Mét Vanaken, Debast, Alderweireld en… Courtois: deze 26 namen selecteert de HLN-lezer voor het EK

Vanaf 10u maakt Domenico Tedesco zijn namen bekend voor het EK. Maar de HLN-lezer heeft z’n selectie al rond. U neemt Maxim De Cuyper, Arthur Vermeeren en… jawel, Thibaut Courtois mee naar Duitsland. Ontdek hieronder jullie 26-koppige selectie. 

Meer krantenkoppen in België

CEO Boeing excuseert zich in Amerikaanse Senaat bij familie van slachtoffers vliegtuigcrashes

Dave Calhoun, de CEO van het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing, heeft zich publiekelijk verontschuldigd bij enkele nabestaanden van de Boeing 737-slachtoffers. De CEO legde in een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat verantwoording af over de kwaliteit van de Boeingvliegtuigen. De afgelopen jaren waren er verschillende ongelukken en voorvallen met de Boeing 737, een van de populairste toestellen van de

Lees meer »

Europa legt doorvoer Russisch gas via Zeebrugge aan banden

De EU-lidstaten hebben een principeakkoord bereikt over een nieuw sanctiepakket voor Rusland, waarbij de doorvoer van vloeibaar aardgas (Ing) uit Rusland wordt verboden. Dat akkoord is wel nadelig voor Fluxys Belgium. Het aandeel van het gasnetbedrijf sloot hierdoor donderdagavond ruim 6 procent lager na een eerder koersverlies van 8 procent – volgens de krant De Tijd de laagste koers in

Lees meer »

Dansers getuigen over “psychologisch geweld” van Anne Teresa De Keersmaeker: “Ze kan je echt het gevoel geven dat je waardeloos bent”

Rosas behoort al veertig jaar tot de wereldtop in dans. Maar achter de schermen viel het gezelschap de voorbije jaren uiteen door financiële problemen, een onveilige werkcultuur tijdens corona en klachten over “psychologisch geweld” door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. “Ze is een fantastische kunstenares, maar een incompetente manager.”

Lees meer »

Gravelkampioen Gianni Vermeersch trekt voor het eerst naar de Tour de France: “Droom die uitkomt”

Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck) heeft dit seizoen al een Belgische titel op zak. Op 1 mei kroonde hij zich in Turnhout tot Belgisch kampioen gravel. “Zondag in het BK op de weg heb ik een dienende rol”, vertelde de 31-jarige West-Vlaming vrijdag.
The post Gravelkampioen Gianni Vermeersch trekt voor het eerst naar de Tour de France: “Droom die uitkomt” appeared

Lees meer »

Graspop Metal Meeting. Nu regen blijft vallen én alle parkings en deel van de camping sluiten: alles wat jij moeten weten voor je naar de wei vertrekt

Donderdag gaat Graspop Metal Meeting officieel van start. Al dreigt een deel van deze editie van het festival in Dessel in het water te vallen. Voor woensdag schakelde de organisatie al over naar het noodplan en volgde er een crisisoverleg om te bekijken of er ook aanpassingen moeten komen op de andere dagen. Veel onduidelijkheden dus. Wat wél al zeker

Lees meer »

Succes na protest: De Lijn vermindert aantal bussen in Sint-Kruisstraat in Brugge

Onder druk van de vele klachten doet De Lijn vanaf 1 juli enkele aanpassingen aan het bussenplan. Zo komt er een volledig nieuwe lijn 421, die Brugge via Dudzele en Westkapelle met Knokke zal verbinden. Daarnaast werd het probleem van de bussen in de Sint-Kruisstraat uitgeklaard.
The post Succes na protest: De Lijn vermindert aantal bussen in Sint-Kruisstraat in

Lees meer »

Onderzoek geopend na aanval op RN-kandidaat

In de Franse stad Saint-Etienne is donderdag een onderzoek geopend vanwege groepsgeweld, na een schermutseling waarbij een kandidaat voor de parlementsverkiezingen van het extreemrechtse Rassemblement National (RN) werd aangevallen. Dat heeft het lokale parket gemeld.

Lees meer »

Michel (55) over jongeren die zich misdragen met lichaam van zijn overleden zoon Maxim (16): “Zelfs na zijn dood laten ze hem niet met rust”

“Ik heb nog zelf zijn handen weer mooi over elkaar gelegd. Die hadden ze gewoon uit elkaar getrokken.” Michel (55) getuigt aangeslagen over het wangedrag van verschillende jongeren in de aula waar zijn 16-jarige zoon lag opgebaard. Ze trokken onder andere twee ringen van de hand van Maxim en hieven zijn lichaam op. Ze speelden muziek, dansten en plaatsten een

Lees meer »