Geen straf voor Bruggeling die stiekem naaktfoto’s maakte van zijn partners: “Hij heeft die beelden nooit verspreid”

Een 41-jarige Bruggeling heeft van de rechter opschorting van straf gekregen voor voyeurisme. B.B. maakte stiekem naaktfoto’s en -filmpjes van twee partners. Maar daar bleef het niet bij.

Eind september 2021 kwam de toenmalige partner van B.B. te weten dat hij haar afluisterde Toen de Bruggeling haar ook nog bedreigde, werd de politie verwittigd. In de daaropvolgende maanden bleef hij de vrouw lastigvallen en dreigde hij ermee naaktbeelden van haar te verspreiden. Op zijn gsm trof de politie inderdaad talrijke naaktfoto’s van de vrouw aan. Daar zaten heel wat foto’s tussen waarvan het slachtoffer niets afwist. Zo fotografeerde B.B. haar heimelijk terwijl ze in bad stapte.

Op de telefoon stonden ook naaktbeelden die hij stiekem genomen had van een andere ex-partner. En daarnaast ook nog talrijke foto’s van willekeurige vrouwen in de supermarkt, het tankstation, het zwembad, de frituur, op straat en zelfs in de carwash. B.B. zoomde steevast in op hun achterwerk.

Opschorting

De procureur vroeg acht maanden cel, maar de verdediging drong met succes aan op een opschorting. “Hij heeft moeite om zijn partners los te laten”, pleitte advocaat Rik Demeyer. “Hij stond er niet bij stil dat zijn gedrag strafbaar was. Hij heeft die beelden ook nooit verspreid.”

De Brugse rechtbank hield onder meer rekening met het schuldinzicht bij B.B. Mocht de man de komende vijf jaar nieuwe feiten plegen, kan hij alsnog een straf krijgen opgelegd. Aan een van de slachtoffers moet hij 2.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Geen straf voor Bruggeling die stiekem naaktfoto’s maakte van zijn partners: “Hij heeft die beelden nooit verspreid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Wever schaakt op drie borden: lokaal, Vlaams en federaal. De Grieken hadden goden en titanen voor dat werk. Bij ons noemen we dat een partijvoorzitter”

“Zoals Atlas in de Griekse mythologie gestraft werd om voor eeuwig het hemelgewelf op zijn schouders te torsen, zo lijkt Bart De Wever (N-VA) momenteel in zijn eentje het volle gewicht van de vaderlandse politiek te schragen”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. Vlaams informateur. Federaal informateur. Burgemeester. Partijvoorzitter. “Je kan dat moedig noemen. Of is het vooral een antieke visie op

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger kondigt dagelijkse “tactische pauze” in zuiden van Gaza aan om hulp door te laten, niet doorgesproken met regering

Het Israëlische leger heeft zondag aangekondigd dat het dagelijks een “tactische pauze van militaire activiteiten” zal invoeren in een deel van de zuidelijke Gazastrook. Het leger doet dat om de levering van hulpgoederen te vergemakkelijken. Internationale hulporganisaties waarschuwden eerder voor een groeiende humanitaire crisis in dat gebied. Het Israëlische leger benadrukt wel dat de operatie in Rafah doorgaat.Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »

Thuisbatterijen vallen uit de gratie

12:51 De belangstelling voor thuisbatterijen keldert, blijkt uit cijfers van de netwerkbeheerder Fluvius. Ze zijn te duur om de investering bij de huidige elektriciteitsprijzen terug te verdienen en bovendi…

Lees meer »

Man (26) begaat zware snelheidsovertreding, maar heeft zeer specifieke uitleg in politierechtbank: “De kippenbillen sloegen op mijn darmen”

Een 26-jarige jongeman uit Bredene moest zich vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank verantwoorden voor een zware snelheidsovertreding. De twintiger werd geflitst toen hij 120 kilometer per uur reed waar slechts 70 was toegelaten. Al had de jongeman een wel heel opvallende uitleg. “Het was écht een medisch noodgeval”, zei advocaat Xavier Van Belleghem.
The post Man (26) begaat zware

Lees meer »

Roemenen voor rechter voor grote reeks diefstallen in winkelfilialen Kruidvat

Een koppel Roemenen moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor diefstallen in meer dan 20 winkels van de keten Kruidvat. In totaal zouden ze daarbij 22.082 euro hebben buitgemaakt. De twee ontkennen een groot deel van de feiten. “Niet alle winkeldiefstallen kunnen in de schoenen worden geschoven van deze twee mensen”, aldus de verdediging.
The post Roemenen

Lees meer »

Auto opengereten door oplegger, man (39) raakt zwaargewond

Bij Westouter gebeurde dinsdagmiddag een ernstig ongeval. De bestuurderszijde van een auto werd opengereten door een vrachtwagen. De 39-jarige autobestuurder raakte zwaar gewond.
The post Auto opengereten door oplegger, man (39) raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »