Beker van België torbal wordt in Brugge betwist

Zaterdag 1 juni vindt in Sport Vlaanderen in Assebroek bij Brugge de Beker van België torbal plaats, een sport voor blinden en slechtzienden. Vijf ploegen strijden er om de felbegeerde beker. “Het is lang geleden dat we de beker konden winnen, we ambiëren een plaats in de finale en willen die graag winnen”, klinkt het bij organisator ViGe Noordzee uit Brugge. De tegenstanders zijn CSMB uit Mons, Hasselt, Mol en Waasland.

Torbal is de niet-paralympische variant van goalbal en een populaire sport voor blinden en slechtzienden in Vlaanderen. Elk team bestaat uit drie spelers die met een onderhandse worp een rinkelbal (bal met een belletje in, red.) proberen in het doel van de tegenstander te rollen.

De bekerwedstrijden starten om 11.30 uur. De laatste is gepland om 16 uur met aansluitend de prijsuitreiking. (ACR)

The post Beker van België torbal wordt in Brugge betwist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee drones voor politie Komen-Waasten

De politiezone van Komen-Waasten blijft stevig inzetten op hoogtechnologische middelen, om de veiligheid van de Komenaars te verzekeren. Hun meest recente aanwinst, twee drones, moeten het gevoel van veiligheid verhogen. “Een absolute meerwaarde voor onze mensen op het terrein.”
The post Twee drones voor politie Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie lanceert eigen online kledinglijn ‘William by Marie’ ter nagedachtenis van eerste zoontje: “We hopen dat hij trots is”

Marie Corthier kondigde afgelopen weekend bij haar winkel Muti in het bijzijn van heel wat vrienden, familie én trouwe klanten groot nieuws aan. De jonge onderneemster sluit na drie jaar de fysieke winkel, maar in ruil komen de massages en workshops terug. De webshop blijft ook verder bestaan en daar komt als kers op de taart nu een wel héél

Lees meer »

Saskia De Splenter gooit sterke resultaten bij masters

Saskia De Splenter (42) pakte de voorbije weken enkele mooie resultaten in de werpnummers. Op de Memorial Jan Pauwelyn won ze bij de masters in het discuswerpen. Eerder deed ze dat ook al tijdens de thuismeeting in Ieper, waar ze ook het hamerslingeren won.
The post Saskia De Splenter gooit sterke resultaten bij masters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampioenen Beker Dirk Verwilst gehuldigd

De kampioenen van de zaalvoetbalcompetitie Beker Dirk Verwilst 2023-2024 zijn gehuldigd. De eer viel te beurt aan de ploeg van Trappen Vincke. FC Den Beer won de trofee van de fair play. Op de foto staan de kampioenen samen met schepen van Sport Jean-Marie Gunst, de voorzitter van de sportraad Pieter-Jan Delbaere, de scheidsrechters en
The post Kampioenen Beker

Lees meer »

Energy Knights is nieuwe energieleverancier in Vlaanderen

Vlaanderen is een nieuwe energieleverancier rijker: Energy Knights. Het bedrijf dat voorlopig enkel stroom levert aan particulieren is sinds deze week opgenomen in de prijsvergelijkingstest van energieregulator VREG. Energy Knights is een 100 procent digitale leverancier die met een variabel tarief mikt op prijsbewuste klanten, luidt het.

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu komt steeds meer onder druk te staan door “onhoudbare spagaat”

Een meningsverschil over hoe de oorlog in de Gazastrook gevoerd moet worden tussen de Israëlische regering en het leger, is de reden dat premier Benjamin Netanyahu het oorlogskabinet heeft ontbonden. Dat zegt conflictjournalist Rudi Vranckx. "De manier waarop de politiek de oorlog wil aanpakken, verschilt met de strategie van het leger", vertelt hij. "Netanyahu zit in een onhoudbare spagaat."

Lees meer »

Bijna helft Vlaamse studenten werkt ook door de week

76% van de studenten werkt tegenwoordig ook buiten de vakantieperiodes. Opvallend: liefst 45% verdient bij op weekdagen. Zo willen ze de weekends vrijhouden voor meer vrije tijd met vrienden, al is het voor sommigen bittere noodzaak om hun studie te financieren.

Lees meer »

China ‘verchineest’ namen van honderden Oeigoerse dorpen en steden

China heeft de voorbije jaren honderden Oeigoerse dorpen en steden hernoemd om culturele en religieuze verwijzingen uit te wissen. Dat blijkt uit een rapport van de ngo Human Rights Watch. Oeigoerse plaatsnamen worden systematisch vervangen door namen die de ideologie van China’s communistisch regime weerspiegelen. De Oeigoerse minderheid in de westelijke provincie Xinjiang wordt al jaren onderdrukt door de Chinese

Lees meer »

Leuk nieuws voor West-Vlaamse musicalfans: ‘A Christmas Carol’ komt op 4 en 5 januari 2025 ook naar De Spil in Roeselare

Het is pas maandagmorgen en we mogen al leuk nieuws meedelen aan de West-Vlaamse muziekfans. Inderdaad, de bejubelde productie ‘A Christmas Carol’, met een weergaloze Lucas Van den Eynde als verbitterde vrek Ebenezer Scrooge, komt voor het eerst ook naar West-Vlaanderen en zal op 4 en 5 januari 2025 op de planken staan in De Spil in Roeselare.
The

Lees meer »