Minister Van Tigchelt heropent oude gevangenis na renovatie: vakbonden blijven protesteren tegen overbevolking

De oude gevangenis in de Sint-Jacobstraat in Dendermonde is opnieuw in gebruik. Na een opfrisbeurt is er plaats voor 117 gedetineerden. In een eerste fase zullen 25 zedendelinquenten er opgesloten worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan beursgang

De zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan een beursintroductie, zo schrijft De Tijd. Het proces zit wel nog in een pril stadium, maar het zou de eerste beursgang van enige omvang zijn op de Brusselse beurs in jaren. De laatste grote introducties waren – de afsplitsing van DEME en Syensqo niet meegerekend – die van chemiedistributeur Azelis (september 2021) en

Lees meer »

“We geloven er nog in”: EK-dorp houdt de moed erin

De voetbalfans op het Nelson Mandelaplein blijven erin geloven. “Het is altijd afwachten wat de eerste wedstrijd zal geven. De oefenmatchen waren ook niet denderend, maar ik geloof erin”, zegt Alessio De Min. Hij support samen met Hamza El Mnaouch en Jolien Tytgat.
The post “We geloven er nog in”: EK-dorp houdt de moed erin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij botsing tussen twee treinen in Chili

Bij een frontale botsing tussen twee treinen donderdagochtend vlakbij de Chileense hoofdstad Santiago zijn twee mensen om het leven gekomen en negen mensen gewond geraakt. Dat heeft de Chileense spoorwegmaatschappij Empresa de Ferrocarriles del Estado bekendgemaakt.

Lees meer »

Stijn Sonneville maakt debuut met Peugeot 208 Rally4 in BK

Stijn Sonneville wordt in deze editie een van de jongeren om naar uit te kijken. Nadat hij al meermaals wist te imponeren in VAS-wedstrijden, treedt Sonneville in Ieper voor het eerst aan in het BK. Het Peugeot-debuut in de Rally van de Monteberg was alvast bemoedigend.
The post Stijn Sonneville maakt debuut met Peugeot 208 Rally4 in BK appeared

Lees meer »