De Croo wil Oekraïne “meer, sneller en beter” steunen: “We gaan er alles aan doen om dit jaar al F-16’s te sturen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België engageert zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De eerste gevechtsvliegtuigen worden dit jaar nog gestuurd. U kan alles rond het bezoek van Zelensky aan ons land hier live mee volgen. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil niet moeilijk of onnozel doen”: voorspelt Kevin De Bruyne’s zonnige humeur een orkaan tegen Slovakije?

Zeurderige ballads heeft Kevin De Bruyne (32) voor even uit zijn repertoire geschrapt. Zuchten en blazen op een persconferentie niet. Toch zegt een De Bruyne in een goeie luim nog altijd wat hij denkt. Op minder dan 24 uur van de EK-opener zet een aanvoerder de toon bij de Rode Duivels. Zou zijn zonnige lichaamstaal een orkaan voorspellen? Impressie vanuit

Lees meer »

Bye bye Jude? “Bellingham vormt helemaal geen koppel met Nederlands model. Het is louter een stunt”

Waar was Jude? Neen, ‘t was – in tegenstelling tot zijn opener tegen Servië – niet de avond van Bellingham gisteren in Frankfurt. Een 4,5/10 voor ‘Daily Mail’: “Van Roy of the Rovers (een Engelse voetbalstripheld, nvdr) naar Doncaster Rovers.” En waar menig Engelse WAG (Wives and Girlfriends van spelers) present tekende, was er opnieuw geen spoor van het Nederlandse

Lees meer »

EXCLUSIEF. Viktor Verhulst en Sarah Puttemans, het eerste dubbelinterview: “Ons vader sms’te: ‘Zij is echt iets voor u’”

Gekoppeld door hun ouders. Maar van hun rijke familiespaarpot koppelen Viktor Verhulst (29) en Sarah Puttemans (24) zich los. “We huren iets en sparen zélf voor een huis”, vertellen ze in hun eerste interview samen. Het koppel neemt ons mee naar Saint-Tropez waar de liefde toesloeg, om te praten over de toekomst en hun privileges: “Als we elkaar niet heel

Lees meer »

Weggespoelde landbouwgrond aan Dikkebusvijver bij Ieper moet weg: “Kosten kunnen oplopen tot 2,7 miljoen euro”

Bij Dikkebusvijver in Ieper bekijkt de provincie hoe ze 180.000 kubieke meter weggespoelde landbouwgrond kunnen wegbrengen, en bij voorkeur teruggeven aan de landbouw. Jaar na jaar spoelt er door erosie landbouwgrond weg die via de Kemmelbeek in Dikkebusvijver terechtkomt. Om er drinkwater te kunnen blijven produceren, wordt dat slib regelmatig uit Dikkebusvijver gehaald en ernaast gestockeerd. Maar de vergunning om

Lees meer »

En we zijn vertrokken! Met 0-1 spanning in het EK-dorp Kortrijk

De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal werd vanavond vertoond om 18 uur op het Nelson Mandelaplein. Een mooie opkomst voor de eerste wedstrijd, maar de sfeer sloeg na enkele minuten al om wanneer Slovakije een eerste doelpunt scoort.
The post En we zijn vertrokken! Met 0-1 spanning in het EK-dorp Kortrijk appeared first

Lees meer »

Voor wie zal de Roemeense Kortrijkzane Tereza supporteren zaterdag 22 juni?

Na de openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije, die resulteerde in 0-1, hing er in Kortrijk toch wel even een nerveuze spanning. Twee keer leek het tij te keren, maar de doelpunten werden afgekeurd. Zaterdag 22 juni spelen de Belgen hun tweede EK-match tegen Roemenië, het geboorteland van Tereza Oprea (40). “Ik denk dat de Rode Duivels gisteren gewoon

Lees meer »

Oorzaak dodelijk fietsongeval in Kortemark bekend: “Fietser reed aan verkeerde kant van de weg, vrachtwagenchauffeur heeft hem niet gezien”

De fietser uit Hooglede, die donderdagochtend is gestorven bij een ongeval in Kortemark, reed aan de verkeerde kant van het fietspad toen hij viel en door een vrachtwagen werd aangereden. Dat blijkt uit onderzoek van een verkeersdeskundige. De chauffeur van de vrachtwagen is intussen gevonden, hij was zich van geen kwaad bewust, hij had de fietser niet gezien. Volgens het

Lees meer »

PORTRET. Luis de la Fuente, een goede loebas die ver komt met people management en gezond ‘boerenverstand’

Spanje blijft het proberen. Dit keer mag Luis de la Fuente (62) trachten om op het EK voetbal een prijs te winnen met die mix aan ervaring (Nacho, Carvajal, Morata), leiderschap (Rodri, Jesus Navas), en jong talent (Pedri, Nico Willams, Lamine Yamal). De onbekende De la Fuente tracht met zijn Bond zonder Naam-aanpak een kampvuur te creëren bij Spanje. Zien

Lees meer »

“Tv-reeks ‘Bridgerton’ brengt Britse economie 275 miljoen pond op”

De populaire serie ‘Bridgerton’ heeft de Britse economie in vijf jaar tijd een impuls gegeven van 275 miljoen pond (327 miljoen euro). Dat zegt althans streamingdienst Netflix. Het romantische drama dat zich afspeelt in de vroege 19de eeuw, heeft bijna 5.000 lokale bedrijven gesteund, klinkt het. Om die cijfers te vieren, zal Shonda Rhimes, de CEO van Shondaland, het productiebedrijf

Lees meer »