Derdenverzet tegen de overname van trailerdivisie van Van Hool is afgewezen in kort geding

Het derdenverzet dat CIM Capital, het investeringsfonds van onder anderen Marc Van Hool, een kleindochter van de stichter van busbouwer Van Hool, in kort geding aantekende tegen de verkoop van de afdeling ‘Industriële Voertuigen’ bij Van Hool, is afgewezen. Dat heeft de voorzitter van de ondernemingsrechtbank in Antwerpen dinsdag beslist.

 

Meer krantenkoppen in België

Man overleden bij zware woningbrand in centrum van Niel

Bij een zware woningbrand in Niel is zaterdagavond een man overleden. Om een nog onbekende reden brak er brand uit in een huis aan de Vaartstraat. De bewoner van het pand werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, zo bevestigt burgemeester Ellen Brits (Open VLD). Inmiddels is de man daar aan zijn verwondingen overleden.

Lees meer »

Taiwan detecteert 41 Chinese vliegtuigen rond eiland

Het Taiwanese ministerie van Defensie heeft zaterdag meegedeeld 41 Chinese militaire vliegtuigen gedetecteerd te hebben in de buurt van het eiland. Sinds de inhuldiging van de nieuwe president, Lai Ching-te, in Taipei zijn er al talloze inbreuken geweest.

Lees meer »

Kwakkelseizoen maakt onze groenten duurder

De groentesector zit met een déjà-vugevoel, want dit jaar lijkt een kopie van 2023: een nat voorjaar, de latere inzaaiing van gewassen en de stille hoop dat een goede zomer een en ander nog kan goedmaken. De asperges zetten alvast de trend: een mindere productie zorgt voor prijsstijgingen tot 14 euro per kilo. Dat is 5 euro meer dan normaal.

Lees meer »

België op “Europees strafbankje” en onder financieel toezicht vanwege buitensporig begrotingstekort

De Europese Commissie wil tegen België een procedure openen wegens het grote begrotingstekort. Dat heeft ze woensdag bekendgemaakt. Ons land dreigt nu op het “budgettaire strafbankje” terecht te komen en zelfs een saneringsplan loert om de hoek. De volgende federale regering zal een zware inspanning moeten doen om het begrotingstekort naar beneden te krijgen.

Lees meer »