Geladen wapen in huis waar 3-jarig zoontje rondloopt: man riskeert celstraf en boete

Bij een huiszoeking in het kader van een hormonendossier vonden speurders bij een 30-jarige man uit Harelbeke twee wapens en 154 hagelpatronen. Eén wapen bleek geladen en stond naast het bed. “Levensgevaarlijk”, vond de openbare aanklager.

De huiszoeking vond op 31 mei 2023 plaats. “De wapens waren voor hem een manier om zich veiliger te voelen, na enkelen inbraken of inbraakpogingen”, aldus de advocaat van T.V. “De wapens en munitie kreeg hij nog van een klant.”

Illegaal wapenbezit

De openbare aanklager tilde vooral zwaar aan het illegale wapenbezit omdat hij nog een 3-jarig zoontje heeft dat in de woning rondloopt. Hij vroeg een celstraf van 4 maanden en een boete op te leggen. Door vorige veroordelingen kan T.V. niet meer op een gewone voorwaardelijke straf rekenen. “En hij werkt al hard, dus een werkstraf is niet ideaal”, aldus nog zijn advocaat. Vonnis op 24 juni. (LSi)

The post Geladen wapen in huis waar 3-jarig zoontje rondloopt: man riskeert celstraf en boete is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Loslopende herdershonden verscheuren jack russel Obi: “Ik hoorde mijn vriendin krijsen en Obi piepen”

Drie loslopende Turkse herdershonden van een schapenboer hebben in Vremde een jack russel doodgebeten en verscheurd. Het hondje lag thuis gewoon op het terras. “Mijn vriendin is in shock. Ze zal hulp nodig hebben om dit te verwerken”, zegt baasje Koen Mortelmans. Het is het tweede bijtincident met deze honden in een half jaar. Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) van

Lees meer »

Het Voldershof breidt nog uit

Nu de zomerbar in de Boomgaardstraat heeft afgehaakt, blijft alleen nog Het Voldershof, de leuke groene en schaduwrijke zomerbar in de Ter Priemstraat, over. Die is aan zijn vijfde editie toe en wordt gerund door Emiel Defraeye en Lynn Allaert. Deze gezinsvriendelijk zomerbar schenkt veel aandacht aan ravottende kinderen en straks komt er nog een heus zwembad bij.
The

Lees meer »

“Dit is een verhaal van maten”: Spoil Engine viert 20ste verjaardag op het hoofdpodium van Graspop

Spoil Engine staat zaterdag als opener op de Mainstage van Graspop, het grootste metalfestival van ons land. Het wordt een bijzonder optreden voor de leden van de Roeselaarse metalband. De groep bestaat twintig jaar, staat voor de vijfde keer op Graspop én voor het eerste op het grote podium. “Er kan over alles gediscussieerd worden, behalve over vrouwen en geld,

Lees meer »

SK Roeselare en Eendracht Hooglede slaan de handen in elkaar

Op het jeugdcomplex van SK Roeselare sloot een delegatie van het Roeselaarse jeugdbestuur een overeenkomst af met het hoofdbestuur van Eendracht Hooglede om een samenwerking aan te gaan.
The post SK Roeselare en Eendracht Hooglede slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeker 90 landen praten in Zwitserland over vrede in Oekraïne: wat hoopt Zelenski met de internationale top te bereiken?

Vandaag en morgen vindt in Zwitserland een internationale top over vrede in Oekraïne plaats, waar zo’n 90 landen en organisaties aan deelnemen. Een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne moeten we zeker niet verwachten, in de eerste plaats omdat Rusland niet is uitgenodigd. Oekraïne wil vooral meer internationale steun vinden voor zijn eigen vredesplan.

Lees meer »