Geladen wapen in huis waar 3-jarig zoontje rondloopt: man riskeert celstraf en boete

Bij een huiszoeking in het kader van een hormonendossier vonden speurders bij een 30-jarige man uit Harelbeke twee wapens en 154 hagelpatronen. Eén wapen bleek geladen en stond naast het bed. “Levensgevaarlijk”, vond de openbare aanklager.

De huiszoeking vond op 31 mei 2023 plaats. “De wapens waren voor hem een manier om zich veiliger te voelen, na enkelen inbraken of inbraakpogingen”, aldus de advocaat van T.V. “De wapens en munitie kreeg hij nog van een klant.”

Illegaal wapenbezit

De openbare aanklager tilde vooral zwaar aan het illegale wapenbezit omdat hij nog een 3-jarig zoontje heeft dat in de woning rondloopt. Hij vroeg een celstraf van 4 maanden en een boete op te leggen. Door vorige veroordelingen kan T.V. niet meer op een gewone voorwaardelijke straf rekenen. “En hij werkt al hard, dus een werkstraf is niet ideaal”, aldus nog zijn advocaat. Vonnis op 24 juni. (LSi)

The post Geladen wapen in huis waar 3-jarig zoontje rondloopt: man riskeert celstraf en boete is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist

Op zaterdag 27 juli organiseert horeca- en entertainment ondernemer Ben Mouling opnieuw Oldskool Classics Knokke. Dit keer niet meer in het Knokke-Out café in het Zoute maar wel in Collins Club The Garden in Westkapelle.
The post Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne met talrijke bekende Vlamingen

Na ‘Gert Late Night’, ‘De Cooke & Verhulst Show’ en een daaropvolgende pauze is het duo ‘Gert & James’ voor even terug. Tijdens de zomermaanden ontvangen ze het grote publiek voor een wervelende avondshow met sketches, groots dansensemble en livemuziek van de XL Band in het Studio 100 Theater in De Panne.
The post IN BEELD – Première ‘Gert

Lees meer »

’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele

De jongensjeugdbeweging KSA ’s Gravenwinkel heeft een geslaagd ‘kleinkamp’ achter de rug. Het ‘kleinkamp’ is er voor de Bengels (eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs), de Ravotters (derde en vierde leerjaar) en de Jongknapen (vijfde en zesde leerjaar).
The post ’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele appeared first on KW.be.

Lees meer »