Kartelwaakhonden keuren overname van Van Hool door VDL goed

06:33 De overname van de busdivisie van het failliete Van Hool door het Nederlandse VDL kan normaal gesproken deze week worden afgerond, nu de grootste hordes ervoor zijn genomen. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. 7 geschorste radiologen maakten veel meer fouten dan gedacht: waren ze te laks, of speelt ook geld een rol?

Geen 24 maar 52 fouten. De zeven radiologen van het Cadix-ziekenhuis in Antwerpen, die tijdelijk zijn geschorst, hebben meer fouten gemaakt dan aanvankelijk bleek. Dat zei hoofdarts Katrien Bervoets woensdag in een speech die ze intern gaf en die HLN nu kon lezen. Intussen rijzen steeds meer vragen over de schorsingen: speelt er een financieel conflict?

Lees meer »

Vakbonden: onderhandelingen over Ontex in Eeklo “lopen vlot” maar “acties zullen er zijn als het moet”

De vakbonden bij de Ontex-fabriek in Eeklo hebben donderdag voor het eerst overlegd met de directie van de vestiging, die in 2025 zal sluiten. “De onderhandelingen zijn opgestart en wij onderhandelen zolang dat kan”, zegt ACV-vertegenwoordigster Evi Van Der Bracht. “Dat loopt nog vlot en we proberen vooral antwoorden te krijgen voor de werknemers.”

Lees meer »

Luc Declerck (Bistro Mathilda) neemt al tien jaar deel aan foodfestival: “Ostendaise is mooie promotie”

Nu zaterdag 22 en zondag 23 juni worden 6.000 mensen verwacht op de tiende editie van het culinaire festival Ostendaise. Uitbater-chef Luc Declerck van Bistro Mathilda neemt al voor de tiende keer deel en zag het succesvolle evenement groeien. “Ik zie het als een mooie promotie. Ostendaise zorgde ook voor veel meer contact tussen de verschillende uitbaters en chefs.” Hij

Lees meer »

LIVE. Identiteit vierde slachtoffer bekend – Zoekactie gaat verder: “Willen 100 procent zekerheid”

Een dag na de explosie in Hoboken is een vierde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment is het niet duidelijk of er nog vermisten zijn, aldus de politie. De zoekactie gaat vandaag wel verder, om te garanderen dat er geen slachtoffers meer onder het puin liggen. Bij de ontploffing gisterenochtend stortten twee verdiepingen in en werd een

Lees meer »

Hezbollah dreigt met oorlog tegen Cyprus als het Israël helpt

De leider van de Libanese militie Hezbollah, Hassan Nasrallah, heeft woensdag tijdens een tv-toespraak niet alleen Israël bedreigd, maar ook EU-lidstaat Cyprus. Indien de Cypriotische regering de luchthavens van het eiland ter beschikking zou stellen van de Israëliërs om Hezbollah aan te vallen, dan zou dat beschouwd worden als een “oorlogsdaad”.

Lees meer »

“Ze weigerden om die modderfiguren in hun bus te laten plaatsnemen”: dit waren de natste (en modderigste) Vlaamse festivaledities

Het weerbericht liegt niet. Op Graspop zal de modder nooit veraf zijn. In Werchter smeken de terreinen rond het festivalpark nu al om laarzen. Al zijn zo’n kwakkelzomers wél vaak goed voor ‘historische’ festivaledities en dito concerten. Van een boer die in één avond rijk werd met zijn tractor, de Red Hot Chili Peppers die onder modder werden bedolven én

Lees meer »

Gewonde bij schietpartij in Anderlecht

Een persoon is vrijdag gewond geraakt bij een schietpartij in de Brusselse gemeente Anderlecht. Dat meldt het parket van Brussel, dat zo een bericht van RTL Info bevestigt. Het slachtoffer is niet in levensgevaar.

Lees meer »

Twee drones voor politie Komen-Waasten

De politiezone van Komen-Waasten blijft stevig inzetten op hoogtechnologische middelen, om de veiligheid van de Komenaars te verzekeren. Hun meest recente aanwinst, twee drones, moeten het gevoel van veiligheid verhogen. “Een absolute meerwaarde voor onze mensen op het terrein.”
The post Twee drones voor politie Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »