Cocaïnedealer loopt voor tweede keer tegen de lamp

Een 27-jarige man uit Kortrijk riskeert een jaar cel en 8.000 euro boete nadat hij gesnapt werd met 51 gram cocaïne op zak. Hij gaf toe dat hij de drugs wou doorverkopen. In 2019 werd de jongeman ook al veroordeeld. “Jammer dat het signaal toen onvoldoende was”, zei de procureur.

B.M. liep tegen de lamp op 22 november vorig jaar. Hij viel op door zijn verdacht gedrag en nam de benen toen de politie hem wou controleren. Een paar straten verder konden de agenten hem staande houden maar bij de fouillering werd niets meer gevonden. In het struikgewas werd echter een blok van 51 gram cocaïne gevonden.

Hervallen

De jongeman probeerde nog te ontkennen maar gaf later toch toe dat de drugs van hem waren en dat hij die wou doorverkopen. “Gelukkig werd mijn cliënt meteen gevat voor hij stappen kon ondernemen voor de verkoop”, zei de advocaat van B.M. “Hij werd in het verleden inderdaad al veroordeeld maar het is de eerste keer dat hij hervallen is. Nu wil hij breken met het crimineel milieu. Hij zit al zes maanden in voorhechtenis en dat hakt er wel in.”

“Het is jammer dat zijn eerdere veroordeling van tot 18 maanden een onvoldoende signaal was”, zei de procureur. “Ik maak me bijzonder ongerust over zijn toekomst.”

Vonnis op 10 juni.

The post Cocaïnedealer loopt voor tweede keer tegen de lamp is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Edith Thomas wordt 75 en is al 60 jaar fan van Adamo: “Ik bezit een visitékaartje met zijn handtekening op 21 oktober 1967”

Op woensdag 19 juni mag Edith Thomas uit Menen 75 kaarsjes uitblazen. Sinds haar jeugd was Adamo haar idool. Dankzij haar kleindochters Cassandra en Mélissandre Prud’homme kon Edith vorige zaterdagavond Adamo eens persoonlijk spreken na zijn optreden in de backstage van Kursaal Oostende.
The post Edith Thomas wordt 75 en is al 60 jaar fan van Adamo: “Ik bezit

Lees meer »

Tesla-aandeelhouders keuren miljardenbonus voor Musk goed

De aandeelhouders van Tesla hebben donderdag op de algemene vergadering opnieuw hun goedkeuring uitgesproken voor een enorm aandelenpakket ter waarde van tientallen miljarden dollar voor bedrijfsbaas Elon Musk. Dat pakket van aandelenopties werd in 2018 al eens door de aandeelhouders goedgekeurd, maar kwam opnieuw ter discussie te staan nadat Musk een rechtszaak verloor van een Tesla-aandeelhouder die de bonus buitensporig

Lees meer »

Amerikaans president Biden vergemakkelijkt staatsburgerschap voor 500.000 echtgenoten zonder papieren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft maatregelen aangekondigd die het makkelijker moeten maken om verblijfs- en werkvergunningen af te leveren aan een grote groep migranten. Meer specifiek gaat het om zo’n 500.000 echtgenoten en 50.000 kinderen van Amerikaanse burgers. Het plan is een van de grootste beschermingsmaatregelen sinds het DACA-beleid, dat vandaag zijn 12-jarig bestaan viert.

Lees meer »

Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Koekelare

Een motorrijder van 29 uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man reed met zijn motorfiets in op de auto die voor hem reed. Dat gebeurde toen de bestuurster van de auto een U-bocht wilde maken over de weg. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

“We verwachten duizenden bezoekers voor Belevingsexpo”: ‘Het Hanengevecht’ komt tot leven in de Sint-Eligiuskerk in Waregem

De Belevingsexpo rond Emile Claus is officieel geopend. In de Sint-Eligiuskerk kan je ‘Het Hanengevecht’ tot leven zien komen. “Dit is de apotheose van het Emile Clausjaar, hier hebben we erg lang aan gewerkt”, klinkt het bij het stadsbestuur. Wie de bijzondere interactieve tentoonstelling wil bezoeken kan nog tot eind september een tijdslot boeken.
The post “We verwachten duizenden

Lees meer »

Linde Merckpoel: “Tot een paar maanden geleden ging ik elke maand naar een therapeut, ook op momenten dat het goed ging”

"Mijn therapeut gaf me zelfinzicht en leerde me dat ik het ook alleen kan." Dat getuigt presentatrice Linde Merckpoel in de podcast van ‘Touché’. Ze startte met die gesprekken toen ze voor het eerst sinds jaren weer single werd. Ondertussen heeft ze al 6 jaar een "fantastisch lief" en 2 kinderen, maar blijft ze die gesprekken enorm belangrijk vinden.

Lees meer »