Dierenarts Maya Herman zet liberale schouders onder Trots op Oostende

“De jongste jaren is er in Oostende heel wat gerealiseerd voor de dieren, we hebben niet alleen het asiel, maar ook een vogelopvangcentrum, een kattencafé, dierenartsen die zich inzetten. Voor al deze actoren wil ik mij als liberale kandidaat inzetten om bijkomend nog een aantal zaken te verbeteren”, aldus Maya Herman die haar schouders onder Trots op Oostende zet.

De afgelopen legislatuur zijn er heel wat stappen vooruit gezet op vlak van dierenwelzijn. Er lopen niet langer pony’s rond op de kermis, er is geen wekelijks vuurwerk in de zomer, paardenkoetsen rijden niet uit als het te warm is, er is een beleid voor de zeehonden met een aparte afsluiting en honden moeten aan de leiband, honden zijn nu ook toegelaten op de begraafplaats. Recent besliste de gemeenteraad ook dat je kan begraven worden met je huisdier, …

“Ik heb gekozen om de lijst van Trots op Oostende te ondersteunen omdat dit voor mij een positief verhaal is voor Oostende. Ik voel me ook het dichtst betrokken bij het lokale niveau, hier kan ik stenen verleggen in de rivier. Zo zou ik bijvoorbeeld graag hebben dat er een duidelijker beleid is rond het uitlezen van de chip van gevonden katten die overleden zijn. Dat elk baasje op de hoogte wordt gebracht.”

Dierenbegraafplaats

“Verder denk ik ook aan een soort pamperbank voor dierenvoeding en accessoires, zodat wie bepaalde zaken niet meer nodig heeft ze kan schenken en waardoor ze terechtkomen bij wie het nodig heeft. Het is belangrijk dat kinderen ook geïnformeerd worden over dierenleed, niet alleen van huisdieren maar ook van dieren in de natuur. We hebben in Oostende een strooiweide voor dieren, waarom zou er in de toekomst geen échte dierenbegraafplaats kunnen komen?”

Oostende telt heel wat partners die zich inzetten voor dierenwelzijn. Maya wil deze graag versterken en laten samenwerken. “Want we hebben allemaal het doel, we zetten allemaal het belang van de dieren voorop.”

Maya Herman heeft samen met haar partner twee prachtige zonen van 13 en 5 jaar. De jongste heeft de diagnose van autisme. “We hebben enorm veel steun aan de mensen van Stappie. Ik ben hen bijzonder dankbaar voor de handvatten die ze ons aanreiken als gezin. Het spreekt voor zich dat ik dus ook heel betrokken ben bij dit thema. Initiatieven als een prikkelvrije dag op de kermis zijn welkom en ik hoop ook hiervoor mijn steentje te kunnen bijdragen.”

The post Dierenarts Maya Herman zet liberale schouders onder Trots op Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Life verdedigt zijn titels op het BK Disco & Modern

Danscentrum Life greep recent opnieuw naar de gouden titels op het Belgisch kampioenschap disco dansen met de formaties First Life en Mini Move (foto rechts). Ook het team New Life behaalde er dit weekend goud en kan zichzelf nu Belgisch kampioen noemen. De Adult teams dansten zichzelf ook naar het podium, met een tweede plaats
The post Life verdedigt

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dokter Steven Van Avermaet sluit zich aan bij ‘Trots op Oostende’

Dokter Steven Van Avermaet zal mee zijn schouders zetten onder het project ‘Trots op Oostende’. Als voorzitter van de medische raad van AZ Oostende Serruys staat hij honderd procent achter de keuze voor één Oostends ziekenhuis.
The post Dokter Steven Van Avermaet sluit zich aan bij ‘Trots op Oostende’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote onrust na aankondiging 385 ontslagen bij koerierbedrijf FedEx: “Twintigtal werknemers spontaan in staking”

Bij koerierbedrijf FedEx op goederenluchthaven Brucargo is grote onrust ontstaan na de aankondiging van 385 ontslagen op een bijzondere ondernemingsraad. Een twintigtal werknemers zijn daarop spontaan in staking gegaan. “De reacties variëren van gelatenheid tot boosheid. Mogelijk volgen er nog meer acties”, zegt secretaris Kris Vanden Bossche van ACV Puls.

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Topsfeer in bomvolle fanzone, Duitse coach Nagelsmann: “Geen supersterren, wel gevaarlijk”

Gastland Duitsland en Schotland trappen het EK voetbal vanavond op gang. En de sfeer zit al een hele dag goed. Duitse en Schotse fans verbroederen op het bekende Marienplatz – dat even bomvol stond – en het fandorp aan het Olympiapark. Volg alle ontwikkelingen, van de voorbereidingen voor de match tot de wedstrijd zelf, op de voet in de liveblog

Lees meer »

Kinderen van slachtoffer Caroline getuigen: “Dat hun oma is doodgeslagen terwijl er mensen toekeken maar niet hielpen, krijg ik niet uitgelegd aan mijn kinderen”

“Ik heb ook mijn rugzak.” Het moet op dit proces zo wat de vaakst gehoorde uitspraak zijn. Uit de mond van de twee vrouwen in de beschuldigdenbank, om te beginnen. Uit de mond van vele getuigen, uit welk ‘kamp’ ze ook komen. En mocht de dode Caroline Kint nog kunnen spreken, ze zou gewis hetzelfde over zichzelf gezegd hebben. Zo

Lees meer »

PS kreeg dreun van jewelste en is niet langer de grootste in Wallonië. Onze reporter kreeg de eerste reacties van Magnette en Di Rupo

Een dreun, een schok. De ooit zo machtige PS is sinds verkiezingszondag allicht nog slechts de derde partij in Wallonië. “Een erosie van onze resultaten”, gaf voorzitter Paul Magnette toe. Onze reporter was in het hoofdkwartier aan de Brusselse Keizerslaan. Hoe reageren Magnette, Di Rupo en co? Vrezen ze buitenspel te worden gezet?

Lees meer »