Derdenverzet tegen de overname van trailerdivisie van Van Hool is afgewezen in kort geding

Het derdenverzet dat CIM Capital, het investeringsfonds van onder anderen Marc Van Hool, een kleindochter van de stichter van busbouwer Van Hool, in kort geding aantekende tegen de verkoop van de afdeling ‘Industriële Voertuigen’ bij Van Hool, is afgewezen. Dat heeft de voorzitter van de ondernemingsrechtbank in Antwerpen dinsdag beslist.

 

Meer krantenkoppen in België

Zoveelste inbraakpoging in automaat in Waregem: “Vermoedelijk steeds zelfde dader, gelukkig sloeg buurvrouw alarm”

Een onbekende dief ondernam in de nacht van dinsdag op woensdag een mislukte poging om de voedselautomaten bij Grasrobots open te breken. Vermoedelijk gaat het om dezelfde persoon die de afgelopen weken al meerdere gelijkaardige feiten pleegde in de streek.
The post Zoveelste inbraakpoging in automaat in Waregem: “Vermoedelijk steeds zelfde dader, gelukkig sloeg buurvrouw alarm” appeared first on

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

“Hoe langer men wacht, hoe moeilijker”: waarom de regeringsvorming in Brussel ter plaatse blijft trappelen

Anderhalve maand na de verkiezingen van 9 juni lijkt de Brusselse formatie in het slop te zitten. Aan Nederlandstalige kant heeft formateur Elke Van den Brandt (Groen) het moeilijk om voldoende partners te vinden en aan Franstalige kant moet formateur David Leisterh (MR) ‘baarlijke duivel’ PS mee aan boord nemen. En dan hebben we het nog niet over het regeerakkoord,

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »