik deze nacht hier blijven”

Een 70-jarige bewoonster van het appartementsgebouw op de hoek van de Bonestraat en de Tieltststraat in Meulebeke beleefde vrijdagnamiddag de schrik van haar leven toen er plots een auto tegen haar gevel reed. De bestuurster raakte lichtgewond en het gebouw moest gestut worden.
The post Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

The post Eugène

Lees meer »

“Een comeback zoals Trump”: oppositie reageert vol ongeloof op terugkeer van Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

“Onze eerste reactie is er een van ongeloof. Maar sinds Donald Trump en Connor Rousseau weten we dat comebacks vandaag snel lopen. Blijkbaar denkt men dat mensen makkelijk vergeten met wat zomerse belevingssaus. Iedereen die iets van politiek kent, zit hier werkelijk met open mond naar te kijken”, zeggen fractieleider Peter Velle, voorzitter Bart De Rudder en secretaris Sofie Sanders

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

Man in de cel voor vechtpartij met kapmes aan Brussel-Zuid

Op de Fonsnylaan in Brussel, vlak bij het station Brussel-Zuid, heeft zondagavond een vechtpartij plaatsgevonden waarbij een man werd aangevallen met een kapmes. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De politie kon een verdachte oppakken, en die werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees meer »