Doorbraak in onderzoek naar dodelijke schietpartij Laken: vier verdachten in de cel

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Laken die het leven kostte aan de 28-jarige Gaël M. uit Denderleeuw zijn intussen al vier verdachten aangehouden. Het viertal zou het slachtoffer hebben omsingeld, waarna hij in koelen bloede werk geliquideerd.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland en Wit-Rusland oefenen met kernwapens – EU wil bescherming Oekraïense vluchtelingen met jaar verlengen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is maandagavond in Duitsland aangekomen voor een internationale conferentie over de wederopbouw van zijn land. Ondertussen wil stelt de Europese Commissie aan lidstaten voor de bescherming voor Oekraïense vluchtelingen opnieuw met een jaar te verlengen. In een verklaring stelt de commissie dat er “momenteel geen veilige en duurzame omstandigheden voor de terugkeer van mensen naar

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout blijft voorzitter van Groen: “Voldoende stand gehouden”

Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji blijven ook na de verkiezingen voorzitters van Groen. Dat hebben ze maandagochtend bevestigd na het partijbestuur. “We hebben voldoende stand gehouden om een sterke groene kracht in de toekomst te blijven”, klinkt het in koor.
The post Jeremie Vaneeckhout blijft voorzitter van Groen: “Voldoende stand gehouden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse beurs krijgt klappen na aankondiging vervroegde verkiezingen

De aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen uit te schrijven heeft maandag geleid tot flinke koersdalingen op de beurs in Parijs. Vooral de Franse banken kregen het zwaar te verduren. Macron organiseert vervroegde verkiezingen omdat zijn partij een grote nederlaag heeft geleden bij de Europese verkiezingen. De rechtse partij Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen

Lees meer »

KIJK. Dana Winner moet affiche voor Lotto Arena-concert rond 35 jaar carrière aanpassen: dit is er gebeurd

Een verrassing van jewelste voor zangeres Dana Winner (59). De Limburgse nachtegaal was vrijdagmiddag te gast in de uitzending van Radio2-DJ Bjorn Verhoeven om over haar 35-jarige carrière te praten, maar die laatste wilde haar daar toch even op corrigeren. Hij vond namelijk in de catacomben van het VRT-archief, onder een dikke laag stof, een muziekband uit 1987 terug met

Lees meer »

Ecosystemen vervuild door farmaceutische stoffen: bedreiging voor biodiversiteit

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken wereldwijd hebben vastgesteld dat blootstelling aan medicijnen aanzienlijke veranderingen in het gedrag en de anatomie van sommige dieren veroorzaakt. Wereldwijd zijn ecosystemen verontreinigd met mengsels van actieve farmaceutische stoffen (API’s). Verschillende organismen komen vervolgens in aanraking met deze API’s.

Lees meer »