Man gaat vrouw en politie tekeer en dreigt huis in brand te steken: 20 maanden cel

Een 34-jarige man die vorige zomer zwaar tekeer ging tegen zijn vrouw, haar met het hoofd tegen de muur sloeg, daarna dreigde het huis in brand te steken en zich tegen de politie keerde is al bij al mild gestraft door de rechter in Veurne. De man kreeg twintig maanden cel met uitstel onder voorwaarden en 800 euro boete. Hij moet drie politiemensen elk 500 euro betalen.

Op 6 augustus vorig jaar liep een verontrustend telefoontje binnen van de dochter van de vrouw uit De Panne. De vrouw had haar dochter om hulp gesmeekt nadat W.D. haar totaal buiten zinnen had aangevallen. “Hij was thuisgekomen van zijn werk en was onder invloed”, schetste de procureur. “Dat was niet de eerste keer en er ontstond een discussie. Daarbij werd W.D. verbaal en daarna fysiek agressief. Hij trok haar bij de haren, gaf haar een kopstoot en sloeg haar daarna met het hoofd tegen de muur. Hij bedreigde haar ook met de dood. Toen de politie na de noodoproep van de dochter ter plaatse kwam, ging hij hen te lijf. Hij verwondde drie politiemensen, zette een mes tegen zijn eigen keel en dreigde het huis in brand te steken. Bij zijn arrestatie spuwde hij de politiemensen nog in het gezicht. Hij moest zelfs overmeesterd worden met een taser.”

Last van duim

De vriendin van de man, bij wie hij naar verluidt als een parasiet leeft en die doodsbang is van hem, stelde zich geen burgerlijke partij. De twee zijn immers weer verzoend en de vrouw kwam hem zelfs steunen in de zaal. Ze leven momenteel wel niet meer samen. Drie politiemensen stelden zich wel burgerlijke partij. “Een van hen kon zelfs twee weken niet werken”, sprak hun advocaat. “Een ander heeft nog steeds last van de duim. Het is goed dat een krachtig signaal gevraagd werd door het parket.” Zij kregen nu elk 500 euro schadevergoeding. (JH)

The post Man gaat vrouw en politie tekeer en dreigt huis in brand te steken: 20 maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Britse jongen (8) belandt met ouders in pro-Palestijns protest in Parijs en wordt bestookt met traangas: “Hij heeft nog altijd nachtmerries”

De 8-jarige Lawrence, een Britse jongen die eind mei met zijn ouders op reis was in Parijs, is door de Franse politie met traangas bestookt nadat het gezin midden in een pro-Palestijns protest terechtkwam. Dat vertelt de moeder van de jongen, die nog altijd acute oogproblemen heeft, aan de Britse pers. “Onze ogen brandden en we konden moeilijk ademen. Het

Lees meer »

Vrouw (38) in levensgevaar na aanrijding met 2 dronken bestuurders in Mol

Een 38-jarige vrouw uit Meerhout verkeert nog altijd in levensgevaar na een ongeval met 2 dronken autobestuurders, afgelopen weekend in Mol. Een auto botste tegen de voetgangster, waarna een tweede auto nog eens op de eerste auto inreed. De bestuurders van de 2 wagens waren allebei onder invloed van alcohol. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Niemand wil aan Steven (38) en Melissa (37) en hun twaalf kinderen een huis verhuren: “We voelen ons gediscrimineerd”

Ze zijn met veertien, maar staan op 1 augustus mogelijk op straat. Steven (38) en Melissa (37) Van Gansbeke en hun twaalf kinderen slagen er niet in om een nieuwe woning te vinden. Want niemand ziet het zitten om aan hun kroostrijk gezin te verhuren. “Tientallen pogingen haalden niets uit. Op één plaats verdubbelde de huur zelfs voor ons”, zucht

Lees meer »

Vierde keer gaslek in Hovaerestraat in Koekelare

In de Hovaerestraat in Koekelare ontstond donderdag rond het middaguur opnieuw een gaslek. Het gaat al om het vierde lek in twee maanden tijd in de straat, waar er wegenwerken waren. Ook nu weer ging het om een lagedrukgasleiding.
The post Vierde keer gaslek in Hovaerestraat in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zitting in dossier zaakvoerster verdacht boekhoudkantoor in Houthalen uitgesteld naar dinsdag, partner is al aangehouden

In het onderzoek naar het Houthalens boekhoudkantoor dat criminele organisaties zou bijstaan, blijft de zaakvoerster uit Pelt nog zeker tot dinsdag in de cel. Haar advocaat vroeg uitstel van de raadkamer om het dossier te bestuderen. Ook de partner van de vrouw werd eerder deze week aangehouden, en zijn aanhouding is vandaag wel bevestigd door de raadkamer.

Lees meer »

Nederland breidt experiment met verkoop gereguleerde wiet uit naar tien steden

Het experiment in grenssteden Breda en Tilburg, waarbij naast gedoogde wiet ook gereguleerde wiet mag worden verkocht, wordt uitgebreid naar acht andere Nederlandse steden of gemeenten. De komende drie maanden kunnen gebruikers er cannabis roken zonder de wet te overtreden, ook al is de herkomst niet legaal. Aan het eind van die drie maanden mag enkel gereguleerde wiet nog verkocht

Lees meer »