Man gaat vrouw en politie tekeer en dreigt huis in brand te steken: 20 maanden cel

Een 34-jarige man die vorige zomer zwaar tekeer ging tegen zijn vrouw, haar met het hoofd tegen de muur sloeg, daarna dreigde het huis in brand te steken en zich tegen de politie keerde is al bij al mild gestraft door de rechter in Veurne. De man kreeg twintig maanden cel met uitstel onder voorwaarden en 800 euro boete. Hij moet drie politiemensen elk 500 euro betalen.

Op 6 augustus vorig jaar liep een verontrustend telefoontje binnen van de dochter van de vrouw uit De Panne. De vrouw had haar dochter om hulp gesmeekt nadat W.D. haar totaal buiten zinnen had aangevallen. “Hij was thuisgekomen van zijn werk en was onder invloed”, schetste de procureur. “Dat was niet de eerste keer en er ontstond een discussie. Daarbij werd W.D. verbaal en daarna fysiek agressief. Hij trok haar bij de haren, gaf haar een kopstoot en sloeg haar daarna met het hoofd tegen de muur. Hij bedreigde haar ook met de dood. Toen de politie na de noodoproep van de dochter ter plaatse kwam, ging hij hen te lijf. Hij verwondde drie politiemensen, zette een mes tegen zijn eigen keel en dreigde het huis in brand te steken. Bij zijn arrestatie spuwde hij de politiemensen nog in het gezicht. Hij moest zelfs overmeesterd worden met een taser.”

Last van duim

De vriendin van de man, bij wie hij naar verluidt als een parasiet leeft en die doodsbang is van hem, stelde zich geen burgerlijke partij. De twee zijn immers weer verzoend en de vrouw kwam hem zelfs steunen in de zaal. Ze leven momenteel wel niet meer samen. Drie politiemensen stelden zich wel burgerlijke partij. “Een van hen kon zelfs twee weken niet werken”, sprak hun advocaat. “Een ander heeft nog steeds last van de duim. Het is goed dat een krachtig signaal gevraagd werd door het parket.” Zij kregen nu elk 500 euro schadevergoeding. (JH)

The post Man gaat vrouw en politie tekeer en dreigt huis in brand te steken: 20 maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grootouders van Stan (6) leggen fietstocht van 1.700 kilometer af om geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame ziekte

Op 17 augustus vertrekken Luc Vandevyvere en zijn echtgenote Christine voor een fietstocht van maar liefst 1.700 kilometer rond Nederland. Niet zomaar, maar om geld in te zamelen voor het VUB Duchenne Fonds, dat opgericht werd dankzij Luc. Daarmee wordt onderzoek gedaan naar de ziekte van Duchenne, waar zijn kleinkind Stan aan lijdt (6).
The post Grootouders van Stan

Lees meer »

Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier van mogelijkheden in het leegstaande café De Sportwereld”

‘t Schipke is dood, lang leve ‘t Schipke! Na een noodgedwongen sluiting van meer dan een jaar, krijgt het iconische jeugdhuis uit Lauwe een doorstart. Pal op Lauweplaats zullen er vanaf 9 augustus opnieuw pinten worden getapt en zal de jeugd er een nieuwe uitvalsbasis hebben.
The post Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen voor Amerikaanse bommenwerpers boven Barentszzee

Rusland zegt zondag dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Jonge man aangehouden in Frankrijk voor beramen aanval op Spelen

De Franse politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het plannen van een aanval tijdens de Olympische Spelen. Bronnen bij de veiligheidsdiensten bevestigen het nieuws tegenover persbureau ‘Reuters’ na berichtgeving van de krant ‘Le Parisien’. Volgens die krant gaat het om een 18-jarige man die geradicaliseerd zou zijn.

Lees meer »