Dick Schoof kandidaat-premier Nederlandse regering

Dick Schoof is de kandidaat-premier voor de nieuwe Nederlandse regering. Dat melden Nederlandse media en ingewijden bevestigen het nieuws. Naar verluidt maken de vier formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB het nieuws later op de dag officieel bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Italiaanse burgemeester diep geraakt door overlijden Belgische toerist (81): “We waren eerst zo blij dat we hem levend terugvonden”

“Drie dagen lang hebben we met man en macht naar Albert gezocht. We waren zo opgelucht dat we hem levend en wel hadden teruggevonden. Het raakt ons dorp diep dat hij nu toch overleden is.” Aan het woord is Rino Malacrida, burgemeester van het Italiaanse dorp Torno nabij het Comomeer, die erg meeleeft met de getroffen familie van de Belgische

Lees meer »

Tien Om Te Zien maakt eerste namen voor deze zomer bekend

Ex-frontman van Wet Wet Wet staat na dertig jaar opnieuw op het Tien Om Te Zien-podium met monsterhit Love Is All Around. Ook K3, Suzan & Freek, Metejoor, Willy Sommers & Wendy Van Wanten en Maksim & Hannah Mae vieren de zomer in Tien Om Te Zien.
The post Tien Om Te Zien maakt eerste namen voor deze zomer

Lees meer »

Stad Brugge lanceert mocktailwedstrijd rond alcohol en drugs in het verkeer

Stad Brugge lanceert een wedstrijd voor wie een nieuw of vernieuwd rijbewijs komt ophalen. Bedoeling is deelnemers aan te zetten om na te denken over hun motivatie om zonder alcohol / drugs te rijden. “Het ophalen van een nieuw of vernieuwd rijbewijs is een ideaal moment om zowel nieuwe als ervaren chauffeurs aan hun engagement om nuchter te rijden te

Lees meer »

Antwerpen: De Wever onbetwist stemmenkanon, Van Grieken op 1 op het Vlaamse niveau

De uitslag van de verkiezingen is duidelijk: N-VA blijft Vlaams Belang nipt voor in de kieskring Antwerpen. N-VA-voorzitter Bart De Wever is net als bij de vorige verkiezingen de onbetwiste stemmenkampioen met 255.446 voorkeurstemmen, zij het deze keer op federaal niveau. Bij de Vlaamse verkiezingen staat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bovenaan met 153.596 voorkeurstemmen.

Lees meer »

JCI Kortrijk organiseert kortverhaalwedstrijd ‘Wit Blad’: “Hoe ziet Kortrijk eruit in 2050”

JCI Kortrijk heeft, met behulp van DURF2030, een ambitieus project op poten gezet dat de verbeelding van de Kortrijkzanen wil verkennen. Met een oproep voor kortverhalen, specifiek geschreven door mensen met een band met Kortrijk of deelgemeenten, willen ze een boek over Kortrijk in 2050 samenstellen dat de diverse visies en leeftijden van de gemeenschap weerspiegelt.
The post JCI

Lees meer »

WTC Gerowi organiseert 21ste editie van Gerowirit

Op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni organiseert WTC Gerowi haar jaarlijkse Gerowirit, die dit jaar aan zijn 21ste editie toe is. Ook nu kan er weer op twee plaatsen gestart worden voor diverse ritten, waarin iedereen zeker zijn gading zal vinden.
The post WTC Gerowi organiseert 21ste editie van Gerowirit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrabel pakt spoor tussen Wezet en Nederlandse grens aan om het beter bestand te maken tegen overstromingen

In Voeren is spoorwegnetbeheerder Infrabel gestart met grote en noodzakelijke werken om de sporen tussen Wezet en de Nederlandse grens in de toekomst beter te beschermen tegen overstromingen. Tijdens de wateroverlast van mei raakte het spoor nog zwaar beschadigd. Dat is al de vierde keer in 10 jaar tijd. De herstellingswerken worden nu gebruikt om de bedding meteen ook 30

Lees meer »

Bart De Wever wil premier worden van een “minikabinet”. Wat is dat? En is het naast creatief ook realistisch?

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft het meermaals laten vallen tijdens de verkiezingscampagne: hij wil graag premier worden van een miniregering of minikabinet dat de begroting op orde zet en intussen een staatshervorming voorbereidt. Nu de kaarten zijn geschud en N-VA als winnaar van de verkiezingen uit de bus komt, moeten we dat idee nog eens van naderbij bekijken. Wat is

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar kersvers Rode Duivel Maxim De Cuyper: “Een kop op een getalenteerd lijf kan veel bereiken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Aan de vooravond van het EK 2024 richt hij zich tot Maxim De Cuyper, onze debutant bij de Rode Duivels. Maxim mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar kersvers Rode Duivel Maxim De Cuyper: “Een kop op een getalenteerd lijf kan veel bereiken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Oud-procureur Johan Sabbe wil eerherstel na #MeToo-veroordeling: “Ze maakte van mij een monster. Haar berichten tonen het tegendeel”

De gewezen Gentse procureur Johan Sabbe (64) legt zich niet neer bij zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding. Hij heeft nu op zijn beurt een klacht ingediend tegen het slachtoffer, zijn toenmalige vrouwelijke chauffeur. Er zijn gewiste WhatsAppberichten tussen hen twee opgedoken, en daaruit blijkt volgens hem dat er van dwang en ongewenst gedrag helemaal geen sprake

Lees meer »